• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.05.2022

15:22 >> 19:38

PRORADILA SRPSKA MAŠINERIJA - NEKA SE SPREMI "KRALJ ŠLJAKE"! Novak držao ČAS TENISA u Madridu! (FOTO)

Tanjug/AP

Tenis

PRORADILA SRPSKA MAŠINERIJA - NEKA SE SPREMI "KRALJ ŠLJAKE"! Novak držao ČAS TENISA u Madridu! (FOTO)

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković savladao je Gaela Monfisa sa 2:0 u drugom kolu Mastersa u Madridu

Napokon! Nije igrao Novak Đoković na prepoznatljivom nivou od kako se vratio na teren posle Dubaija. Ipak, današnji meč protiv Gaela Monfisa najavljuje da bi najbolji teniser svih vremena u Madridu mogao da pokaže da je izbrusio formu, te da se dodatno spremi za napad na 21. grend slem titulu na Rolan Garosu. 

Kasnio je meč prvog reketa sveta više od sat i po vremena, ali ni to nije uspelo da ga poremeti. Taman kada je uhvatio zalet, u Madridu je počeo pljusak te je morao na novu pauzu dok se krov nije zatvorio. Ipak, danas ništa nije moglo da zaustavi Đokovića koji je upisao i 18. pobedu protiv Gaela Monfisa i plasirao se u treće kolo Mastersa u Madridu - 2:0 (6:3, 6:2). 

Mogla je publika da uživa u sjajnoj borbi dvojice velikih šampiona. Novak je polako hvatao ritam, a odlučujući potez napravio je pri rezultatu 3:2 kada je po prvi put napao servis Gaela Monfisa i iskoristio prvu brejk-loptu. Mogao je Francuz vrlo brzo da uzvrati, ali su ga povoljnijeg rezultata koštale mnoge neiznuđene greške. 

Tek što je počeo drugi set, Novak Đoković je napravio novi brejk i praktično rešio pitanje pobednika. Do kraja meča Srbin je "odradio posao", napravio još jedan bejk kojim je izbegao dramu i izborio prolaz u treće kolo novi meč. Ovoga puta protiv daleko težeg rivala budući da ga na sledećem koraku čeka bolji iz duela Endija Mareja i Denisa Šapovalova. 

Ipak, ono što sve zanima jeste potencijalni duel Novaka Đokovića i Rafaela Nadala koji bi po rasporedu trebao da se odigra već u polufinalu ukoliko Srbin i Španac opravdaju uloge favorita. No, na putu "kralja šljake" stoji još jedan naš teniser - Miomir Kecmanović, koji ove sezone igra u životnoj formi! 

Novak Đoković - Gael Monfis  2:0 (6:3, 6:2)

Tok meča:

Drugi set: 

6:2 - KRAJ MEČA! 

5:2 - BREJK! Novak će servirati za plasman u treće kolo! Ništa više ne ide od ruke Gaelu Monfisu koji se propisno muči od kako je Đoković dobio prvi set!

4:2 - Rutinski odrađuje Novak Đoković poene na svom servis gemu, nema Gael Monfis nikakve šanse. Čini se da je posao u drugom kolu završen...

3:2 - Uzvraća Gael Monfis i sigurnim servisima umanjio je prednost našeg tenisera. 

3:1 - Imao je Monfis šansu budući da je poveo sa 30:0, ali je sa brojnim greškama vratio Novaka u život, te srpski as potvrđuje brejk!

2:1 - BREJK! Brutalno je Novak napao Gaela Monfisa i napravio rani brejk! Sada je sve u rukama Đokovića koji grabi ka trećoj rundi takmičenja! 

1:1 - Mnogo grešaka francuskog tenisera na Novakovom servisu, uspeva Đoković da poravna rezultat. 

Foto: Tanjug/AP

0:1 - Osvaja Gael Monfis prvi gem u drugom setu i stiče vrednu prednost!

Prvi set: 

6:3 - Uspeva Novak Đoković da osvoji prvi set posle velike borbe! Srbin sada ima ogromnu zalihu pred nastavak meča!

5:3 - Siguran gem za Gaela Monfisa, Francuz je sada uspeo da prekine Novakovu seriju. 

5:2 - Ponovo je Gael Monfis imao šansu da oduzme servis Novaku Đokoviću, još jednom je Srbin morao da brani svoj servis, ali je na kraju uspeo, te će Francuz sada servirati za ostanak u  prvom setu!

4:2 - BREJK! Preživeo je Đoković dva naleta Gaela Monfisa, a onda sjajnim reternom napao rivala i oduzeo mu servis, ogromna stvar za nastavak prvog seta!

3:2 - Uspeo je Novak Đoković da sačuva nove brejk-lopte nakon što je meč nastavljen. Ipak, jasno je da srpski teniser nije pronašao pravi ritam ni nakon kraće pauze prouzrokovane padavinama u Madridu!

Foto: Tanjug/AP

Uskoro se očekuje nastavak meča, Đoković i Monfis su se vratili na teren, krov je pokriven i svev je spremno da se njihov 18. okršaj nastavi u Madridu!

PREKID! Kiša je počela da pada te će Novak i Monfis sačekati da se navuče krov!

2:2 - Siguran je bio Gael Monfis na svom servisu, prepustio je Đokoviću samo jedan poen. Izuzetno izjednačena borba za sada u Madridu!

2:1 - Uspeo je Novak Đoković da sačuva dve brejk-šanse Gaela Monfisa, a onda preko djusa izbori i novo vođstvo. Ne služi najboljeg tenisera sveta bekhend na startu partije. 

1:1 - Pretio je najbolji teniser sveta Monfisa, stigao do 40:40, ali je Francuz sa dva dobra servisa uspeo da se odbrani i poravna rezultat na startu njihovog 18. susreta!

1:0 - Odičan početak meča za Novaka Đokovića, servisima je srpski teniser napravio ogromnu prednost, a Gael Monfis uspeo je da osvoji samo dva poen!

 

17:35 -  Đoković i Monfis izašli su na teren, uskoro se očekuje početak meča. Srpski tenise izabrao je da servira na početku

17:24 - Meč između Novaka Đokovića i Gaela Monfisa počinje uskoro...

16:51 - Očekuje se da meč Novaka Đokovića i Gaela Monfisa počne oko 17 časova i 15 minuta!

16:32 - Od ranije je bilo poznato da Novakov meč neće početi pre 16 časova, a po poslednjim informacijama iz Madrida, očekuje se da Đoković i Monfis na teren izađu oko 16:30!

15:30 - Dobro došli na lajv prenos drugog kola Mastersa u Madridu, odnosno meč Novaka Đokovića i Gaela Monfisa. Sve detalje sa stadiona "Manolo Santana" možete pratiti uz direktan prenos na portalu Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija