• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.04.2022

08:55

ĐOKOVIĆ MU JE UNIŠTIO KARIJERU! Glava kaže da mogu, ali telo je reklo da je vreme!

Tenis

ĐOKOVIĆ MU JE UNIŠTIO KARIJERU! Glava kaže da mogu, ali telo je reklo da je vreme!

Podeli vest

Francuski teniser Žo-Vilfred Conga je odlučio da završi karijeru posle 18 godina

Conga je trenutno 220. teniser sveta, a zbogom tenisu će reći na Rolan Garosu, koji se igra od 22. maja do 5. juna.

Francuz je jednu od najtežih odluka u karijeri doneo pre nekoliko nedelja, a sada je putem društvenih mreža šokirao navijače.

Žo-Vilfred Conga ide u penziju

Inače, Novak Đoković je pobedio Francuza u finalu Australijan opena 2008. godine, kada ja osvojio prvi grend slem u karijeri. Pre nekoiko godina je Conga priznao da mu je Đoković uništio karijeru. Pobedio je Novaka u šest navrata, dok je poražen na čak 17 mečeva, a izgubio je od Srbina svako finale koje su odigrali. 

Uz mnogo emocija moram da saopštim da sam odlučo da završim karijeru posle Rolan Garosa. Odlučio sam da to bude moj poslednji turnir. Više o tome ću pričati na Mastersu u Monte Karlu, ali se nadam da ću navijačima prirediti još jedan spektakl, poslednji -  poručio je Conga.

Foto: reuters

Conga ide u penziju

Kako da njegova glava želi da on nastavi karijeru, ali je telo to koje nije u stanju.

- Veće nekoliko godina razmišljam zašto to radim, zašto nastavljam da igram. Moje telo mi je reklo da je vreme. Teško je. Glava mi kaže da mogu da igram ceo život, ali je telo to koje mi kaže da to nije istina i da to nije to. Pre nekoliko nedelja sam odlučio da to bude na Otvorenom prvenstvu Francuske, 15. put ću tamo igrati. Nadam se da ću biti u dobroj formi i da ću biti u mogućnost ida odigram dobro tamo.

Objasnio je i zašto će kraj biti na Rolan Garosu. 

- Za mene Rolan Garos predstavlja sve ono što sam uradio u karijeri - zaključio je Conga.

Congi je najveći uspeh na grend slem turnirima finale Australijan opena 2008. godine, polufinale u Melburnu je igrao dve godine kasnije, na Rolan Garosu dva puta stizao do polufinala 2013. i 2015. godine, dok je polufinale Vimbldona igrao 2011. i 2012. godine. Osvojio je dve masters titule (u Parizu 2009. i u Torontu 2014. godine), a ukupno 18 ATP titula. Njegov najbolji rang u karijeri bilo je peto mesto u februaru 2012. godine.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17