• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.06.2022

10:03

NOVAKOVA NOĆNA MORA! Amerikanac sipa so na ranu, opet proziva Đokovića zbog vakcine!

Tanjug/AP

Tenis

NOVAKOVA NOĆNA MORA! Amerikanac sipa so na ranu, opet proziva Đokovića zbog vakcine!

Podeli vest

Novaku Đokoviću je zbog vakcine protiv korone, koju nije primio, ugroženo učešće na ju Es openu, poslednjem gend slemu u sezoni, a američki novinar Ben Rozenberg je iskoristio priliku da ga potkači

Novak Đoković da preskoči Australijan open jer nije vakcinisan protiv korona virusa, potom Indijan Velsu i Majamiju. Ostao je bez šanse da se bori za 4.000 poena, izgubio je prvo mesto na ATP listi, ali tu nije kraj Novakovim mukama. 

Amerikanac proziva Novaka

Đokoviću je ugrožen i nastup na severnoameričkoj turneji i US openu. Promenila je vlada SAD uslove za ulazak u zemlju: od nedelje 12. juna svi putnici koji dolaze moraće da imaju negativan PCR test. Međutim, to nije sve, jer ostaje i dalje uslov da moraju da budu – vakcinisani. Novak Đoković ni po ovim novim uslovima neće moći da kroči u SAD i zaigra u Sinsinatiju i na US openu. Kako je poslednji grend slem u sezoni na programu od 29. avgusta još ima vremena da se i ovi uslovi promene. Međutim, pitanje je da li će.

- Ne želim još jednu sagu o izuzeću Đokovića! Ovo je ozbiljan udarac za Novaka Đokovića ako želi da bude profesionalni teniser i da osvoji najviše grend slem titula u istoriji - morao da se oglasi  Ben Rotenberg, koji smatra da je malo verovatno da Amerika promeni pravilo do početka Ju Es opena.

Foto: tanug/ap

Novaku Đokoviću ugroženo igranje na Ju Es openu

Talas korona virusa popušta u celom svetu, mere za ulazak u zemlju drastično ublažene u većini zemalja, ali vakcina je i dalje najvažniji uslov kada su SAD u pitanju.

Problem zbog vakcine

Ako Novak zaista ne bude igrao u Njujorku biće u velikom problemu. Rafael Nadal ima 22. grend slem turnira, dva više od Srbija, koji mora da osovji predstojeći Vimbldon ako želi da ostane u trci. U Njujorku bi eventualno mogao da ga stigne, naravno, ako bude mogao da se takmiči i ukoliko osvoji trofej. 

Podsetimo, prema rečima organizatora, US open neće slediti primer Vimbldona i dozvoliće ruskim i beloruskim teniserima da nastupe u NJujorku, pod uslovom da igraju pod neutralnom zastavom.

Vimbldon ostao jedini turnir koji je zbog rata u Ukrajini sankcionisao tenisere iz Rusije i Belorusije. Turnir u Njujorku je na programu od 29. avgusta do 11. septembra, a titulu u muškoj konkurenciji braniće Danil Medvedev, dok je aktuelna šampionka u ženskom singlu Ema Radukanu. Đoković je tri puta osvajao US open, a poslednji je bio 2018.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija