• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.03.2022

07:01

MAJSTOREEEE! Kecmanović gazi i u Majamiju, isprašio Amerikanca za osminu finala!

Tanjug/AP

Tenis

MAJSTOREEEE! Kecmanović gazi i u Majamiju, isprašio Amerikanca za osminu finala!

Podeli vest

Srpski teniser Miomir Kecmanović nastavlja da oduševljava, plasirao se u osminu finala mastersa u Majamiju

Miomir Kecmanović srušio je još jednog tenisera iz vrha, Sebastijana Kordu rezultatom -  7:6(4), 6:3. Srbin je bio bolji od 38. igrača sveta, a meč je završio  posle sat i 30 minuta igre.

Sada ga čeka duel protiv Tejlora Frica, 13. na svetu, inače tenisera koji je pobedio nedavno Kecmanovića na Indijan Velsu i potom osvojio titulu protiv Rafaela Nadala.

Kecmanović briljira

Meč je otvorio brejkom i poveo sa 2:0. Korda je ekspresno uzvratio za 3:3, posle čega je u prvom setu Miomir kontrolisao dešavanja u taj-brejku.

Foto: Tanjug/AP

 

Jedan i drugi su posle 3:3 čuvali sopstvene servise, tako da je set odlučen u taj-brejku. Srbin je veliki korak ka prvom setu i pobedi u meču napravio mini brejkom viška u devetom poenu pa je početni deo igre dobio sa 7:6 i poveo 1:0. 

Amerikanac nije mogao da se oporavi posle gubitka seta. Gubio je sa 3:0 na startu drugog seta. Nije uspeo da pronađe rešenje protiv raspoloženog Kecmanovića. U devetom gemu je servirao Miša za meč i priveo posao kraju.

Srbina čeka Fric

Foto: Tanjug

 

Nakon četvrtfinala Indijan Velsa, Kecmanović je stigao sada i do osmine finala Majamija, a da bi ponovio uspeh iz Kalifornije, biće mu neophodno da savlada igrača koji je bio bolji od njega pre 11 dana. Tejlor Fric je eliminisao Miomira u Indijan Velsu, u teška tri seta, a kasnije je i osvojio svoj prvi Masters u karijeri pobedom nad Rafaelom Nadalom. Sada će imati priliku za revanš.

Naš teniser će dodatno napredovati na ATP listi. Obezbedio je bodove da od narednog ponedeljka bude ispred Rodžera Federera. Kecmanović će sigurno skočiti za pet mesta i biće 43. na svetu sa 1.121 bodom, Federer je trenutno na 1.120 bodova.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija