• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.04.2022

14:20

POSLE ESTONIJE PALA I DANSKA! Srpkinje upisale još jednu pobedu u Bili Džin King kupu!

TSS

Tenis

POSLE ESTONIJE PALA I DANSKA! Srpkinje upisale još jednu pobedu u Bili Džin King kupu!

Podeli vest

Ženska teniska reprezentacija savladala je u turskoj Antaliji Dansku sa 2:1 u drugom meču turnira I grupe Evro-afričke zone za plasman u plej of za popunu Svetske grupe Bili Džin King kupa

Kvalifikacioni mečevi u okviru I grupe Evro-afričke zone Bili Džin King kup takmičenja za plasman u plej of za popunu Svetske grupe igraju se u turskom letovalištu Antalija od 11. do 16. aprila.

Put ka plasman u viši rang krči i najbolja ženska teniska seniorska selekcija Srbije koja je smeštena u Grupu A. Srbija je prvog dana takmičenja u Antaliji savladala selekciju Estonije 2:1, isti rezultat, takođe u  korist Srbije izvojevan je i protiv reprezentacije Danske.

Foto: TSS

 

U prvom singl susretu srpska reprezentativka Dejana Radanović izgubila je od druge table Danske Johane Kristin Svendsen 4:6, 1:6. Izjednačenje za Srbiju donela je najbolja teniserka Srbije Aleksandra Krunić koja je pregazila protivnicu iz Danske Sofiju Nami Samavati 6:2, 6:1. Usledio je odlučujući dubl u kome su ponovo na visini zadatka bile srpske reprezentativke Krunić i Radanović u sudaru sa danskim dublom Munk, Svendsen. Naše reprezentativke deklasirale su proitivnički tim 6:2, 6:2 za konačnih 2:1 u korist Srbije.

 

Foto: TSS

 


Ovo takmičenje odvija se po round robin sistemu, dva singla i dubl, a pored Srbije za plasman u plej of meč koji pobednika vodi u kvalifikacije za Svetsku grupu bori se još deset selekcija. Srbija se nalazi u grupi A sa ekipama Danske, Estonije, Turske i Mađarske.

Za Srbiju sledi dan pauze, a zatim u četvrtak 14. aprila 2022. sudar sa Mađarskom. Poslednji susret u okviru grupe A Srbija igra u petak 15. aprila protiv domaćina Turske.

Selektor Bili Džin Kin kup selekcije Srbije Dušan Vemić na raspolaganju za mečeve u Turskoj ima sledeći tim: Aleksandra Krunić (116. WTA singl rang), Dejana Radanović (432. WTA singl rang), Elena Milovanović (802. WTA singl rang), Lola Radivojević (1343. WTA singl rang i na juniorskoj ITF listi 60. mesto). U grupi B takmiče se: Hrvatska, Slovenija, Švedska, Austrija, Bugarska i Gruzija.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija