• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.06.2022

10:24

KATASTROFA, NOVAK ISPADA IZ TOP 5! Najgori MOGUĆI SCENARIO! Đokovića čeka STRMOGLAV PAD posle Vimbldona!

Tanjug

Tenis

KATASTROFA, NOVAK ISPADA IZ TOP 5! Najgori MOGUĆI SCENARIO! Đokovića čeka STRMOGLAV PAD posle Vimbldona!

Podeli vest

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da odbrani titulu na Rolan Garosu, zbog čega će ovog meseca izgubiti lidersku poziciju na ATP listi, a posle Vimbldona bi mogao da bude van top 5 igrača

Neće Novak Đoković narednog ponedeljka ostati bez prvog mesta na svetu, pošto će ga preteći Danil Medvedev iz Rusije, već 13. juna!

Ono što je gora vest po srpskog tenisera je da bi posle Vimbldona mogao da ispadne iz prvih pet na svetu!

Đoković će tada imati samo 6.770 bodova, a budući da verovatno neće moći da brani svih 2.000 bodova sa Vimbldona zbog kazne koju im je ATP izrekao, srpski as bi mogao drastično da padne na svetskoj listi.

Primera radi, sa 4.770 bodova (ukoliko ne bude učestvovao ni na jednom turniru pre Vimbldona), Novak bi trenutno bio sedmi igrač sveta...

Foto: REUTERS/Yves Herman

Novak Đoković

Podsetimo, zbog neuspeha na Rolan Garosu Đoković će od 13. juna pasti na treću poziciju, dok će Aleksander Zverev ili Danil Medvedev preuzeti tron ATP liste.

Da se Nemac domogne prvog mesta, potrebno je da izbaci "kralja šljake" i Novakovog dželata Rafaela Nadala, koji je u Parizu tokom dosadašnje karijere izgubio samo tri meča.

U slučaju osvajanja Rolan Garosa, Nemac bi mogao da prvi put u karijeri postane najbolji igrač sveta.

Ako Zverev ne podigne pehar u Parizu, od 13. juna ponovo će Medvedev biti prvi igrač sveta.

Srpski as je u Parizu branio 2.000 bodova, zbog poraza od Nadala u četvrtfinalu osvojio je 360, ali drugačiji kalendar u odnosu na prošlu godinu govori da ti bodovi iz 2021. neće još biti obrisani.

Sledećeg ponedeljka, 6. juna, Novak će ostati prvi na svetu sa 8.770 poena i imati 610 bodova više od Medvedeva, ali već od onog narednog, uslediće drastični preokret!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Veljko

pre 1 godinu

ajd sto je izgubio, sport je to nekad pobedjujes nekad gubis, nije imo srece ovaj put, ali sto ga publika ne voli (izvizdali su ga kada je ulazio na teren na pocetku meca) e to postaje veci problem , jer ako te ne vole onda i sponzori odlaze...

Car

pre 1 godinu

Pisali ste da ce poslati Nadala u penziju, sve se desilo obrnuto.

Sladjan

pre 1 godinu

Što ste gledali gledali ste...,uništio karijeru zato što se nije vakcinisao!!!!pravio se pametan i nikad više ništa ne može osvojiti,voz ga pregazio!!!!!

Olja

pre 1 godinu

Najveci roblem kod Novaka je sto Vajda nije sa njim !!!

kojo

pre 1 godinu

Ne samo da ga je Rafa skunuo sa trona nego mu je oduzeo i priliku da osvojo taj 21-i grednslem... jos ako ga Rafa osvoji... sta cemo tad? ... ima li sta gore od ovoga?

Laza

pre 1 godinu

Ako na Vimbldonu sada neće moći da se osvoje poeni, zašto bi onda trebalo da se oduzimaju!!! To bi trebalo videti sa ATP...!!!

Laza

pre 1 godinu

Ako na Vimbldonu sada ne mogu da se osvoje poeni, ne bi trebalo ni da se gube!!! To treba videti sa ATP..!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija