• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.05.2022

19:00

ODLAZI LEGENDARNI ANDERSON! Novaka je MUČIO servisima, a protiv FEDERERA je odigrao EPSKI MEČ NA VIMBLDONU!

reuters

Tenis

ODLAZI LEGENDARNI ANDERSON! Novaka je MUČIO servisima, a protiv FEDERERA je odigrao EPSKI MEČ NA VIMBLDONU!

Podeli vest

Južnoafrički teniser Kevin Anderson završio je karijeru u 36. godini

Pojavio se pravo niotkuda visoki južnoafrički bombarder Kevin Anderson i za samo nekoliko godina stigao do petog mesta na ATP listi. Ipak, povrede su skupo koštale sjajnog servera koji je mogao da napravi i daleko bolju karijeru, a danas je u 36. godini odlučio da okači "reket o klin". 

Anderson je u karijeri osvojio pet ATP titula, prvi 2011. godine u rodnom Johanesburgu odakle je i počeo njegov uspon. Najbolje se snalazio na travnatim podlogama, a upravo je u Njuportu prošle godine na travi osvojio i poslednji trofej u karijeri. 

Foto: Tanjug/AP Photo

Kevin Anderson je najbolje rezultate pružao na kraju 2017. i tokom 2018. godine kada je stigao i do dva grend slem finala. On je na US openu u borbi za titulu poražen od Rafaela Nadala u tri seta, dok je na Vimbldonu iduće godine  u finalu poražen od Novaka Đokovića.

Ono što navijače u Srbiji najviše zanima jeste njegov saldo protiv Novaka Đokovića. Najbolji teniser sveta deset puta je slavio protiv Andersona, dok je Južnoafrikanac samo dva puta bio bolji od Đokovića. Bilo je to na Lejver Kupu 2018. i u Majamiju 2008. godine. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija