• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.05.2022

01:14

KALKULACIJE! Đoković sačuvao prvo mesto, a poznata su 3 scenarija kako može da ostane na tronu

Tanjug/AP

Tenis

KALKULACIJE! Đoković sačuvao prvo mesto, a poznata su 3 scenarija kako može da ostane na tronu

Podeli vest

Novak Đoković je pobedom u drugom kolu mastersa u Madridu protiv Gaela Monfisa 6:3, 6:2 obezbedio još jednu nedelju na prvom mestu na ATP listi

Narednog ponedeljka će Novak Đoković početi 369. nedelju na tronu, pa će ga samo osam nedelja deliti od večnosti.

Novak ostao prvi

Novak Đoković želi da sustizanje i poslednju osobe u celokupnom tenisu koja je provela više sedmica na čelu liste, a to je Štefi Graf. Ona je u ženskom tenisu postavila granicu od 377 nedelja na vrhu VTA liste, a sada bi Đoković mogao da je prestigne 11. jula. Mada, neće biti lako.

Takmičenje u Madrid i Rim može da odluči da li će na Rolan Garosu koji počinje 22. maja i traje do 5. juna nositi zvanje najboljeg tenisera sveta, a na kom brani 2.000 bodova.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković sigurno prvi još nedelju dana

Nekoliko je opcija, a ako Đoković trijumfuju na oba mastersa ne mora da brine za prvo mesti pred grend slem u Parizu. Ali, malo lošiji rezultat može da dođe u obzir. Recimo da na jednom mestersu stigne do trećeg kola, a da na drugom bi morao da se domogne finala. Takođe, ulazak u polufinale Madrida i Rima garantuje Novaku ostanak na tronu. 

Sve zavisi samo od Novaka, što je dobro. Nije briljirao u Beogradu, ali je u Madridu, protiv Monfisa, pokazao mnogi bolji tenis, jasno je da forma ide uzlaznom putanjom. Ako bolje igra, bolje se i oseča na terenu, komotnije, raste mu i samopouzdanje....

Foto: Tanjug/AP

Novak puca od samopouzdanja posle pobede u Madridu

- Uživao sam, trudio sam se da se borim, da budem u toj pozitivnoj energiji. To se videlo i u Beogradu da sam stegnut, jer imam toliko iskustva, toliki niz godina.Potrebno je vreme i mečeva. Svaki meč doprinosi mom samopouzdanju. Raduje me ova igra, raduje me ova pobeda - rekao je Novak posle prve pobede u Madridu i obradovao navijače.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17