• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.04.2022

12:23

VIMBLDON ĆE BITI TOTALNI CIRKUS! OVO NIKAD NISMO VIDELI, svi su se udružili protiv Engleza!

reuters

Tenis

VIMBLDON ĆE BITI TOTALNI CIRKUS! OVO NIKAD NISMO VIDELI, svi su se udružili protiv Engleza!

Podeli vest

Organizatori turnira u Vimbldonu objavili su da igrači iz Rusije i Belorusije neće moći da igraju u grend slem turniru u Londonu, od 27. juna do 10. jula

To je podiglo mnogo prašine, brojni teniseri i teniserke su protiv ove odluke Engleza, a navodno  ATP i WTA će održati sastanak na kom je moguća radikalna odluka.

ATP i WTA protiv Vimbldona

Od nezvaničnog teniskog prvenstva sveta, najprestižnijeg turnira, koji sanja svaki igrač, Vimbldon bi mogao da padne najniže. 

Moguće je da ove sezone Vimnbldon bude egzibicionog karaktera. ATP i WTA su spremni da uzvrate udarac čelnicima grend slema i uopšte ne boduju učinak igrača i igračica predstojećem grend slemu.

Jasno je da bi u tom slučaju turnir dobio egzibicioni karakter i da bi se učesnici borili samo za novčane nagrade. Sastanak organizacija trebalo bi da se održi u Madridu, gde će se krajem aprila i početkom maja održati Masters 1000 turnir i za muškarce i za žene.

Foto: reuters

 

Potez čelnika Vimbldona izazvao je oštre osude gotovo celokupne teniske javnosti, pa ostaje da se vidi da li će možda treći grend slem sezone ipak dozvoliti nastup ruskim i beloruskim teniserima i teniserkama posle pomenutih pretnji ATP i WTA.

Teniseri i teniserke bez bodova, igraju samo za pare u Londonu

Odlukom Vimnldona biće suspendovana četvorica ruskih tenisera iz Top 30, odnosno pet žena iz Top 40 WTA liste. Najveće ime je svakako Danil Medvedev, aktuelni šampion US Opena i najveći rival Novaka Đokovića za prvo mesto na ATP listi. Neće moći da se takmiče pored Danila Medvedeva, Andrej Rubljov, Aslan Karacev, Anastasija Pavličenkova, Arina Sabalenka, Viktorija Azarenka, Karen Hačanov...

Turnir u Londonu nije pristao da Rusi igraju čak ni ako zarađeni novac doniraju u humanitarne svrhe.

Foto: Starsportphoto

 

Da je postojala opcija da se sav novčani prihod dodeli humanitarnim organizacijama i porodicama stradalim u ratu, taj potez bi pokazao da engleska vlada želi mir i da želi da pomogne. Nagradni fond bi mogao da ide do milion funti, što je ogromna svota i tenis i Vimbldon bi bili prvi u svetu koji su to uradili u vreme rata. Pokupili bi svu slavu - istakao je Andrej Rubljov koji u finalu Serbia opena igra sa Novakom Đokovićem.

Foto: Starsportphoto

Andrej Rubljov ne ide u London

-  Pod pritiskom sam, ne postoji dobar odgovor. Šta god da kažem biće pogrešno. Ovo što kažem biće iz srca. Jednom sam izneo stav o situaciji i nisam želeo da odgovaram na pitanja. Nadam se da će sada biti sve čisto. Pre svega apolitičan sam, ne čitam vesti iz te svere, radim teško da bih igrao tenis. Juče smo porazgovarali o situaciji, pokušali da nađemo neko rešenje. Da budem iskren, razlozi koji su dali nemaju smisla i logike. Ako nas zabrane neće dobiti ni pola procenta promene, to ništa neće doneti. Pokušao sam da objasnim da je ovo diskriminacija, treba da nam daju šansu da biramo, to je demokratija i "slobodan svet". Mogli su da naprave da se sav novac ide u humanitarne svrhe, to bi uradilo nešto, makar malo. Ja sam Rus, rođen sam u Rusiji, živim čitav život tamo, samo sam želeo da pokažem da smo mi dobar narod. Ne mogu da nas guraju u isti koš - rekao je vidno potrešeni Rubljov.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija