• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.04.2022

07:00

ZAKUVALO SE, ČEKA NAS DRAMA! Evo šta Đoković mora da uradi da bi ostao prvi na svetu!

Tanjug/AP

Tenis

ZAKUVALO SE, ČEKA NAS DRAMA! Evo šta Đoković mora da uradi da bi ostao prvi na svetu!

Podeli vest

Novak Đoković u ponedeljak je počeo je 364. nedelju na prvom mestu na ATP listi, a neće mu biti lako tu i da ostane

Novak ima samo 10 bodova prednosti u odnosu na Danila Medvedeva. Đoković ima 8.420 poena, dok će ruski igrač da mu diše za vratom sa 8.410. Nikad manja razlika između prvog i drugog igrača sveta što jasno znači da će biti prave drame u nastavku sezone.

Sezona na šljaci će proći bez Medvedeva koji pravi pauzu kako je rekao da bi operisao bruh. 
Srpski as brani mnogo više bodova na zemljanoj podlozi. Sa druge strane, Medvedev svakako nije igrač koji voli tenis na šljaci, ali sada neće ni igrati.

Ono što je Đokoviću potrebno da zadrži prvo mesto na ATP listi do Rolan Garosa jeste da osvoji titulu na Serbia Openu koji se igra krajem aprila, te da na sva tri Mastersa (Monte Karlo, Madrid, Rim) dođe barem do finala.

Foto: Tanjug/AP

 

Novak će u naredna dva meseca braniti 3.030 bodova, nasuprot 790 poena koliko je Rus sakupio.
Đoković je prošle sezone osvojio Rolan Garos i Beograd open, igrao finale Rima, polufinale Srbija opena, te osminu finala u Monte Karlu. Medvedev nije mnogo igrao tada, a nije imao ni naročite uspehe. Najveći je napravio na Grend slemu u Parizu gde je stigao do četvrtfinala, u Madridu je ispao u osmini finala, dok je u Rimu eliminisan u drugom kolu.

Ali, nije preti samo Rus. Aleksander Zverev je ove nedelje na trećem mestu i ima 7.195 bodova, 1.225 manje od Srbija, dok Rafael Nadal ima 7.115, 1.305 bodova manje od Novaka. 

Nemac brani 1.000 bodova na masters u Madridu, može da profitira u Rimu, pošto brani samo 180 bodova, a 90 u Monte Karlu, dok je prošle godine na Rolan Garosu stigao do polufinale i osvojio 720 bodova.

Foto: USA Today

 

Nadal je prošle sezone u Monte Karlu osvojio 180 bodova, titulu i 500 bodova u Barseloni, 180 u Madridu, 1.000 u Rimu i 720 u Parizu. Ukupno brani 2.580.

Biće Nole pod pritiskom, posebno jer mu nedosraju mečevi ove sezone, a  moraće prvo da odbrani poene, a može sjajno da profitira. U Monte Karlu je prošle godine osvojio samo 90 poena, kao i u Beogradu, u Rimu 600, 250 na Serbia openu 2, dok na Rolan Garosu brani titulu i 2.000.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija