• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.05.2022

08:59

ĐOKOVIĆU UZIMAJU 500 BODOVA! Ovo mora da uradi da bi ostao PRVI na svetu!

Starsportphoto

Tenis

ĐOKOVIĆU UZIMAJU 500 BODOVA! Ovo mora da uradi da bi ostao PRVI na svetu!

Podeli vest

Novak Đoković posle Beograda igra na mastersu u Madridu, a mora da ostvari što bolji rezultat kako bi sačuvao prvo mesto na ATP listi

Novak Đoković će u ponedeljak početi 368. nedelju na čelu ATP liste, pa mu nedostaje  još 10 kako bi postao apsolutni rekorder i u ovoj kategoriji. Štefi Graf ispred njega ima 377. nedelja provedenih na prvom mestu.

Đokovića čeka važan posao u Madridu

Pred Novakom je vrlo bitna nedelja. Moraće da što bolje odradi posao kako ga Rus Danil Medvedev ne bi prestigao na vrhu.

Rus ne igra, oporavlja se od operacije kile koju je imao, pa će tako propustiti možda i sve turnire na šljaci do Rolan Garosa. Ali, neće izgubiti mnogo bodova, što bi mogao da bude slučaj sa Novakom.

 

Foto: Starsportphoto

Novak Đoković mora da briljira u Madridu

Medvedev može Novaku da ukrade prvo mesto

 

 

 

 

 

Novak trenutno ima 8.400 bodova na prvom mestu, dok Medvedev ima 320 manje (8.080). Ono što je loše po Đokovića jeste to što ATP briše bodove iz prethodnih godina, Srbin će izgubiti 500 bodova, 50 odsto zbog titule iz 2019. godine, dok će Medvedev ostati bez 90. To znači da je srpskom teniseru potrebno 90 bodova u Madridu kako bi ostao prvi. Znači da mu je potrebno da se domogne trećeg kola ovog turnira u Španiji.

Ovo ne bi trebalo da bude teško! Ukoliko Novak slavi u drugom kolu biće sigurno na vrhu ATP liste i 9. maja, a na tom meču će igrati protiv boljeg iz duela Gael Monfis - Karlos Himeno. Đoković je do sada slavio u svih 17 duela protiv Gaela Monfisa. Inače, poslednji put su igrali na šljaci, koja leži Francuzu, još daleke 2006. godine na Rolan Garosu.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija