• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.04.2022

13:01

DRAMA! MEDVEDEV NE SME DA KAŽE DA JE PROTIV PUTINA! Ne bi mogao da se vrati u Rusiju!

Tanjug/AP

Tenis

DRAMA! MEDVEDEV NE SME DA KAŽE DA JE PROTIV PUTINA! Ne bi mogao da se vrati u Rusiju!

Podeli vest

Navodno su organizatori Vimbldona i vlada Velike Britanije postavili uslove ruskom teniseru Danilu Medvedevu ako želi da igra u Londonu

Moraće Danil Medvedev da kritikuje režim Vladimira Putina i da osudi napad na Ukrajinu, ako želi da se takmičiti na trećem grend slemu u sezoni. 

Britanci smatraju da bi pobeda Medvedeva samo uveličala režim Vladimira Putina, pa je to razlog zašto će svaki ruski teniser najverovatnije propustiti Vimbldon.  Najverovatnije će suspenzija biti i za beloruske tenisere. 

Srpski teniski stručnjak Radmilo Armenulić kaže da drugi teniser sveta ne sme da kaže da je protiv Vladimira Putina.

- Englezi traže da se Medevdev ogradi od Putina, da osudi njegov napad na Ukrajinu. Slažem se da su Rusi strašno pogrešili, da je Putin pogrešio, ali to ne sme da se odrazi na sportiste, posebno ne na Medvedeva - kazao je za Informer.rs srpski stručnjak Radmilo Armenulić.

Foto: reuters/tanjug/ap

 

Mislim da ge greška to što rade Englezi, da traže od Medvedeva da potpiše da je protiv Putina. To ne može da uradi, jer ne bi smeo da se vrati u Rusiju. On Putina može da se odrekne, ali ne i Rusije.

Foto: Starsportphoto

Radmilo Armenulić

Medvedev ne brani veliki broj poena jer je ispao u četvrtom kolu Vimbldona prošle sezone od Huberta Hurkača, dok je Novak Đoković osvojio turnir i brani svih 2000 bodova. Takođe, Medvedev je posle poraza u Majamiju od Hurberta Hurkača objavio da je povređen i da će morati na dugu pauzu kako bi se u potpunosti oporavio. Pitanje je da li će biti spreman za predstojeća dva grend slema - Rolan Garos i Vimbldon. 

Treba da igra Vimbldon, ali je pitanje da li bi stigao da se oporavi. Ide na operaciju bruha, pa je malo verovatno da bi bio spreman za turnir. Mislim da neće stići da se oporavi ni za Rolan Garos. Operacija je laka, ali je ipak zahteva duži oporavak, najmanje medec i po do dva ne sme da ima nikakav napor.

Armenuliće ne veruje da bi ostali igrači mogli da reaguju ukoliko ruski i beloruski teniseri budu izbačeni sa Vimbldona.

- Mislim da bojkota tenisera neće biti. Ne verujem da će bilo šta da urade, možda će Medvedev nešto diplomatski  da kaže da je protiv rata, ali ne i protiv Putina. Ne sme to da kaže. 

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
xxdet

pre 2 godine

Armenulic strucnjak za tenis ili geostratesku politiku zna da su Rusi i Putin pogresili !? A vi ste naslovnu vest zasnovali na osnovu Armenuliceve izjave dajuci joj potpuno drugaciji kontekst pa ispada da je neko iz Rusije pretio Medvedevu !!?? Dajte bre malo pardona, ne izmisljajte vesti.

Mito

pre 2 godine

Danijele, bio si prvi na listi najboljih tenisera sveta jednu ili dve nedelje, u istoriji tenisa, dužoj od jednog veka, prvih na listi je tako malo da si dosegao nešto neverovatno. Tvoj potencijal je neverovatan, verujem da bi bio novi prvi broj jedan u dužem periodu. Razmisli. Napadaju tebe jer su se uplašili Rusije koju su uvukli u rat, verujući da će je preko noći slomiti. Vrše pritiske na Srbiju. Moje poreklo je Crnogorsko. Taj narod jedini ima pojam čojstva, borbe sa smim sobom, da savladaš sebe da ne povrediš nepotrebno druge. Na žalost Crna Gora danas ima rukovodstvo, kojima je pojam čojstva stran i zato se nazivaju MONTENEGRINI, a ne Crnogorci u svim javnimm nastupima. Bruka i sramota. Pogledaj NOLET-a, odbio je Britance i ponuđenih milion funti da igra za njih. Još jedna sitnica, znam da je teško jer moj život je bio težak, ali osnovni princip je da kada se ujutro pogledaš u ogledalu, vidiš sebe, i da te nije sramota. Zbog ovih političkih bljuvotina tebe ucenjuju, a nisu ti čak ponudili ni milion funti, ili bar milijardu funti pošto nisi na početku, već te ponižavaju i lome. Možda nećeš ostvariti snove zbog ovoga, pošto sam dve godine živio u SSSR-u, Rusku dušu znam potpuno, ne dozvoli da se ovo pretvori u bežanje u alkohol. Kada sam bio klinac, kada sam hteo da odustanem, otac mi je rekao,ako jednom odustaneš bežaćeš ceo život. Kada je moj sin pao na drugom ispitu na fakultetu, pitao sam ga bio si mali, ustajao si i padao, a koliko vidim ne sediš. Sretno Danijele, navijam za tebe, kao i za sve prave i hrabre ljude.

AS

pre 2 godine

ANGLOSAKSONSKA BANDA. SRAMOTA ŠTA RADE SPORTISTIMA.

Baki

pre 2 godine

Sramota !!! Englezi i Amerikanci su sramota za svetski sport !!!! SMRDE SMRDLJIVE !!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija