• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.05.2022

20:01 >> 23:39

DRAMA SA SREĆNIM KRAJEM - NOVAK OSTAJE PRVI NA SVETU! Đoković ide u POLUFINALE Rima!

Tanjug/AP

Tenis

DRAMA SA SREĆNIM KRAJEM - NOVAK OSTAJE PRVI NA SVETU! Đoković ide u POLUFINALE Rima!

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Rimu pošto je sa 2:0 (7:5, 7:6) savladao Feliksa Ože Aljasima

Stvari su došle na svoje mesto! Nakon teškog početka sezone za Novaka Đokovića, srpski teniser je polako brusio formu u Monte Karlu, Beogradu i Madridu, a utisak je da je u Rim stigao potpuno spreman! Prvi reket sveta je počistio Aslana Karaceva i Stena Vavrinku, te ga je u četvrtfinalu čekao prvi duel sa Feliksom Ože Aljasimom. 

Mladi Kanađanin pružio je žestok otpor najboljem teniseru svih vremena, ali je Novak Đoković u finišu drugog seta pokazao klasu i zasluženo prošao u polufinale - 2:0 (7:5, 7:6). Pored toga, srpski teniser je osigurao prvo mesto na ATP listi budući da bi se na tron, u slučaju poraza, ponovo vratio Danil Medvedev!

Slabo je prvi servis služio Novaka na startu meča, ali kako je vreme prolazio sve je sigurniji bio najbolji teniser sveta! Bilo je bitno da Feliks Ože Aljasim ne napravi brejk u ranoj fazi meča, Đoković je uspeo da se "odbrani", a potom i prvom prilikom napadne mladog Kanađanina. Stigao je Đoković do vođstva pošto je iskoristio prvi brejk-loptu, a posle svog servis gema stigao je na korak od prvog seta. 

Foto: Tanjug/AP

Ipak, nije se predavao Ože-Aljasim koji je uzvratio istom merom i poravnao na 5:5. Proradio je u tom momentu i Đokovićev servis, srpski as je svoj gem uzeo bez izgubljenog poena, a potom sjajnim potezima stigao do tri set-lopte. Prvu je Kanađanin sačuvao, ali je Novak već drugu iskoristio i rešio prvi set u svoju korist. 

Početak drugog seta obeležili su sigurni servisi. Đoković nije dozvolio Ože Aljasimu da pripreti, dok je Kanađanin rešavao gemove "bez tenisa" budući da prvi reket sveta nije uspevao da stigne do loptice posle snažnih servisa svog rivala. Igralo se u egalu sve do 3:2 kada je Novak imao dve brejk-lopte, nije uspeo da ih iskoristi, ali je posle djusa, Đoković stigao do brejka prednosti i tako napravio ogroman korak ka polufinalu! 

Foto: Tanjug/AP

Uspeo je Ože Aljasim da se vrati u meč, odvede ga u taj-brejk, ali to je bilo sve od mladog Kanađanina večeras budući da je Đoković bio i više nego siguran i rutinski završio posao. 

Srpski teniser će se za mesto u finalu boriti protiv Kaspera Ruda koji je ranije danas eliminisao Denisa Šapovalova posle velike borbe i gotovo dva i po sata borbe!

Novak Đoković - Feliks Ože Aljasim  7:6 (7:5)

Tok meča: 

Drugi set:

7:6 - KRAJ!

6:6 - Igraće se taj-brejk u drugom setu! Nije Novak uspeo da reši sve na servis gem Kanađanina.

6:5 - Uspeva Đoković da prekine seriju kanadskog tenisera, ponovo se Ože Aljasim bori za ostanak na turniru! 

5:5 - Uspeva Kanađanin da poravna rezultat nakon savršenog gema! Sada je psihološka prednost na njegovoj strani, a na servisu je Novak Đoković!

5:4 - Nažalost, Feliks Ože Aljasim pravi brejk i potpuno se vraća u meč! Đoković je imao šansu da reši sve, ali se Kanađanin nije dao!

Foto: Tanjug/AP

5:3 - "Preživeo" je Ože Aljasim prvu šansu Novaka Đokovića da reši drugi set u svoju korist! 

5:2 - Veliku borbu su vodili Đoković i Ože Aljasim u sedmom gemu, Kanađanin je imao i dve šanse za brejk, ali je srpski teniser sjajno odbranio, preokrenuo i sada je na korak od plasmana u polufinale Mastersa u Rimu!

4:2 - BREJK! Ponovo je publika u Rimu mogla da uživa u spektakularnim potezima Novaka Đokovića! Mogao je Srbin ranije da reši gem i napravi brejk, ali Ože Aljasim uspeo da sačuva tri brejk-lopte. Nije to bilo dovoljno, te najbolji teniser sveta grabi ka polufinalu! 

3:2 - Pretio je Ože Aljasim, igrao se i djus, ali je Đoković uspeo as servisom da realizuje svoj gem i ponovo povede!

2:2 - Raspucao se Ože Aljasim i sada servisima razbija igru Novaka Đokovića, gotovo da nema tenisa kada je mladi Kanađanin na potezu! 

2:1 - Kakav početak drugog seta! Oba tenisera bila su i više nego sigurna na svom servisu, a sada Đoković nije prepustio poen svom rivalu, može publika u Rimu da uživa u sjajnim potezima! 

1:1 - Samo minut je trajao drugi gem! Feliks Ože Aljasim je brutalno servirao, a Novak Đoković nije uspeo da pipne lopticu.

Foto: Tanjug/AP

1:0 - Siguran je bio Novak Đoković na startu drugog seta, Kanađanin nije imao nikakve šanse! 

Prvi set:

7:5 - NAPOKON! Brutalan gem odigrao je Novak Đoković, vezao osam poena i rešio prvi set u svoju korist! Sada će srpski teniser moći "lakše da diše"!

6:5 - Delovalo je da je Kanađanin pronašao "momentum", ali uzvraća Đoković! Novak nije prepustio Ože Aljasimu poen na servisu, ponovo će deveti teniser sveta servirati za ostanak u prvom setu!

5:5 - Servisima je Ože Aljasim poravnao rezultat, nije Novak iskoristio dva gema da privede prvi set kraju, ali će se igrati "na razliku"! 

5:4 - Vraća Ože Aljasim brejk, nije Novak bio u svom "elementu" što je Kanađanin umeo da kazni i vrati se rezultatski u prvi set!

5:3 - BREJK! Bravo, majstore! Uspeo je Đoković da napadne drugi servis Feliksa Ože Aljasima, oduzme servis devetom teniseru sveta, te će sada prvi reket planete imati šansu da servisom privede set kraju! 

4:3 - Uzvraća sada Đoković istom merom, Kanađanin nije imao nikakve šanse! 

Foto: reuters

3:3 - Bez izgubljenog poena Ože Aljasim osvaja svoj servis gem, ponovo je izjednačeno u Rimu! 

3:2 - Prvi problemi za Novaka Đokovića, imao je Ože Aljasim šansu za brejk, ali se srpski teniser "izvukao" i ponovo poveo u prvom setu! 

2:2 - Uzvraća istom merom i mladi Kanađanin! Sjajni servisi, a onda i laka realizacija na mreži. 

2:1 - Siguran Đoković! Nije Ože Aljasim imao nikakve šanse, proradio je sada i servis najboljem teniseru sveta!

1:1 - Poravnava Feliks Ože Aljasim rezultat, imao je Novak šansu da napravi brejk, ali je Kanađanin uspeo da se odbrani!

1:0 - Nije prvi servis služio Novaka Đokovića u uvodnom gemu, ali je zato drugi bio fantastičan. Srpski teniser odservirao je as, a potom i naterao Feliksa Ože Aljasima na grešku. Ipak, mladi Kanađanin se nije predavao, zapretio je, no Đoković rutinski dolazi do vođstva!

Novak Đoković je dobio "novčić", a onda kao i obično odabrao da prvi servira na meču! 

21:21 - Uskoro se očekuje početak Novakovog meča u okviru četvrtfinala Mastersa u Rimu!

20:42 - Izgleda da će meč Novaka Đokovića i Feliksa Ože Aljasima kasniti, te da neće početi pre 21:15 budući da se na partija koja prethodni njihovom okršaju još uvek nije završena!

20:00 - Dobro došli na lajv prenos četvrtfinalnog meča Mastersa u Rimu u okviru kog se sastaju Novak Đoković i Feliks Ože Aljasima. Sve detalje sa večerašnjeg okršaja možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija