• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.05.2022

23:35 >> 21:15

RAZMIŠLJAO SAM O TOME! Lajović izneo utiske nakon poraza u prvom kolu Rolan Garosa!

Tanjug

Tenis

RAZMIŠLJAO SAM O TOME! Lajović izneo utiske nakon poraza u prvom kolu Rolan Garosa!

Podeli vest

Srpski teniser Dušan Lajović dao je prvu izjavu nakon poraza u prvom kolu Rolan Garosa

Od srpskog tenisera u prvoj rundi je bio bolji Argentinac Sebastijan Baez rezultatom 3:6, 6:3, 4:6, 3:5.

Delovalo je da se Lajović nakon izgubljenog prvog seta uspešno vratio u igru, ali ipak na kraju je izgubio.

- Uspeo sam posle prvog seta da nađem igru i da steknem kontrolu, ali se tada momentum okrenuo na njegovu stranu, posle mog brejka u trećem setu. Borio se svaki poen, dobro se kreće i konstantan je. Ja nisam uspeo da budem konstantan, a kada je vratio brejk u trećem setu, zaigrao je još bolje - rekao je Lajović novinarima.

Lajović je dodao da ne može da izdvoji konkretan problem koji ga je koštao na ovom meču.

- Teško je naći konkretno jednu stvar. Poslednjih meseci sam radio na tome da otklonim problem u situacijama kada sam gubio energiju pri vođstvu. Otkad se protivnik vrati, moj nivo ili padne ili se izgubi. U Madridu sam vezao četiri pobede, to je pozitivno, i u Rimu je bilo solidno. Došao sam ovde sa dobrim osećajem. Moram da zadržim to raspoloženje za sledeće turnire, verujem da mogu opet da igram kao kad sam bio najbolji. Strpljenje, rad, disciplina, doći će kad-tad, kao što je došlo u Madridu - istakao je Duci.

Lajović je otkrio planove za sezonu na travi.

- Razmišljao sam o tome. Pao sam skoro na 80. mesto. Plan mi je da igram jedan čelendžer pred Majorku (u Parmi na šljaci 125.000), pa zatim Vimbldon. U prvoj nedelji ni nema čelendžera, milim - kaže Lajović.

Na kraju je prokomentarisao je i celokupnu situaciju oko ATP-a i Vimbldona.

- Jedini način na koji je ATP mogao da iskaže neki stav jeste da oduzme poene, takva je struktura u tenisu. To je jedina valuta ATP-ja, samo ne znam zašto nisu zamrzli poene od prošle godine, to bi manje škodilo igračima. Verujem da će neki preskočiti Vimbldon, mada su meni mnogi rekli da idu - zaključio je Lajović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija