• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.05.2022

13:41 >> 17:27

NOLE POČISTIO RUSA! Dobar start Srbina u Rimu!

reuters

Tenis

NOLE POČISTIO RUSA! Dobar start Srbina u Rimu!

Podeli vest

Prvi tensier sveta Novak Đoković u drugom kolu mastersa u Rimu savladao je Aslana Karaceva, 35. igrača sveta sa 2:0

Nije briljirao Novak, ali je igrao koliko mu je bilo potrebno. Na momente je bljesnuo Rus, ali to je bilo kratkog daha.
 

Foto: Tanjug

 

Rešio je Srbin prvi set u svju korist 6:3, brejknuo je na samom startu Aslana, ovaj odmah uzvratio, ali to je bilo sve što smo videli od igrača koji može da se pohvali da je u karijeri već savladao Đokovića!

Drugi set je bio igra mačke i miša! Samo dva gema za Karacerva i na kraju, ispostavilo se, jači trening za najboljeg tenisera sveta!

Novak će u osmini finala igrati sa boljim iz duela između Lasla Đerea i Stena Vavrinke. 

Podsetimo, Đoković mora da stigne bar do polufinala Rima, ako želi da bude prvi nosilac na Rolan Garosu, koji počinje 22. maja.


 

NOVAK ĐOKOVIĆ - ASLAN KARACEV 2:0 (6:3,6:2 )

 

Tok meča

Drugi set: 

6:2 - Kraj! Đoković je u osmini finala! Igrao je koliko mu je bilo dovoljno i zasluženo trijumfovao. Deluje da je arhivirao Madrid i da ima jasan cilj u Rimu! 

5:2 - Uspeo je da smanji Karacev posle borbe u ovom gemu, ali Novak sada ima sve u svojim rukama

5:1 - Sve je gotovo ovde! Rus je totalno demoralisan...

4:1 - Izbegao je Karacev teškom mukom "krompir" i upisao se na semafor...

4:0 - Sigurno gazi Đoković ka pobedi! Viner za kraj gema i sada deluje nedostižno za Rusa da može nešto više u ovom setu, tačnije meču...

 

 

3:0- Novi brejk za Novaka! Sve je bliži tome da ovaj meč ubrzo reši u svoju korist! Na dobrom je putu Srbin ka osmini finala..

Foto: Tanjug

 

2:0 - Novak je sada spasio jednu brejk loptu i na kraju potvrdio brejk i uspeo da dođe do 2:0.

1:0 - BREJK za Novaka! Karacev je otvorio servisom drugi set, a viđen je đus u ovom gemu! Lagani forhend je Rus poslao u aut i poklonio poen i brejk loptu Noletu! Nije je Srbin iskoristio, a usledilo je novo nadmudrivanje! Ipak, Novak je iskoristio četvrtu brejk loptu! Bio je strpljiv i sačekao grešku protivnika.

 


 

 

Prvi set:

6:3 - Pripao je ovaj set Đokoviću! Sjajna serija udaraca na 15:0, drop šot Karaceva, zatim Novak  stiže, ali vraća i Rus, ali najbolji teniser sveta hvata volej na mreži za 30:0. Uspeo je Karacev  forhend volejem da smanji na 30:15, da bi Đoković napravio prvu duplu servis grešku za 30:30. Odmah nakon toga greška ruskog tenisera iz bekhenda i set lopta, a Novak je na visini zadarka!

 

Foto: Tanjug

 

5:3 - Novi brejk koji Novaka dovodi na korak od osvajanja prvog seta! Imao je Karacev 30:0, ali je usledila serija grešaka Rusa i 30:40, brejk lopta za Novaka. Izvukao se Aslan u toj prvoj situaciji, ali je pogrešio na smeču na mreži, pogodio je vrh i lopta je otišla u aut. Usledio je dubok ritern pod noge i novi brejk!

4:3 - Siguran je Novak. Drži srpski as svoj servis posle ribrejka u trećem gemu. Aslan dobro uzvraća...

3:3 - Novo izjednačenje! Odlično je servirao Karacev u ovom gemu, na 40:15 je pogodio drugi as u meču. Za sada nedostaje više enregije ovom meču, ali borba se tek zahuktava.. Rus je sve bolji. 

 

 

Novak mora da dođe bar do polufinala, kako bi i 370. nedelju proveo na prvom mestu!

3:2 - Sjajna bekhend paralela je zaokružila ovaj gem Novaka koji ponovo vodi! 

2:2 - Rezultatska klackalica! Stiže lako do 40:15 Karacev i koristi prvu gem loptu kojom je potvrdio uzeti brejk.

 

 

2:1 - BREJK! Imao je sada Karacev brejk loptu na 30:40 i iskoristio je! Daje gas ruski teniser!

2:0 - Brejknuo je Srbin Rusa sada! Budi se Karacev, ali Novak je obavio lep posao na početku susreta! Karacev jeste grešio u ovom gemu, dozvolio je Novaku da dođe do dve brejk lopte, prvu nije iskoristio, ali jeste drugu.

1:0 - Prvi je servirao Đoković i furiozno je krenuo Novak ovaj meč dopustivši protivniku samo jedan poen...

Igrači su izašli na teren

15:55- Ono što je Novak uradio u Madridu je neuporedivo bolje od svega što je urdio ove godine. Pokazao je protiv Alkaraza da je vratio fizičku formu i sada se njegovi navijači nadaju najboljem u Rimu!

Foto: Tanjug

 

15:50-  Karacev je sjajno započeo sezonu titulom u Sidneju, ali onda su počeli silni porazi, a ovde je došao nakon četiri vezana. Bio je pre samo tri meseca 14. na svetu, ali je usledio strmoglav pad

Novak je trenirao, a Goran sve posmatrao!

 

 

 

 

13.42 - Pratite uz Informer.rs meč između Novaka Đokovića o Aslana Karaceva u drugom kolu mastersa u Rimu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bane

pre 1 godinu

Zašto potencirate na igraču Rus kad čovek ima svoje ime i prezime?Kakva su ovo sranja po novinama i kakva je ovo jebena histerija protiv jednog naroda?Da li ste vi svi ljudi normalni?Ovo je kolektivno svetsko ludilo.Bože spasi me ovog košmara i reci da je ovo sve jedan veoma los san.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija