• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.05.2022

12:03

ŠPANAC SUMNJA U ALKARAZA! Samo su NOVAK i RAFAEL favoriti na Rolan Garosu!

tanjug/AP Photo/Michel Euler

Tenis

ŠPANAC SUMNJA U ALKARAZA! Samo su NOVAK i RAFAEL favoriti na Rolan Garosu!

Podeli vest

Španski teniser Felisijano Lopez jedan je od najdugovečnijih svih vremena budući da je tokom čitave karijere igrao na 79 grend slemova

Stigao je Felisijano Lopez i na Rolan Garos, ali nije uspeo da prođe kvalifikacije, te se njegov niz i rekord prekinuo. Španac je u karijeri igrao na 79 uzastopnih grend slemova i teško je zamisliti da će uskoro neko moći da ga stigne, a kamoli nadmaši. 

Iako Španac nije uspeo da se kvalifikuje u glavni žreb, za titulu u Parizu će se boriti mnogo njegovih zemljaka. Pored standardnog Rafaela Nadala najviše pažnje privlači Karlos Alkaraz, te je Felisijano Lopez izneo svoje očekivanja od igara mladog tenisera. 

- Da, smatram da bi trebalo na njega gledati kao na jednog od favorita ovde. Svima je već pokazao šta je spreman sve da uradi i napravi. Osvojio je Majami, a onda Barselonu i Madrid. Naravno da bi ga trebalo uvrstiti u taj krug. Ono što je uradio u poslednjih 2-3 meseca mu dozvoljava tu titulu - naveo je Lopez za "Telegraf.rs".

Istina, Karlos Alkaraz je ove sezone najbolji na ATP turu, ali još uvek nije ostvario značajniji uspeh na Rolan Garosu. Iz tog razloga Felisijano Lopez u red glavnih favorita stavlja samo Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, dok je španski tinejdžer odmah posle njih. 

- Sa druge strane, vidite ove momke koji su zajedno osvojili neverovatnih 40 Grend slemova zajedno. Mislim da tom dostignuću moramo da ukažemo veliko poštovanje, da im se da prednost u odnosu na ostale. Oni te kredite zaslužuju. Osvojili su mnogo toga i stekli mnogo iskustva na tom putu, a ovde su uslovi takvi gde ponekad morate da igrate pet setova. Takmičenje traje dve nedelje, iscrpljujuće je, morate da zadržite fokus i da razmišljate dan za danom, zadatak po zadatak. Svaki meč je drugačiji i priprema mora biti drugačija - priznaje Španac. 

Foto: Reuters

Za kraj, španski teniser je analizirao situaciju oko Vimbldona. Londonski grend slem je zbog pritiska Vlade zabranio ruskim i beloruskim teniserima da učestvuju. Na to ATP nije ostao nem već je doneo odluku da se bodovi osvojeni ove sezone na Vimbldonu neće računati. a

- Moje mišljenje je da ova situacija najmanje odgovara igračima, jer teniseri žele da igraju mečeve gde se zarađuju bodovi. Pričao sam sa nekim kolegama, situacija je jako teška i komplikovana. Razumem Vimbldon koji je to uradio pod pritiskom Vlade Velike Britanije, ali razumem i igrače koji su zbunjeni. Svi smo priterani uza zid. Obe strane, jer svaka od odluka je sada krajnje teška - podvukao je Lopez.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić: Železnička stanica Novi Sad od danas potpuno u funkciji (FOTO)
Društvo

Vesić: Železnička stanica Novi Sad od danas potpuno u funkciji (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić prisustvovao je danas puštanju u rad dela stanične zgrade Železničke stanice Novi Sad i najavio da će do kraja avgusta ili početkom setpembra biti završene sve druge stanice na brzoj pruzi između Novog Sada i Subotice, koja bi trebalo da bude puštena u saobraćaj najkasnije početkom decembra.

05.07.2024

16:30

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija