• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.06.2022

12:14

LEGENDA SRPSKOG TENISA IMA SAVET ZA ĐOKOVIĆA! Da sam u koži Novaka NE BIH NI IŠAO na Vimbldon!

Reuters/Gonzalo Fuentes

Tenis

LEGENDA SRPSKOG TENISA IMA SAVET ZA ĐOKOVIĆA! Da sam u koži Novaka NE BIH NI IŠAO na Vimbldon!

Podeli vest

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da se plasira u polufinale Rolan Garosa, jer je u četiri seta poražen od Rafaela Nadal

Španac je slavio rezultatom 3:1, a pošto Nole nije uspeo da odbrani pehar izgubiće prvo mesto na ATP listi, dok će zbog sramne odluke Vimbldona ispasti iz Top 5 igrača na svetu.

Legendarni as "belog sporta" Radmilo Armenulić je za naš portal govorio o uzrocima poraza najboljeg srpskog tenisera.

- Novak je ušao u meč protiv Nadala, kao da izlazi da trenira. Neraspoložen, uspavan... Sa druge strane, Nadal je bolje igrao i servirao, to je bio Novakov najveći problem, jer mu nije išao prvi servis. Rafini spinovi su bili nezaustavljivi i to je presudilo - rekao je Armenulić na početku razgovora za "Informer".

O razlozima padova u igri Đokovića, tokom prvog i trećeg seta:

- Bio je opterećen tim susretom. Ušao je opušten u meč i to mu se vratilo na najgori način. Ne treba zaboraviti i to da je Novak u poslednjih godinu dana doživeo i preživeo takve događaje da je to strašno. Setite se diskvalifikacije na US Openu, pa sramno hapšenje u Australiji zarad političkih radnji,  pa još sramniju odluku Vimbldona da mu oduzme 2.000 poena iako bude igrao i branio prošlogodišnji trofej, zbog ruskih i beloruskih sportista. Njima su pomogli, a Novaku naneli ogromnu štetu!

Foto: Starsportphoto

Radmilo Armenulić

Koliko je nedostatak "jakih mečeva" do duela sa Nadalom, doprineo da Đoković izgubi u Parizu?

- Sigurno da je i to uticalo na ovakav epilog. Ušao je nepripremljen, a ovaj epilog će dosta uticati na njegovu karijeru. Izgubio je od Nadala, Vimbldon će mu oduzeti 2.000 bodova i mogućnost da odbrani osvojeno prošle godine. Hteli su da laume Ruse, a nagradili su ih, dok je Đoković prošao najgore u tom slučaju. Ja da sam u njegovoj koži, ne bih ni išao na Vimbldon, pre bih igrao Kvins ili tako neki turnir, gde će zaraditi bodove, u inat organizatorima.

Nadal je u Pariz došao sa povredom stopala, međutim, u četvrtfinalu nije izgledao tako?

- Činjenica je da je bio povređen pre ovoga, ali se protiv Novaka to nije videlo. Nema govora da je bio apsolutno zdrav i spreman, videlo se to po njegovom kretanju, izuzetno je trčao i borio se za svaki gem. Fantastično je odigrao, međutim, to sa povredom nema veze u meču sa Đokovićem.

Foto: Starsportphoto

Goran Ivanišević i Radmilo Armenulić

Koliko je sramno ponašanje publike i zvižduci upućeni Novaku, uticalo na krajnji rezultat?

- Iskreno, manje su zviždali nego što sam očekivao. Jesu bili nekorektni, ali ne treba tu tražiti uzrok poraza. Noletu uopšte nije išao prvi servis, što je ključ svake pobede. Slabo je servirao, dok je Nadal realizovao svoje servise. Moraće sa Ivaniševićem nešto da poradi na tome narednih meseci.

Može li najbolji srpski teniser da se vrati na lidersku poziciju ATP-a?

- Neću da prognoziram, ali iz ove perspektive teško. Biće mu ovo najteži period da se vrati na vrh, teži i od onog kada je povredio rame, međutim, uspeo je da se hvala bogu vrati i potuče konkurenciju. Sada je, ipak, ona mnogo jača, tu su Medvedev, Zverev, Alkaraz, Cicipas, Rune... Plejada mladih asova željna dokazivanja, svaki od njih je već ostavio trag. Zato smatram da će Novak morati da prođe kroz velika iskušenja da bi se vratio na tron svetskog tenisa - istakao je u razgovoru za "Informer" Radmilo Armenulić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sanja

pre 1 godinu

Ne bi se iznenadila ako jednog dana cujem da je Nadalu dozvoljen doping samo da pobedi Noleta. Ali cerace se oni jos...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija