• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.04.2022

15:56 >> 17:45

SENZACIJA! Novak PORAŽEN u Monte Karlu! Španac pročitao najboljeg tenisera sveta i KRVAV ostvario NAJVEĆU pobedu u karijeri!

Reuters

Tenis

SENZACIJA! Novak PORAŽEN u Monte Karlu! Španac pročitao najboljeg tenisera sveta i KRVAV ostvario NAJVEĆU pobedu u karijeri!

Podeli vest

Najbolji teniser sveta Novak Đoković vratio se na teren posle skoro dva meseca, ali je poražen od Alehandra Davidoviča Fokine u Monte Karlu sa 2:1

Nakon turnira u Dubaiju, gde je poslednji meč odigrao 24. februara protiv Jiržija Veselog u četvrtfinalu, Novak je pokušao da dođe do trijumfa protiv sjajno raspoloženog Španca.

Prvi igrač planete je u svom prvom meču na šljaci, kao i prvom uopšte ove sezone posle čak 48 dana pauze, poražen od Alehandra Davidoviča Fokine u tri seta – 6:3, 6:7(5:7), 6:1.

Takmičenje u Ujedinjenim Arapskim Emiratima mu je bilo jedino ove sezone usled problema i nemogućnosti da se takmiči u Australiji i SAD, jer nije primio vakcinu protiv korone. Đoković i Fokina odigrali su dva meča  2021. godine,  a Srbin je oba puta rutinski slavio bez izgubljenog seta. 

 

Foto: Reuters

 

Ovog puta Španac se osvetio! Ništa nije polazilo za rukom srpskom asu, koji je bio u podređenom položaju gotovo ceo susret!

Još u prvom gemu je Srbin spasavao dve brejk lopte, a već u narednom je posustao i lako izgubio svoj servis, alisu mnogi mislili da će se srpski as brzo izdignuti! Izgubio je ubrzo još jedan brejk i bilo je 4:1 za Fokinu, a iako je Nole na trenutak izgledao da se budi i vratio jedan servis, ubrzo se ponovo vratio na staro i dozvolio Špancu da svoju prvu set loptu pretvori u 1:0. Koliko je Novak u prvom setu bio inferioran i koliko ga nije služio bekhend najbolje govori podatak da je set okončao bez ijednog vinera i sa osam neiznuđenih grešaka.

Foto: Reuters

 

Jedino je sredinom seta koliko-toliko uspeo da pročita Davidoviča Fokinu, napravi brejk, ali ne i da se u potpunosti vrati u meč. Ništa nije polazilo za rukom najboljem teniseru sveta, išao je iz greške u grešku! Propustio je Novak šansu na startu idućeg seta da zaustavi nalet rivala, a imao ih je sijaset, pogotovo u trećem gemu, kada je španski teniser spasao pet brejk lopti. Španac je dominirao je u dugim razmenama, zadržao je fokus, klizao je po šljaci, padao, krvario, zabavljao se... Sprečio je Đokovića pri rezultatu 6:5 da osvoji set, uveo ga je u “13. gem” , pao je u taj-brejku, iako je u dva navrata imao mini-brejk prednosti i za odlučujući se vratio na pređašnja podešavanja.

Sanirana mu je povreda ruke, a 46. teniser sveta shvatio je da ima veliku šansu za senzaciju! Ubacio je Alehandro Davidovič Fokina u petu brzinu, proradio mu je i servis, i odigrao je gotovo perfektan set. Đokovićevi navijači se nadaju da će Srbin zaboraviti ovaj poraz brzo i da će da bude pravi za Rolan Garos, jer sada nije ni blizu željene forme.

 

NOVAK ĐOKOVIĆ - DAVIDOVIČ FOKINA 1:2 (3:6, 7:6, 1:6 )

 

TOK MEČA

Treći set:

1:6 Senzacija! Španac je savladao najboljeg tenisera sveta!

1:5 - Deluje da se predao Đoković! Bez izgubljenog poena Španac do velike prednosti!

Foto: Tanjug

 

1:4 -  BREJK ZA ŠPANCA! Ako se sada izvuče i na kraju uspe da slavi biće to  pravi teniski podvig! Srpski as je na ivici eliminacije u Monte Karlu.

1:3 - Ne da Fokina prednost! Ponovo ima lepu zalihu i bliži je cilju  od najboljeg tenisera sveta! 

1:2 - Uspeo je Đoković uz ogromne napore da se održi u ovom swetu. Preživeo je tri brejk šanse rivala i uspeo da uzme prvi gem u trećem setu! Skoro pola sata trajala su ova tri gema...

0:2 - Potvrdio je brejk Davidovič Fokina. Novak mora da vati igru  iz drugog dela drugog seta, inače ništa od pobede...

0:1 - Novi brejk Fokine! Novak gubi gem u kom je imao 40:15. Španac žarko želi pobedu danas

Drugi set:

 

 

Velika, iscrpljujuća borba u dosadašnjih dva sata i sedam minuta...Novak se digao iz pepela i zasijao kao nekada!

TAJ BREJK:

7:5 - To je Novak Đoković! Vratio se Srbin iz mrtvih i odveo meč u treći set! Napokon osmeh na licu!

Foto: Reuters

 

6:5 - Preokert!

5:5 - Novo izjednačenje! Ponadio se Fokina da je bila dobra lopta, ali je završila u autu! Servira Novak!

4:5 - Sada je bio siguran Fokina! Na korak je do trijumfa!

4:4 - Uspeo je Novak da izjednači! 

3:4 - Ne da se najbolji teniser sveta. Sada servira Fokina!

2:4 - Bliži je pobedi Španac

2:3 - Sada je Novak bio uspešan

1:3 - Fokina je poveča prednost

1:2 - Smanjio je prednost Španca Novak

0:2 - Furiozno je poveo Fokina! 

6:6 - Uspeo je Novak nekako da dođe do taj-brejka. Odluka o pobedniku će uskoro pasti!

5:6 - Alehandro Davidovič izgleda kao čovek koji više želi pobedu. Izgleda da je i ona povreda iza njega. Novak sada mora da servira za ostanak u meču...

5:5 - Horor gem za Srbina! Tri greške iz forhenda i jedan iz bekhenda i Novak je blizu poraza...

Foto: Tanjug

 

5:4 - Nervozan je sada Fokina! Tri brejk lopte imao je Novak, a iskoristio je prvu! 

4:4 - Posle 99 minuta igre, desio se prvi as! I to Novakov, na drugi servis! Furiozno je Đoković osvojio ovaj gem! Španca muči ruka, a Srbin je to iskoristio na najbolji način! 

3:4 - Ponovo je Novak na gem zaostatka! Uspeo je sada Srbin da vrati brejk i još uvek je sve otvoreno. Ipak, moprao bi najbolji teniser sveta da zaigra bolje da bi uspeo da slomi raspoloženog Fokinu! Španac je pao nekoliko puta i ruka mu krvari...

2:4 - NOVI BREJK FOKINE!Dve brejk lopte Novak je uspeo da spase, ali ne i treću. Danas odgovaraju Novaku kratki poeni, kratke razmene...ali Španac je odličan, tvrd orah i biće čudo ako Đoković uspe sa ovilikim brojem grešaka da se izvuče i trijumfuje! 

2:3 - BREJK! U prošlom gemu Novak nije iskoristio pet brejk lopti, a sada jeste prvu! Da li je ovo buđenje Srbina, saznaćemo uskoro! 

1:3 - Napokon jedan siguran gem Novaka Đokovića! Odlično je počeo, a i završio - bez izgubljenog poena!

Foto: Reuters

 

0:3 - Fenomenalni forhend Novaka digao je publiku na noge, a Đoković je rukama tražio podršku! Ipak, borbeni Fokina je spasio brejk loptu koju je imao Srbin i pokazao da ne želi da ispusti lepu šansu da savlada najboljeg igrača sveta! Utisak je da je ovo gem, (inače najduži na meču) koji prelama sve! Pet brejk lopti nije iskoristio Srbin!

0:2 - Ima podršku Novak porodice i trenera Ivaniševića sa tribina, ali i sjajno raspoloženog Fokinu sa druge strane! Prva dupla greška Srbina na ovom meču viđena je u ovom gemu! Najduži poen, završen je još jednom greškom Đokovića i brejkom za Fokinu! 

0:1 - Izvanredno igra Španac! Novaku retko šta polazi za rukom danas...Imao je brejk loptu Đoković, ali je srpski as pokušao da odigra drop šot, nije uspeo, pa je usledila kazna. Drugom duplom greškom u meču Fokina je omogućio Novaku 30:30, ipak, Španac je na kraju bio zadovoljniji ovim gemom! 

 

 

Prvi set:

3:6 - Ne sluša Novaka bekhend...Ponovo problemi na servisu kod najboljeg igrača sveta! Posao je otežavao i jak vetar, a sve to iskoristio je danas odlični Španac, koji vodi 1:0 u setovima

Foto: reuters

 

3:5 - Bolji govor tela sada ima srpski as! Podigao je publiku na noge, ali je Fokina sjajno uzvratio i stigao do 30:40, a odmah nakon toga i osvojio gem na svoj servis! Sada novak servira za opstanak u prvom setu! 

 

 

3:4- I dalje se muči Novak, teško dolazi do poena, ali na sreću dobio je sada gem! Posle brejka iskoristio je svoj servis i prišao na gem zaostatka. Ponovo je rival došao do izjednačenja, ali ovaj put nije napravio brejk

 

 

2:4 - Krenuo je polako da radi bekhend Novaku i došao je do prve brek lopte danas, a odmah je i iskoristio! 

1:4 - Nastavlja Fokina da muči prvog tenisera sveta. Dolazi do četvrtog gema u nizu, a drugog brejka u prvom setu. Ništa ne funkcioniše u igri Novaka Đokovića!

1:3 - Davidovič Fokina bez drame osvaja gem na svoj servis, potvrđuje brek i vođstvo. Novak ne liči na sebe, loše se kreće, a sve koristi Španac, koji od starta odlično čita sve ideje prvog tenisera sveta.

1:2 - Šok na početku meča! Španac pravi brejk! Prokockqao je u prvom gemu dve šanse, ali sada je iskoristio priliku. Stegnut početak za Đokovića, što ne čudi jer nije igrao skoro dva meseca.

1:1 - Španac odmah uzvraća, nije dozvolio prvom teniseru sveta čak ni poen u ovom gemu!

1:0 - Delovalo je će Đoković brzinski završiti posao u prvom gemu, ali je Španac posle 40:15, ipak stigao do egala 40:40,a potom i do dve brejk šanse. Ali, odbranio se Nole i srečio šok na startu meča.

- Jelena i Stefan iz lože navijaju za Novaka!

- Alehandro je izabrao da prvi prima servis u ovom duelu!

Foto: reuters

 

- Teniseri se zagrevaju za početak meča. Ovacije je dobio Novak Đoković kada je izašao na teren! 

 

 

 

 

15.15 - Uskoro Novak izlazi na teren, Museti je pobedio Pera 6:2, 6:7, 6:2.

 

14.40 - Meč Muzetija i Pera je otišao u treći set, tako da ćemo morati da čekamo na duel Novaka i Fokine. Francuz je protiv Italijana dobio taj-brejk drugog seta i sada je tamo 1:1. 

13.30 - Đoković i Davidovič Fokina igraju treći meč na centralnom terenu u Monte Karlu. Prvi je Danijel Evans rešio u svoju korist protiv Benžamana Bonzija, a na terenu su trenutno Lorenco Muzeti i Benoa Per.

13.16 -  Nadam se da neću odigrati šest mečeva za šest meseci. Nedostaje mi takmičenje. I dalje osećam motiv da budem na turu, da se nadmećem sa mladim igračima i da izazovem najbolje na svetu da se borimo za titule. Jasno je da poslednjih četiri-pet meseci su bili jako teški za mene, psihički i emotivno, ali trudim se da ostavim sve to iza sebe - rekao je srpski as uoči ovog duela i povratka na teren.

13.11 - Pre početka takmičenja drugio se s Nejmarom i Veratijem

 

13.10 - Pratite uz Informer.rs meč Novaka Đokovića na mastersu u Monte Karlu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija