• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.04.2022

19:56

USKORO PADA REKORD! Evo do kada je Novak siguran na prvom mestu!

Tanjug

Tenis

USKORO PADA REKORD! Evo do kada je Novak siguran na prvom mestu!

Podeli vest

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ostaje na prvom mestu do 9. maja

Naime, strahovao je Novak Đoković za tron, ozbiljno mu je pretio Aleksander Zverev, ali Nemac je sam sebe sabotirao. 

Poraz Aleksandera Zvereva od Stefanosa Cicipasa u polufinalu mastersa u Monte Karlu odgovara Novaku Đokoviću. Nemac je imao teoretsku šansu da za desetak dana prestigne Đokovića na prvom mestu, ali je morao da trijumfuje u Kneževini Monako. 

Đoković ostaje prvi na svetu

Pošto ga je Grk zaustavio, sada niko ne može da prestigne Srbina pre 9. maja, što znači da će Đoković stići do 368. nedelje na vrhu ATP liste i načiniti ogroman korak ka apsolutnom teniskom rekordu.

Foto: reuters

Novak Đoković ostaje na tronu

 

Novak obara rekord Štefi Graf

Taj apsolutni rekord trenutno drži Štefi Graf. Ona je u ženskom tenisu postavila nezamislive granice od 377 nedelja na vrhu WTA liste, a sada bi Đoković mogao da je prestigne u celokupnom svetskom tenisu.

Podsećamo, Đoković je u martu 2021. oborio rekord u muškoj konkurenciji, već je na više od 50 nedelja ispred Rodžera Federera (310 nedelja), a i pored toga što je ove godine odigrao tek četiri meča na dva turnira, Novak ima šansu da ponovo ispiše istoriju. 

Đoković bi 378. nedelju najranije mogao da dočeka 11. jula ove godine, ako pod uslovom da neprekidno bude prvi na ATP listi. Neće mu biti lako, jer brani 2.000 bodova na Rolan Garosu, a potom u Londonu, a mora i da zabriljira pre toga u Beogradu, Madridu i Rimu.

 

Bonus video

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija