• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.05.2022

15:46

NOVAK JE MAŠINA I UBACIO JE U ŠESTU BRZINU! Đoković razmontirao Švarcmana, sledeći je Nadal!

Tanjug/AP

Tenis

NOVAK JE MAŠINA I UBACIO JE U ŠESTU BRZINU! Đoković razmontirao Švarcmana, sledeći je Nadal!

Podeli vest

Prvi teniser sveta Novak Đoković bez problema u tri seta savladao je Dijega Švarcmana sa 6:1, 6:3, 6:3 u osmini finala Rolan Garosa, posle dva sata i 17 minuta igre

 

U četvrtfinalu Rolan Garosa bismo mogli da gledamo "Klasiko", prvi tenisera sveta čeka pobednika meča između Rafaela Nadala i Feliksa Ože-Alijasima.

Novak je upalio mašinu i nema gašenja dok ne odbrani trofej! Dijego Švarcman je razbijen u prvom setu, a potom i u drugom iako je imao šansu vodio sa 3:0. Međutim, kada je bilo najpotrebnije Novak bi ubacio u brzinu i završio posao, pa je u trećem setu samo rutinski potvrdio trijumf, a i dalje je bez izgubljenog seta u Parizu.

Foto: Tanjug/AP

 

Nije dobro otvorio meč Novak. Dve brejk šanse imao je Švarcman, a onda je usledio preokret. Argentinac je u trećem gemu imao šansu da profitira na servis prvog igrača planete, ali je Nole zadržao koncentraciju i spasio gem. Već u narednom mu se ukazala prilika da napravi brejk, što je odmah i uradio, potom potvrdio prednost, poveo 4:1 i nagovestio kako će se ovaj duel odvijati.  

Prvi teniser sveta nastavio je da kažnjava greške rivala, napravio je još jedan brejk, a onda  gemom sa nulom stavio tačku na prvi set posle 35 nakon koji je totalno razbio Argentinca.

Drugi set bio je totalno čudan. Videli smo dva lica prvog tenisera sveta. Loše je otvorio set, zabrinuo je navijače, a onda je posle 0:3 pregazio rivala i osvojio set sa 6:3.

Novak je u drugom gemu ostao bez servisa, nije delovalo dobro nakon 0:3, da bi sa naš as probudio i zaigrao kao u transu. Prvo je u petom gemu vratio brejk,a onda, kao da je bio ljut što je morao da juri Argentinca, potpuno je razbio igru Dijega Švarcmana i napravio brejk sa nulom za 4:3. Iako je Argentinac vodio 3:0 najbolji teniser sveta je serijom 6:0 došao do vođstva od 2:0 u setovima - 6:3.

Foto: reuters

 

U trećem setu je Novak slomio otpor Dijega u šestom gemu, potom lagano potvrdio brejk, poveo 4:2 i završio posao. Nije Argentinac bio kadar da uradi nešto ozbiljnije do kraja seta.

 

NOVAK ĐOKOVIĆ - DIJEGO ŠVARCMAN 6:1, 6:3, 6:3


Tok meča

6:4! Kraj, pobeda Novaka Đokovića -6:1, 6:3, 6:3 !

5:3 - Imao je Novak brejk i meč loptu, spasio se Švarcman, ali sada Đoković servira za trijumf.

5:2 - Serviraće Švarcman u narednom gemu za opstanak u meču.

4:2 - Breeejk! Slomio je Novak otpor Dijega i u trećem setu, sada mu samo predstoji sa sačuva prednsot i bez drame privede set i meč kraju!

3:2 - Ne predaje se Dijego, zapretio je opet Đokoviću, imao je čak brejk šansu, ali je naš as zaustavio taj nalet Argentinca i sprečio brejk!

2:2 - Švarcman ne odustaje, bori se, osvaja hem na svoj servis za novo izjednačenje.

2:1 - Đoković vodi, mada i dalje čekamo brejk u trećem setu. Ne sme Novak da popusti jer će se Švarcman boriti do poslednjeg gema.

1:0 - Nastavlja Novak seriju, ovo je sedmi u nizu gem koji osvaja prvi tensier sveta, računajući i drugi set.

Foto: Tanjug/AP

 

Drugi set

6:3 - Idemoooo! Đoković koristi set loptu i sada ima dva seta prednosti!

5:3 - Nije bilo lako, ali potvrđuje brejk Novak Đoković i sada ga samo gem deli od prednosti od dva seta u meču.

4:3 - Brejk Đokovića! Naljutio se prvi tensier sveta. Bez izgubljenog poena je Novak napravio brejk, razbio je Švarcmana u ovom gemu koji je bio gotov pre negom što je Argantinac shvatio šta ga je snašlo. 

 

 

3:3 - Au kakav tenis u Parizu!  Tri brejk lopte je imao Švarcman, ali je Novak uspeo da se izvuče,  loptica kod poslednjeg poena završila u autu za izjednačenje.

2:3 - Vraća se  Novak u set! Pravi brejk, ceo gem je Đoković odigrao odlično, razbio je Švarcmana i smanjio zaostatak.

Foto: Tanjug/AP

 

1:3 - Konačno, prekida prvi teniser sveta seriju Švarcmana u drugom setu. Mora Novak što pre da napadne Argentinca kako bi vratio brejk.

0:3 - Stao je Đoković,a Švarcman potvrđuje brejk i povećava prednost u drugom setu.

0:2 - Brejk Argentinca! Švarcman je imao dve vezane brejk lopte, i ponovo je Novak spasio prvu. Ovoga puta nije uspeo i drugu. Posle neiznuđene greške poklonio je brejk rivalu.

0:1 - Opet je bio na testu Švarcman, na jedcite jade osvaja prvi gem u drugom setu.

Anri gleda Novaka Đokovića i Dijega Švarcmana

 

 

 

 

Foto: reuters

Novak ekspresno dolazi do prvog seta

 

Prvi set 

6:1 - Bilo je dovoljno Novaku 35 minuta da osvoji prvi set, do poslednjeg gema u setu dolazi sa nulom i potvrđuje dominaciju.

5:1 - Raspala se igra Argentinca, duplom greškom je poklonio Novaku 40:15. Tri brejk  prilike je spasio Argentinac, ali Đoković koristi četvrtu šansu nakon duple servis greške rivala i sada ga jedan gem deli od osvajanja prvog seta.

4:1 - Došao je Švarcman do 15:30, a onda ga je Nole pošteno prošetao po terenu, osvojio tri gema za redom i bez previše drame potvrdio brejk.

3:1 - Breeejk! Kažnjava Novak Dijega, koji je prokockao šansu da uzme gem prvom teniseru sveta. S druge strane Nole prvu šansu pretvara u brejk. Nadigrao je Argentinca na mreži i stekao prednost u setu.

2:1 - Bilo je čupavo! Uzvraća odmah Švarcman, koji dolazi do 40:15 na servis prvog tenisera sveta i dve brejk lopte. Ali, pronašao je Novak koncentraciju na vreme i sprečio brejk.

1:1 - Osvaja i Argentinac svoj servis gem. Mada, imao je Novak 30:0 na servis rivala, pa dva puta je oduzimao prednost Švarcmanu, ali na kraju još jedna loptica u autu i Argentinac dobija svoj gem .

Foto: reuters

Dijego Švarcman

1:0 - Ekspresan gem za prvog tenisera sveta, samo jedan poen je uspeo da mu uzme Švarcman.

13.23 - Podrška za Švarcmana od navijača, ali još jače ovacije za Đokovića, mada su se čuli i zvižduci! Bruka i sramota!

13.10 - Završen je meč, Trevizan ide dalje, pobedila je Sasnovič 7:6, 7:5, pa se očekuje da za desetak minuta Đoković i Švarcman izađu na teren. 

 

 

12.50 - Opet je pomeren Novakom meč, trebalo bi da izađe na teren u 13.35.

12.27 - Meč Đokovića i Švarcmana je pomeren za 13 časova.  Razlog je što na terenu Suzan Lenglen igraju Martina Trevizan - Aliksandra Sasnovič, koje su tek završile prvi set.

11.26 - Na teren će nešto kasnije od 15 časova i Rafael Nadal, njegov rival je Kanađanin Feliks Ože-Alijasim.

11.26 - Od mečeva osmine finala tokom dana su na programu i dueli Zverev - Zapata Miraljes i Hačanov - Alkaras.

11.25 - Pratite uz Informer.rs meč Novaka Đokovića i Dijega Švarcmana u osmini finala Rolan Garosa.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 1 godinu

Зева као нилски коњ, зашто му неко не каже да је то некултурно и толико ружно?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija