• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.04.2022

14:24

SRBIJA PROTIV ŠPANIJE U DEJVIS KUPU! Moguć duel Đokovića i Nadala!

Tenis

SRBIJA PROTIV ŠPANIJE U DEJVIS KUPU! Moguć duel Đokovića i Nadala!

Podeli vest

Najbolji teniseri Srbije će u grupnoj fazi Dejvis kupa igrati u grupi B sa Španijom, Kanadom i južnom Korejom odličeno je žrebom u Malagi

 

U Malagi će se 21. do 27. novembra 2022. održati nokaut faza nakon koje će biti poznat šampion Dejvis kup takmičenja za ovu godinu.  

Voljom žreba odlučeno je da Dejvis kup selekcija Srbije bude u Grupi B čiji je domaćin Valensija (Španija). Zajedno sa našom reprezentacijom u okviru Grupe B za plasman u finalnu nedelju u Malagi boriće se timovi: Španije, Kanade i Južne Koreje.
 
Grupa A (Bolonja) Hrvatska, Italija, Argentina, Švedska

Grupa B (Valensija) Španija, Kanada, Srbija, Južna Koreja

Grupa C (Hamburg) Francuska, Nemačka, Belgija, Australija

Grupa D (Glazgov) USA, Velika Britanija, Kazahstan, Holandija
 
Nosioci grupa na žrebanju u Malagi bili su: Hrvatska, kao vicešampion 2021. godine, nosilac je broj 1 za ovogodišnje finale, zatim Španija (2 nosilac), Francuska (3) i SAD (4) na osnovu najnovije rang liste nacija Dejvis kupa.

Foto: printscreen

 



Po jedna nacija iz svakog “šešira” izvučena je u svaku od četiri raund-robin grupe, sa četiri zemlje domaćina smeštene u različite grupe.  Dva najbolja tima u svakoj grupi obezbediće nokaut fazu finala Dejvis kupa 2022. Žrebom za nokaut fazu (koja je takođe održana danas) izvučeni su četvrtfinalni rivali u kojima će se sudariti četiri pobednika grupa i četiri drugoplasirana tima iz grupnih takmičenja.

Srbija ukoliko bude prva u Grupi B u četvrtfinalu igraće protiv drugoplasirane ekipe u grupi A, ukoliko Srbija ostvari drugo mesto u Grupi B u četvrtfinalu igraće protiv prvoplasirane selekcije u Grupi C.
 
Sve faze finala 2022. igraće se na brzoj podlozi u zatvorenom. Domaćin finalne nedelje – nokaut faze (21-27. novembra 2022) Malaga ugostiće najboljih osam selekcija sveta u Palati sportova Hose Marija Martin Karpena.
 

Foto: tanjug/ap

 


Ukupno 16 nacija koje se takmiče u finalu 2022. bilo je raspoređeno je u četiri “šešira” na žrebanju. Četiri nacije nosioca nalazile su se u “šeširu” broj 1, dok je preostalih 12 nacija raspoređeno u “šeširima” 2-4 prema najnovijoj rang listi nacija Dejvis kupa.

“Šešir 2”: Nemačka, Kanada, Italija, Velika Britanija
“Šešir 3”: Kazahstan, Belgija, Srbija, Argentina
“Šešir 4”: Švedska, Australija, Holadnija, Južna Koreja.

 

 

 

 

Bonus videp

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija