• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.05.2022

01:14

KALKULACIJE! Đoković sačuvao prvo mesto, a poznata su 3 scenarija kako može da ostane na tronu

Tanjug/AP

Tenis

KALKULACIJE! Đoković sačuvao prvo mesto, a poznata su 3 scenarija kako može da ostane na tronu

Podeli vest

Novak Đoković je pobedom u drugom kolu mastersa u Madridu protiv Gaela Monfisa 6:3, 6:2 obezbedio još jednu nedelju na prvom mestu na ATP listi

Narednog ponedeljka će Novak Đoković početi 369. nedelju na tronu, pa će ga samo osam nedelja deliti od večnosti.

Novak ostao prvi

Novak Đoković želi da sustizanje i poslednju osobe u celokupnom tenisu koja je provela više sedmica na čelu liste, a to je Štefi Graf. Ona je u ženskom tenisu postavila granicu od 377 nedelja na vrhu VTA liste, a sada bi Đoković mogao da je prestigne 11. jula. Mada, neće biti lako.

Takmičenje u Madrid i Rim može da odluči da li će na Rolan Garosu koji počinje 22. maja i traje do 5. juna nositi zvanje najboljeg tenisera sveta, a na kom brani 2.000 bodova.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković sigurno prvi još nedelju dana

Nekoliko je opcija, a ako Đoković trijumfuju na oba mastersa ne mora da brine za prvo mesti pred grend slem u Parizu. Ali, malo lošiji rezultat može da dođe u obzir. Recimo da na jednom mestersu stigne do trećeg kola, a da na drugom bi morao da se domogne finala. Takođe, ulazak u polufinale Madrida i Rima garantuje Novaku ostanak na tronu. 

Sve zavisi samo od Novaka, što je dobro. Nije briljirao u Beogradu, ali je u Madridu, protiv Monfisa, pokazao mnogi bolji tenis, jasno je da forma ide uzlaznom putanjom. Ako bolje igra, bolje se i oseča na terenu, komotnije, raste mu i samopouzdanje....

Foto: Tanjug/AP

Novak puca od samopouzdanja posle pobede u Madridu

- Uživao sam, trudio sam se da se borim, da budem u toj pozitivnoj energiji. To se videlo i u Beogradu da sam stegnut, jer imam toliko iskustva, toliki niz godina.Potrebno je vreme i mečeva. Svaki meč doprinosi mom samopouzdanju. Raduje me ova igra, raduje me ova pobeda - rekao je Novak posle prve pobede u Madridu i obradovao navijače.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija