• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.05.2022

07:00

REKORDI PADAJU PRED ALKARASOM! Španac je najmlađi teniser koji je ovo uradio

Tanjug

Tenis

REKORDI PADAJU PRED ALKARASOM! Španac je najmlađi teniser koji je ovo uradio

Podeli vest

Pobedom nad Zverevim, Šampion Madrida je ispisao novo tenisko poglavlje i pomerio granice u "belom sportu"

Posle trijumfa protiv Aleksandera Zvereva u finalu Madrida, momak iz Mursije je postao prvi teniser od starta ATP Tura (1990) koji je na istom mastersu pobedio čak tri igrača iz Top 5 na svetskoj listi.

Do sada je rekorder po tom osnovu bio Novak Đoković koji je sa 20 godina i dva meseca učinio isto na turniru u Montrealu 2007. godine.

 

 

Pred Špancem je u četvrtfinalu stao kralj šljake Rafael Nadal, u polufinalu je eliminisao najboljeg tenisera planete Novaka Đokovića, dok je u finalu savladao nemačkog asa.

Bio je to drugi masters za Alkarasa, pošto je prethodno osvojio isti u Majamiju, čime je postao drugi najmlađi igrač u istoriji sa dve masters titule. Pre njega, samo je Nadal osvojio masterse u Rimu i Madridu, kada je imao 18 godina. Karlos je u prestonici Španije napunio 19 leta.

Podsetimo, pre godinu dana, na istom takmičenju u Madridu, Rafael Nadal je tada "počistio" svog naslednika, na dan Alkarasovog 18. rođendana sa 6:1, 6:2, ali tada je Karlos bio 120. igrač sveta.

Foto: Tanjug

Karlos Alkaras posle pobede u finalu nad Zverevim

U međuvremenu napravio je meteorski napredak osvajanjem turnira, što ga je lansiralo na sedmo mesto ATP liste koje od danas zauzima. Pre turnira u "Magičnoj kutiji", Alkaras je bio 9. na svetu.

Nema sumnje da će rekordi tek padati pred "čudom iz Španije", kako su ga mnogi već "krstili", odnosno, da će budućnost tenisa biti pisana njegovim imenom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija