• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.05.2022

10:51 >> 19:31

SRBI NA ROLAN GAROSU: Novak, Kecmanović i Krajinović MAKSIMALNI, Lajović POKVARIO stopostotan učinak!

printscreen

Tenis

SRBI NA ROLAN GAROSU: Novak, Kecmanović i Krajinović MAKSIMALNI, Lajović POKVARIO stopostotan učinak!

Podeli vest

Prvog dana Otvorenog prvenstva Francuske trojica od četvorice srpski tenisera plasirali su se u drugo kolo Rolan Garosa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u ponedeljak od 20:45 počinje svoju odbranu titule na Rolan Garosu.

Ovaj ponedeljak je bitan dan za još trojicu srpskih asova, jer i oni startuju svoj pohod na što bolji plasman na prestižnom turniru!

Foto: Starsportphoto

Kecmanović i Đoković

U toku dana će na teren i Dušan Lajović, Filip Krajinović i Miomir Kecmanović.

Krajinović će na teren protiv Rejlija Opelka u 11 časova, dok Lajović igra protiv Sebastijana Baeza, a na teren bi trebalo da izađe oko 13 časova! 

Drugi najbolje rangiran srpski teniser Miomir Kecmanović će protiv Tomasa Marina Ečeverije na teren oko 14:30 minuta. Od 15:00 bi rekete trebali da ukrste Nadal i Tompson!

UŽIVO:

23.01 - Odličan učinak srpskih tenisera drugog dana Otvorenog prvenstva u Francuskoj, pokvario je samo poraz Dušana Lajovića od Argentinca Sebastijana Baeza.

Na početku programa, Filip Krajinović je savladao favorizovanog Rejlija Opelku sa maksimalnih 3:0, dok je posle njega Miomir Kecmanović bio bolji od Argentinca Tomasa Ečeverije istim rezultatom.

Za kraj je viđena poslastica, pošto je Nole opravdao epitet apsolutnog favorita i "počistio" Japanca Jošihita Nišoku sa 3:0 prepustivši rivalu samo četiri gema!

U utorak će na teren Laslo Đere protiv Ričardasa Berankisa iz Litvanije, odnosno, Aleksandra Krunić u konkurenciji dama, a njena rivalka biće Ruskinja Kamila Rahimova.

23.00 - Novak Đoković je pobedio Jošihita Nišioku za manje od dva sata rezultatom 3:0 (6:3, 6:1, 6:0) i plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa.

22.27 - JAPANAC NIŠIOKA NEDORASTAO NOVAKU

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rutinski privodi posao kraju protiv Jošihita Nišioke, jer protiv Japanca vodi sa 2:0 u setovima.

Nole je prvi set dobio sa 6:3, dok je u drugom bio još ubedljiviji i slavio sa 6:1. 

20.15 - KECMANOVIĆ U DRUGOM KOLU

Srpski teniser Miomir Kecmanović se uspešno plasirao u drugo kolo Rolan Garosa

On je savladao Argentinca Tomas Ečeveriju rezultatom 6:3, 7:5, 6:3

19.30 - Kecmanović osvaja i drugi set, vrlo blizu je plasman u drugo kolo naš teniser (6:3, 7:5)

18:30 - Gde je stao u prethodnom, Miša nastavlja u ovom setu. Oduzeo je servis Gaučosu u drugom gemu i stigao do novog brejka, pa sada ima veliku prednost od 3:0.

6:3 - Sjajan početak za Miomira Kecmanovića, koji je dobio prvi set u duelu sa Ečeverijom posle 51 minuta igre.

Napravio je srpski teniser brejk u devetom gemu, sačuvao ga do kraja i treću set loptu pretvorio u osvajanje prvog seta - 1:0!

17.30 - Svoj meč na Rolan Garosu počeo je i Miomir Kecmanović protiv Tomasa Martina Ečeverije iz Argentine. Trenutno je 2:2 u prvom setu.

17.07 - KRAJ ZA LAJOVIĆA

Dušan Lajović u prvom kolu Rolan Garos od Arentinca Sebastijana Baeza 3:6, 6:3, 4:6,3:6

16.31 - Lajović je izgubio treći set

Srpski teniser Dušan Lajović je izgubio treći set rezultatom 6:4, sada je 2:1 u setovima za Argentinca Sebastijana Baeza

Nadal nema milosti

Dupli brejk ima Rafa protiv Džordana Tompsona i vodi sa 4:1! Australijanac izgleda bespomoćno pred naletima španskog tenisera.

Lajović izgubio brejk!

3:3 - Poveo je Lajović protiv Baeza sa 2:1, napravivši brejk u trećem gemu, ali je Argentinac vratio izgubljeno u šestom i ponovo smo na početku. 

Nadal vodi 2:1 - Došao je Španac do brejka proitv Tompsona već u trećem gemu i sada je prednost na njegovoj strani.

15:53 - Na terenu je i "kralj šljake" Rafael Nadal, Španac za koji minut počinje svoj meč protiv Džordana Tompsona iz Australije.

6:3 - Vraća Lajović milo za drago! Srbin je izjednačio u setovima protiv Baeza na 1:1.

Napravio je Duci brejk na staru i poveo sa 2:0, ali je Gaučos uzvratio ribrejkom smanjivši na 2:1, da bi ponovo srpski as napravio novi ribrejk za 3:1.

Do kraja je Lajović uspeo da sačuva servis i trijumfuje sa 6:3, iako je kod rezultata 5:2 imao nove prilike da oduzme servis Argentincu, koji se odbranio.

3:6 - Set osvaja Baez! Mora Duci da se konsoliduje, i da se hladne glave posle velike pauze zbog kiše vrati u meč!
 

2:5 - Propuštena šansa za srpskog asa! Mogao je Lajović da vrati brejk, imao je šansu, ali nije imao sreće..

1:3 - Brejk za Argentinca! Lajović je u prethodnom gemu imao šest brejk lopti, nije ih iskoristio, ali zato Baez jeste, i to prvu.

15:05 - Lajovićev meč se nastavio nakon pauze zbog kiše!

1:2 - Gubi Lajović od Baeza, ali Dušan je sada na servisu, a rezultat je 30:20 u četvrtom gemu. Prekinuti su mečevi u Parizu zbog kiše!

- Najbolja teniserka sveta, Poljakinja Iga Švjontek plasirala se danas u drugo kolo otvorenog prvenstva Francuske, pošto je lako pobedila Ukrajinku Lesju Curenko sa 6:2, 6:0. 

- Bivša najbolja teniserka sveta, Japanka Naomi Osaka završila je učešće na Rolan Garosu već u prvom kolu, pošto je izgubila od Amerikanke Amande Anisimove sa 7:5, 6:4.

KRAJ! Krajinović je savladao sa 3:0 favorizovanog Opelku! Filip je pobedio sa 7:6 (5), 6:2, 6:3.
Sjajna partija Srbina koji je lako stigao do pobede nad 17. na svetu!

Foto: Starsportphoto

 

12:35 - Svakog trenutka se očekuje početak meča između Dušana Lajovića i Sebastijana Baeza iz Argentine.

6:2- Još jedan brejk za Filipa i sada lepa prednost za Srpskog asa od 2:0 u setovima! 

4:2 - Brejk u drugom setu za Krajinovića! Filip je uspeo da slomi Amerikanca, oduzme mu servis i povede! Bilo je 30:0, a onda četiri poena za srpskog tenisera u nizu i sada je korak bliži osvajanju i drugog seta!

Taj-brejk

Krajinović – Opelka 

Set za Krajinovića! Srbin vodi 1:0!

7:5 mini-brejk!
6:5 mini-brejk!
6:4
5:4
5:3 mini-brejk!
4:3
3:3
2:3
2:2
2:1
1:1
0:1

5:6 -  Vodi Opelka, a Krajinović servira za ostanak u setu!

3:3- Egal meč! Kako trenutno izgledaju stvari na meču Opelke i Krajinovića, set ide ka taj-brejku –

1:0- Krajinović je siguran na svoj servis, pa je poveo sa 1:0 na meču protiv Opelke!

10:30 - Dobro jutro i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs, posvećen Rolan Garosu i najzanimljivijim mečevima dana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

DOMINACIJA KOJA TRAJE! Nole sve bliži NESTVARNOM REKORDU!
Tenis

DOMINACIJA KOJA TRAJE! Nole sve bliži NESTVARNOM REKORDU!

Srpski teniser Novak Đoković započeo je 371. nedelju na 1. mestu ATP liste i tako nastavio da obara rekord po broju sedmica provedenih u vrhu svetskog tenisa, ali i da se bliži čuvenoj Štefi Graf, koja je uspela da bude nedodirljiva 377

23.05.2022

09:05

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija