• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.04.2022

18:33

NOVAK O BOLESTI: Pogađa mi telo i metabolizam, a NIJE KOVID! Ponovo progovorio o RATU i VIMBLODNU!

Starsportphoto

Tenis

NOVAK O BOLESTI: Pogađa mi telo i metabolizam, a NIJE KOVID! Ponovo progovorio o RATU i VIMBLODNU!

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković govorio je na konferenciji za medije nakon poraza u finalu Srbija opena protiv Andreja Rubljova.

Ruski teniser je slavio u tri seta rezultatom 6:2, 6:7 (4), 6:0.

- Iskreno, šteta je što sam u trećem setu ostao bez energije i nisam uspeo da pružim veću borbu. Čestitke Andreju koji je već duže vremena u vrhu muškog tenisa sa vrhom. Ono što imam da kažem jeste da sam umoran. Mogao sam i u prvom kolu da ispadnem. Iza mene su tri teška meča u tri seta i to će mi pomoći u nastavku sezone. Makar mi je ovo loše osećanje stiglo u četvrtom meču, a ne u prvom kao u Monte Karlu. Pariz je cilj i nadam se da ću biti spreman- izjavio je Đoković.

Foto: Starsportphoto

 

Novinare je zanimalo da li očekivao gubitak energije u dugom setu.

- Nikada se nije dešavalo ovako, možda na početku karijere. Zato mislim da je povezano sa nekom bolešću. Izgleda da je vreme za oporavak duže od onog što sam očekivao. Nisam se osećao loše do drugog seta. Bio sam srećan da dobijem taj-brejk. Izašao sam posle medicinskog tajm-auta i mislio da sam spreman za treći set, ali imao sam goriva samo za dva, tri gema. To nije prijatno za ljude na tribinama. Žao mi je zbog toga što su ljudi videlji u trećem setu, ali nije bilo moguće- rekao je Đoković.

Foto: Tanjug/AP

 

Upitan je Novak o prirodi te bolesti.

- Nije kovid, nešto je drugo. Ne želim da zalazim u detalje, to nije potrebno. Pogađala mi je telo i metabolizam već nekoliko nedelja. Malo je zabrinjavajuće da imam ovaj osećaj na terenu jer ga nisam imao mnogo godinama. Treniram, radim stvari koje sam uvek i radio i važim za nekog ko je u najboljoj formi na Turu. Nije stvar sa telom, samo je nešto što utiče na mene, ali iz nedelje u nedelju biće sve bolje i bolje- kaže Đoković.

Ponovo je upitan je o zabrani nastupa ruskih tenisera na Vimbldonu.

- U ratu je više patnje nego samo da izgubite pravo da se takmičite novac. Život je važniji od svega. Ako pričamo o sportu, mnogi sportisti će patiti zbog te odluke. Što si niže pšozicioniran, više ćeš se mučiti. Nije bitno da li je ATP, PTPA, možeš samo da izneseš saopštenje, ali to je to. Vlade odlučuju, lokalne federacija odlučuju. ne možeš mnogo toga da uradiš. Ja se ne slažem sa ovom odlukom- istakao je Đoković.

Foto: Starsportphoto

 

Koji bi savet dao mlađim teniserima?

- Postoje univerzalne vrednosti i opšte stvari koje mislim da su korisne za sve. To je posvećenost pre svega. Mislim da je bitno da teniser ili teniserka pre svega razmisli i odluči koliko želi da bude posvećena ovom sportu. Ako si povređen, nije timski sport i drugačija je dinamika. Moraš da imaš disciplinu i motivišeš kad ujutru ustaneš i sve te boli. Za to je važno postaviti ciljeve, kako dugoročne tako i kratkoročne. U tinedjžerskim stvarim se puno stvari dešava, formiramo sebe kao čoveka. Bitno je sebe okružiti pravim ljudima i mentorima. Ja sam imao tu sreću da sam bio okružen ljudima koji su bili ne samo teniski. već i životni učitelji- zaključio je Đoković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Petar Petković pravo u metu: Kurti nije smeo za pregovarački sto, a Svečlja se boji i plakata s likom Aleksandra Vučića!
Politika

Petar Petković pravo u metu: Kurti nije smeo za pregovarački sto, a Svečlja se boji i plakata s likom Aleksandra Vučića!

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Petar Petković oglasio se putem plaftorme X i izneo jasan stav u vezi sa izjavama tzv. kosovskog ministra policije - Dželjalja Svečlje, koji je povodom plakata na severu Kosova sa likom predsednika Srbije Aleksandra Vučića uz poruku "vrhovni komandante čekamo te", zapretio da će Vučić, ukoliko dođe na Kosovo bez prethodnog zahteva – biti uhapšen.

30.06.2024

16:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Potisnuti sa leve obale Drnjepra! Ali ne odustaju, male grupe vojnika šalju se na obližnja ostrva, svi će biti uništeni!
MOSTOBRAN VAŽAN ZA KIJEV

Potisnuti sa leve obale Drnjepra! Ali ne odustaju, male grupe vojnika šalju se na obližnja ostrva, svi će biti uništeni!

Pritisak Oružanih snaga Rusije na harkovskom pravcu i u Donbasu doveo je do toga da su Oružane snage Ukrajine morale da napuste levu obalu Dnjepra kako bi zatvorile rupe na drugim sektorima fronta. Ipak, s vremena na vreme, oni šalju male grupe na ostrva blizu leve obale Dnjepra, pošto ovaj mostobran ima veliki značaj za ukrajinske vlasti. O tome je za list VZGLjAD pričao vojni ekspert Mihail Onufrienko.

30.06.2024

17:03

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija