• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.04.2022

03:37

DRAMA U MAJAMIJU! Kecmanović posle PREOKRETA ostao bez POLUFINALA! Mali Nadal ide dalje (VIDEO)

Tanjug

Tenis

DRAMA U MAJAMIJU! Kecmanović posle PREOKRETA ostao bez POLUFINALA! Mali Nadal ide dalje (VIDEO)

Podeli vest

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u polufinale mastersa u Majamiju, pošto je eliminisao Srbina Miomira Kecmanovića rezultatom 2:1 (6:7 (5:7), 6:3, 7:6 (7:5)) posle dva i po časa igre

Kecmanović je odlično ušao u meč i već u drugom gemu prvog seta stigao do brejka, posle čega je poveo sa ubedljivih 3:0 i 4:1, ali je morao kroz taj-brejk da juri ono što mu je u regularnom delu pripalo.

"Mali Nadal" je u sedmom gemu uspeo da vrati izgubljeno, smanji na 4:3, a potom u narednom poenu izjednači (4:4) i odvede meč u dodatan period.

Foto: Tanjug

 

Iako je prvi Španac iznenadio Srbina i poveo sa 5:4 u taj-brejku, Kecmanović nije odustajao. Usledio je momentalni ribrejk Miomira za 5:5, a potom još jedan u nizu za potpuni preokret i vođstvo srpskog asa od 6:5.

 
 

Takav "poklon" Kecmanović nije želeo da ispusti i u narednom poenu je odservirao za 7:5, odnosno, 1:0 u setovima.

 

Nije posustajao Alkaraz. U reprizi prvog seta, samo sa obrnutim ulogama, Karlos je brejkom u drugom gemu stigao do prednosti, a onda na svoj servis i do ubedljivih 3:0.

Zapretio je Miomir na servis španskog tenisera. U trenucima kada je "Rafin naslednik" vodio sa 5:3 i servirao za izjednačenje u setovima, Srbin je uspeo da stigne do 30:40 i brejk lopte.

Odbranio se, ipak, Alkaraz i trijumfom od 6:3 odveo meč u treći, odlučujući set.

A tamo se igralo bez gem za gem, sve do taj-brejka. U prvih deset poena nije bilo iznenađenja, rivali su sigurno čuvali svoj servis, čak nijedan od dvojice tenisera nije ni primirisao brejk loptama, a kamoli je osvojio.

Bio je Kecmanović blizu prilike da napadne Alkaraza u devetom gemu, kada je na Servis Španca imao 15:30, međutim, sa tri vezana poena Karlos se izvukao iz neprijatne situacije i izjednačio na 5:5.

Foto: Tanjug

 

Slično je bilo i u narednom gemu, kada je servirao Miomir i poveo sa 30:0, Karlos je stigao do izjednačenja (30:30), da bi srpski as sa dva dobra servisa odoleo naletima Alkaraza i ponovo poveo sa 6:5. Ipak, španski teniser je ekspresnim servisima ponovo doneo egal i odveo duel u taj-brejk.

 

Posle uspešnog servisa Kecmanovića, Miomir je već u drugom poenu brejknuo Alkaraza i stekao prednost, vođstvom od 2:0.

Vratio je, ipak, brejk Španac u petom gemu kada je smanjio na 3:2, ali ga je odmah ponovo izgubio, te je Srbin ribrejkom uzvratio novom osetnijom prednošću od 4:2.

Nije odustajao "Mali Nadal", upornošću je uspeo da napravi novi brejk u devetom gemu taj-brejka, smanjivši na 4:5, a potom i izjednačivši rezultat (5:5).

Posle novog realizovanog servisa Alkaraza, Kecmanović je ponovo pogrešio na svoj i omogućio Karlosu da se plasira u polufinale, gde će igrati protiv osmog nosioca Huberta Hurkača

Poljak je nešto ranije priredio veliko iznenađenje eliminisavši drugog igrača sveta Rusa Danila Medvedeva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

MIlićević na manifestaciji "Jedinstvo i snaga - Srbija": Ponosan sam da ste jasno poslali poruku da bez obzira gde živeli i radili, vaša država je Srbija!
Politika

MIlićević na manifestaciji "Jedinstvo i snaga - Srbija": Ponosan sam da ste jasno poslali poruku da bez obzira gde živeli i radili, vaša država je Srbija!

Predstavnici relevantnih udruženja i organizacija koje okupljaju Srbe u regionu, Evropi i širom sveta, učesnici dvodnevne manifestacije „Jedinstvo i snaga - Srbija" koja je održana u Domu Narodne skupštine u organizaciji Kabineta ministra zaduženog za odnose sa dijasporom Đorđa Milićevića, usvojili su zaključke i smernice za dalje jačanje veza matične države i sunarodnika u rasejanju.

01.09.2024

14:05

Vesić: Do kraja novembra tunel "Munjino brdo" biće potpuno prokopan
Društvo

Vesić: Do kraja novembra tunel "Munjino brdo" biće potpuno prokopan

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je danas da će, prema obećanju izvođača, 15. oktobra biti završeno iskopavanje desne cevi u tunelu “Munjino brdo” na poslednjoj deonici autoputa između Pakovraća i Požege, a 23. novembra na levoj cevi čime će taj tunel kompletno biti prokopan.

01.09.2024

13:21

TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)
Live TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)

Dragan Kojić Keba je imao sudski spor za utvrđivanje očinstva njegovog deteta, koje nije hteo da prizna. Taj incident pokreće pitanje o alimentaciji i svim sudskim procesima o starateljstvu, a na to su odgovorile su gošće Vikend info jutra, Ljiljana Jevremović, tekstopisac, advokat Tamara Nemčev Džinić i socijalna radnica Biserka Jakovljević.

01.09.2024

13:08

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Nemački dan odluke za Šolca, ali i Putin čeka!
Planeta

Nemački dan odluke za Šolca, ali i Putin čeka!

Građani dve pokrajine na istoku Nemačke, Tiringije i Saksonije, danas izlaze na izbore, a prema medijskim prognozama ekstremno desničarska Alternativa za Nemačku (AfD) je na putu da odnese ubedljivu pobedu.

01.09.2024

14:08

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija