• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.04.2022

16:52 >> 17:04

VIMBLDON IZBACIO RUSE I BELORUSE! Sa dubokim ŽALJENJEM DONELI smo odluku...

reuters

Tenis

VIMBLDON IZBACIO RUSE I BELORUSE! Sa dubokim ŽALJENJEM DONELI smo odluku...

Podeli vest

Organizacija teniskog turnira Vimbldon objavila je da su ruski i beloruski teniseri izbačeni sa takmičenja.

Srpskom asu Novaku Đokoviću je zabranjeno da igra na Australijan openu zbog toga što nije vakcinisan, a Englezi će uskratiti Rusa Danila Medvedeva za pojavljivanje na Vimbldonu zato što je iz zemlje koja je u ratnom sukobu sa Ukrajinom, a nije se ogradio od poteza svog predsednika Vladimira Putina.

Ne samo on, već svi igrači i igračice iz najveće države planete, baš kao i oni iz Belorusije, najvećeg ruskog saveznika u vojnom nasrtaju na kompšije.

 

 

- U ime Ol Ingland kluba i organizacije takmičenja, želimo da izrazimo snažnu podršku onima koji su pogođeni sukobima u Ukrajini u ovim teškim vremenima. Delimo univerzalnu osudu nelegalnih akcija Rusije i veoma pažljivo smo razmotrili uticaj ove situacije u kontekstu obaveza prema igračima, javnosti i sportu. Takođe, uzeli smo u obzir i preporuke Vlade Ujedinjenog kraljevtsva. Naša je dužnost da u skladu sa svojim mogućnostima doprinesemo naporima Vlade, industrije, sporta u ograničavanju ruskog globalnog uticaja na najsnažniji mogući način.

Foto: reuters

 

Imajući sve to u vidu, sa dubokim žaljenjem doneli smo odluku da ne dozvolimo nastup ruskim i beloruskim sportistima na Vimbldonu 2022- navedeno je u saopštenju Vimbldona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vla

pre 1 godinu

Izbacice i Novaka do kraja, nalaze oni uvek razlog, trebaju i oni nekad da budu negde prvi, ne samo u porobljavanju naroda po celom svetu

RRUSS

pre 1 godinu

Sve tzv međunarodne tzv sportske organizacije i asocijacije su fašistoidne tvorevine kapitala i velikih sila koje licemerno brane sport postupajući na međunarodnoj sceni apsolutno u interesu politike a ne sporta.

Milan

pre 1 godinu

Zvanično: Vimbldon bez Rusa i Belorusa Djubrad Engleska! Pa vi ste sve ovo sa Ukrajinom i Rusijom i zakuvali! Vi ste jedan najgenocidniji i najrasistickiji narod! Setite se genocida u Severnoj Americi, kada ste istrebili starosedoce-Indijance. I Aparthejda u Juzno Africkoj rpublici gde su starosedeoci bili obespravljeni zbog svoje boje koze! Sve su to istorijske cinjenice. Da ne pominjem Blerovo uporno zalaganje da 1999 godine izvrsite kopnenu invaziju na Srbiju!

Stojan

pre 1 godinu

Bili i ostali Nacisti. Njohovoj mrznji i ljubomori nema kraja. Uspelo im je da zaustave Noleta a sade treba i Ruse. Mozda Englezi i dobiju onda sansu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija