• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.M.

30.04.2022

07:27

ŠOK! Traže od Noleta da se povuče s Vimbldona! Pilić progovorio za INFORMER, a ZAPADNJAČKI MEDIJI NE PRESTAJU DA PIŠU O SRBINU!

reuters

Tenis

ŠOK! Traže od Noleta da se povuče s Vimbldona! Pilić progovorio za INFORMER, a ZAPADNJAČKI MEDIJI NE PRESTAJU DA PIŠU O SRBINU!

Podeli vest

Švajcarski dnevni list "Blik" piše da će Novak Đoković bojkotovati Vimbldon zbog suspendovanih Belorusa i Rusa, te da je to otkrio njegov bivši trener Nikola Pilić?! Izmišljaju i pišu gluposti, kaže Pilić za Informer

Zapadni mediju čine sve kako bi Novak Đoković odustao od učešća na Vimbldonu! Švajcarski dnevni list "Blik" objavio je juče da je od čuvenog trenera Nikole Pilića saznao da Nole planira da bojkotuje londonski grend slem jer su Britanci zabranili učešće ruskim i beloruskim teniserima!


- Novak Đoković je pred odlukom da bojkotuje Vimbldon jer je turnir po kratkom postupku eliminisao Ruse i Beloruse. Preispituje svoje učešće. To kaže Nikola Pilić. On smatra da bi to moglo da izvrši veliki pritisak na čelnike Vimbldona, ako i ostali profesionalci zauzmu stav- piše "Blik".

Foto: Starsportphoto

 



Čuveni hrvatski trener i jedan od zaslužnih za titulu Srbije u Dejvis kupu 2010. godine, naravno, uopšte nije rekao da Novak razmišlja o bojkotu. Pilić čak nije ni pominjao Novaka, već je rekao da je odluka Vimbldona sramotna, te da Rusi i Belorusi nisu ništa krivi.

Nije kao pre
Ne očekujem da ostali igrači bojkotuju turnir jer je veliki novac u igri, tu su i menadžeri
Nikola Pilić


Nikola Pilić je bio u sličnoj situaciji kao Rusi 1973. Teniski savez Jugoslavije rešio je da ga suspenduje zbog neigranja u meču Dejvis kupa sa Novim Zelandom u Zagrebu. Zbog te suspenzije nije mogao da igra na Vimbldonu, što je razljutilo mnoge njegove kolege, koje su bojkotovale turnir.Dodao je i da američki teniseri nisu bili suspendovani kada su SAD bombardovale Irak, a u razgovoru za Informer Pilić kaže da strani mediji pišu izmišljotine!
- Ma neka pišu šta hoće! Pišu gluposti i izmišljaju. Ja sam samo rekao da ruski i beloruski teniseri treba da igraju svuda i da oni nemaju nikakve veze sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Evo, Francuzi i Rolan Garos će ih pustiti da igraju, a Vimbldon neće. Katastrofa. Politika se toliko duboko umešala u sport da to nije normalno - kaže Pilić.

Foto: Starsportphoto

 


Na pitanje da li bi teniseri sada trebalo da postupe isto i da se solidarišu sa proteranim kolegama, Pilić kaže da je to teško izvodljivo jer situacija nije ista kao pre 50 godina.

- Ne očekujem da se ostali igrači solidarišu sa suspendovanima jer je danas drugo vreme. Situacija nije kao kada su najbolji igrači zbog mene 1973. bojkotovali turnir. Mi smo tada loše tretirani, igrali smo Vimbldon za 50 funti (775 evra u današnjem novcu). Sada je veliki novac u igri, tu su i menadžeri. Ipak, pritisak bi trebalo izvršiti i on mora da postoji, jer u sportu vladaju dvostruki aršini - zaključuje Pilić.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija