• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.04.2022

23:55

POSLAO TIMA KUĆI, A SAD NAOŠTREN ZA SRBINA! Voleo bih da ostanem što duže u Beogradu, iako lokalci to NE ŽELE!

Starsportphoto

Tenis

POSLAO TIMA KUĆI, A SAD NAOŠTREN ZA SRBINA! Voleo bih da ostanem što duže u Beogradu, iako lokalci to NE ŽELE!

Podeli vest

Džon Milman je naredni protivnik Miomira Kecmanovića na Serbia openu, pošto je bio bolji od Dominika Tima 6:3, 3:6, 6:4.

Australijanac je posle dva sata i 33 minuta igre pobedio Dominika Tima i tako izborio plasman u osminu finala turnira na Dorćolu.

Foto: Starsportphoto

 

- Zaista sam uživao u svom iskustvu ovde prošle godine. Bila su to izazovna vremena za održavanje turnira jer smo bili usred kovid krize. Kada sam video raspored, bio sam prilično siguran da ću se vratiti, da mi je to prioritet broj jedan. I sada je još bolje, imamo sjajan prostor za igrače, napravljena su pobiljšanja da sve bude još bolje. Ovde se osećam dobrodošlim. Na terenu je sjajna atmosfea, ljudi u Beogradu podržavaju turnir što je važno da bi turnir uspeo. Imam lepa sećanja, iako je prošle godine bilo ne baš sjajno za mene. Srećan sam što sam se vratio i što opet ovde igram tenis- kaže Milman.

Posle Tima, ide na igrača čija je forma u usponu, a pritom je Srbin i jasno je šta ga čeka.

- Bilo je baš izazovno. Uvek gledate samo prvi naredni meč, ali kada sam gledao žreb, nekako je ta četvrtina, za jedna turnir serije 250 izuzetno jaka i završava se mogućim mečom sa Novakom, što je super zadatak. Izazovan deo, ali nemam nikakve iluzije da mi neće biti teško u narednom meču sa Miomirom. Video sam kako napreduje njegova karijera, tu je već nekoliko godina i kada smo na turnirima, često i treniramo zajedno. Sjajno je videti kako igra u ovih šest nedelja, pokazao je da kad ima veliko samopouzdanje može sve. Mislim da mu teren odgovara, jer je nekako sporiji, a i vreme je prohladno, tako da može da bude teško isterati ga iz zone udarca. On je snažan momak, ali ipak, svi želimo da napredujemo tokom turnira. Sad sam u drugom kolu, ide taj meč sa Kecmanovićem, moram da budem najbolji što mogu. Ja godišnje u putu potrošim deset do jedanaest meseci. Očigledno je da volim da sam kod kuće, sada još više kako sam nekako stariji, ali kada ste igrač iz Australije, vi ste 11 meseci na putu. Bilo je razloga zašto nisam hteo da idem u Barselonu, ali sam zato došao ovde. Priroda tenisa je takva da ne stižete da vidite mnogo od grada. Kada sam bio mlađi, sa više energije, istraživao sam. Sada sam nekako stariji, gledam sa sačuvam energiju, ali se nadam da ću u nekoj fazi nedelje imati malo više vremena. Ovde je u blizini tvrđava, nadam se da ću uspeti malo da je bolje upoznam. Ipak, dobra je stvar kada je tako, jer to znači da imate posla na turniru- kaže Australijanac.

Foto: Starsportphoto

 

Tima nije bilo dugo na terenu...

- Sjajno je imati ga opet nazad na turnirima, on je jedan od top igrača. Generacija ispod Rafe, Novaka, imao je neverovatno mnogo uspeha. Govoreći iz ličnog iskustva, znam kako mu je. Imao je tri operacije, sedam i 13 meseci...Znam kako je biti povređen i vraćati se nazad. Mrzim kada je neko povređen, posebno kada su u pitanju te dugoročne, koje ga odvoje od publike. Težak je put nazad, nema sumnje, ali ako ostane fit, nema razloga da mu igra ne napreduje. Danas je bilo izazovno, možete da vidite, ali imao sam osećaj da mu je igra na prilično dobrom nivou, ali sa nekim padovima. To je samo do mečeva i toga da imate poverenja u svoje telo. Povreda ume da ostavi mentalni ožiljak, znam to iz ličnog iskustva. Imao je momente briljantne, on je bolji šljakaš od mene, kada je na top nivou, jedan je od najboljih na ovoj podlozi na svetu. Zna kako da igra na šljaci, udara snažno i to kreira fizički težak meč. Pred kraj su mu noge bile teže, drop šotovi, trčanje iz ugla u ugao, to uzima snage. Ipak, nadam se da će napredovati, nisam ga neko vreme video, ali mislim da je u ovom meču bio bolji nmego na prethodnom. Sve dok je dobro, lepo je videti ga na terenu, želim mu sve najbolje. Sjajan je momak, uvek želim da najbolji igrači igraju- kaže teniser iz Brizbejna.

Želi da u Beogradu stigne što dalje...

- Voleo bih da potrejem ovde. Znam da lokalci to možda ne žele zbog mog narednog protivnika, ali.. Da, Dominik je imao malo jaču podršku, ali ne mogu da kažem ništa drugo, jer sam i ja imao isto podršku sa tribina. Cenim to, lepo je doći na mesta gde ima energije, a ja sam takav igrač da koristim tu energiju. Idem u Minhen sledeće nedelje. Želim da imam više mečeva do Rolan Garosa. Nema garancije, moraš da vratiš samopouzdanje, da osetim opet tu igru na šljaci. Prošle godine u Parizu sam odustao zbog problema sa leđima, tako da sam posle izbegavao šljaku. To je sve bilo u toku tih 11 meseci, kada nisam mogao zbog kovida nazad kući. Bilo je izazovno i fizički i mentalno, posle Majamija sam otišao na kratko kući, ali smo nažalost imali poplave u Brizbejnu, pa su šljakasti tereni bili neupotrebljivi. I dalje tražim sebe na šljaci, Monte Karlo nije bio sjajan, ali trudim se. Nadam se kako ide Rolan Garos da ću biti jači i na ovoj podlozi- zaključio je Milman.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
maya elijah

pre 2 godine

Pozdrav prijatelji, ovo je moje svjedočanstvo. u braku sam 5 godina i živimo zajedno 9 godina. Bili smo razvedeni 4 mjeseca. Želi otići i ne želi spasiti naš brak. Bili smo sjajan par (bar sam ja vjerovao u to) i rijetko smo se svađali. Nekoliko mjeseci prije nego što je otišao od kuće, bio je tako neaktivan i puno je spavao. Shvatila sam da ima emotivnu vezu s nekim i potvrdila sam da ga privlači. Tada je rekao da više nije zaljubljen u mene i da ne može živjeti sa mnom. Molila sam se, plakala i tako mjesecima. Stvarno mi treba pomoć i želim svog muža natrag. Surfala sam po internetu kad sam vidjela svjedočanstvo jedne žene da je dr. Alaba bio prekrasan mađioničar koji je pomogao u liječenju mioma i da je mogla natjerati vlastito dijete da se pribere kod kuće. ona je napisala njegov kontakt i ja sam ga kopirala, prvo sam sumnjala u ovaj kontakt, ali stvarno mi treba trajno rješenje za moj problem, pa mu pošaljem poruku u kojoj objašnjava svoju situaciju, rekao mi je da se pobrinem da se muž vrati ako imam da se tako ponašam kako mi je ukazao, učinila sam sve što mi je rekao, a četvrtog dana dobila sam ispriku od njega da ne zna što mu je, te večeri se vratio kući i molio se za sve njegove grijehe i budući da su naša ljubav i brak postali jači, želim se zahvaliti velikom magičaru čarolija dr. Alabi na njegovom dobrom radu i ponovnoj sreći u životu. Ako imate iste obiteljske probleme ili druge probleme, kontaktirajte dr. Alabu danas na: dralaba3000@gmail.com ili ga kontaktirajte na WhatsApp i Viber na ovaj broj:+1 (425) 477- 2744 Mogu izvesti bilo koju čaroliju za koju mislite da ja sam živo svjedočanstvo .................

sledeća vest

Vesti

MIlićević na manifestaciji "Jedinstvo i snaga - Srbija": Ponosan sam da ste jasno poslali poruku da bez obzira gde živeli i radili, vaša država je Srbija!
Politika

MIlićević na manifestaciji "Jedinstvo i snaga - Srbija": Ponosan sam da ste jasno poslali poruku da bez obzira gde živeli i radili, vaša država je Srbija!

Predstavnici relevantnih udruženja i organizacija koje okupljaju Srbe u regionu, Evropi i širom sveta, učesnici dvodnevne manifestacije „Jedinstvo i snaga - Srbija" koja je održana u Domu Narodne skupštine u organizaciji Kabineta ministra zaduženog za odnose sa dijasporom Đorđa Milićevića, usvojili su zaključke i smernice za dalje jačanje veza matične države i sunarodnika u rasejanju.

01.09.2024

14:05

Vesić: Do kraja novembra tunel "Munjino brdo" biće potpuno prokopan
Društvo

Vesić: Do kraja novembra tunel "Munjino brdo" biće potpuno prokopan

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je danas da će, prema obećanju izvođača, 15. oktobra biti završeno iskopavanje desne cevi u tunelu “Munjino brdo” na poslednjoj deonici autoputa između Pakovraća i Požege, a 23. novembra na levoj cevi čime će taj tunel kompletno biti prokopan.

01.09.2024

13:21

TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)
Live TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)

Dragan Kojić Keba je imao sudski spor za utvrđivanje očinstva njegovog deteta, koje nije hteo da prizna. Taj incident pokreće pitanje o alimentaciji i svim sudskim procesima o starateljstvu, a na to su odgovorile su gošće Vikend info jutra, Ljiljana Jevremović, tekstopisac, advokat Tamara Nemčev Džinić i socijalna radnica Biserka Jakovljević.

01.09.2024

13:08

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Nemački dan odluke za Šolca, ali i Putin čeka!
Planeta

Nemački dan odluke za Šolca, ali i Putin čeka!

Građani dve pokrajine na istoku Nemačke, Tiringije i Saksonije, danas izlaze na izbore, a prema medijskim prognozama ekstremno desničarska Alternativa za Nemačku (AfD) je na putu da odnese ubedljivu pobedu.

01.09.2024

14:08

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija