• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.06.2022

13:30 >> 16:16

KRAJINOVIĆ BEZ ŠANSE - NIŠTA OD TITULE! Beretini je ŠAMPION Kvinsa!

Tanjug

Tenis

KRAJINOVIĆ BEZ ŠANSE - NIŠTA OD TITULE! Beretini je ŠAMPION Kvinsa!

Podeli vest

Italijanski teniser Mateo Beretini osvojio je turnir u Kvinsu pošto je sa 2:0 savladao Filipa Krajinovića

Pokazao je Mateo Beretini prethone sezone na Vimbldonu da se izuzetno dobro snalazi na travi, a potvrda toga stigla je danas u Kvinsu. Italijanski teniser savladao je bez previše problema Filipa Krajinovića i osvojio titulu pred treći ovosezonski grend slem - 2:0 (7:5, 6:4)!

Odigrao je Krajinović izuzetan turnir u Kvinsu, na iznenađenje mnogih stigao do finala, ali je tu naleteo na italijanski zid. Ogroman broj neiznuđenih grešaka, posebno u drugom setu skupo je koštao srpskog tenisera, a prošlogodišnji finalista Vimbldona surovo je koristio svaku šansu koja mu se ukazala. 

Vodili su Krajinović i Beretini veliku borbu u prvom setu. Viđen je po jedan brejk na obe strane, a prvi je "napao" Italijan. Već u petom gemu je Beretini uzeo servis srpskom teniseru, ali je u narednom Filip uzvratio istom merom i poravnao rezultat. Sve je vodilo ka taj-brejku, ali je u odlučujućem 12. italijanski teniser uspeo da iskoristi brejk-šansu i povede sa 1:0. 

Foto: Tanjug

Bio je to i početak kraja za Filipa Krajinovića. Beretini je servirao sa mnogo rizika, imao i nekoliko duplih grešaka, ali mu se sve isplatilo budući da je ogroman broj poene uzeo upravo posle servis vinera. Sa druge strane, forhend nije funkcionisao kod srpskog tenisera, i u petom gemu Beretini je stekao ogroman kapital za titulu u Kvinsu. 

Do kraja meča Italijan je samo "odradio" posao, osigurao pobedu i titulu pred Vimbldon. Ipak, Krajinović ima mnogo razloga za zadovoljstvo budući da je na Kvinsu pokazao najbolje partije od početka sezone i tako najavio dobre igre na predstojećem grend slemu. 

TOK MEČA

FILIP KRAJINOVIĆ - MATEO BERETINI 0:2 (5:7, 4:6)

DRUGI SET

4:5 - Siguran je Krajinović na svom servisu, ali sada sledi teži deo posla. Beretini će servirati za titulu!

3:5 - Imao je šansu Krajinović da napadne servis rivala i ponovo se vrati "u život", ipak, sa dva sjajna servisa Beretini uspeva da se odbrani i sada će srpski teniser servirati za opstanak na turniru! 

3:4 - Uspeva Krajinović da smanji zaostatak, ali čini se kao da Beretini nije ni imao mnogo motiva da napadne servis srpskog tenisera. Sada je Italijan na potezu. 

2:4 - Osigurava Italijan brejk koji napravio u prethodnom gemu i sada sigurno grabi ka titulu u Kvinsu! 

2:3 - Novi brejk za Beretinija u ovom meču, koji vodi i grabi prema peharu.

2:2 - Imao je Filip 15:15 u ovom gemu, ali je Italijan vezao tri poena i izjednačio rezultat.

2:1 - Dobro servisi Krajinovića u ovom gemu donose mu novo vođstvo.

1:1 - Izjednačava Beretini bez izgubljenog poena.

1:0 - Osvaja Srbin prvi gem na početku drugog perioda.

Počeo je drugi set servisom Filipa Krajinovića.

PRVI SET

 

 

5:7 - Završen je prvi set, dobio ga je Italijan, posle samo jedne kobne greške Krajinovića načinjene u 11. gemu.

5:6 - Ne, ne, ne... U najgorem trenutku novi brejk za Matea Beretinija, koji će u narednom gemu servirati za osvajanje seta.

5:5 - Ni Beretini ne odustaje, opet je nerešeno.

Foto: Tanjug

Beretini

5:4 - Ne dozvoljava Filip novo iznenađenje, srpski as ponovo vodi.

4:4 - Odličan gem za Beretinija, brzo, efikasno i precizno za izjednačenje.

4:3 - Dobija gem Krajinović, za razliku od prethodnih, prvi put bez komplikacija. Mateo se u ovom poenu ništa nije pitao.

3:3 - Ma takooooo je Filipeeeeeeeeee!!! Sjajnim volejom je Krajinović uspeo da odgovori Italijanu i momentalno vrati izgubljeno u prethodnom gemu! Idemo ispočetka.

2:3 - BREJK!!!! Vodio je Filip 40:15, Italijan potom osvojio četiri uzastopna poena i posle tri propuštene prilike, prvi stigao do brejka u ovom meču! Šteta, propustio je Krajinović ogromnu prednost na svoj servis.

2:2 - Novi siguran poen za Beretinija, sa "nulom" je došao do drugog gema.

Foto: Tanjug

Mateo Beretini

2:1 - Ponovo je Krajinović bio u problemu. Suočavao se Srbin sa brejk loptom i u ovom gemu, ali je uspeo da još jednom izađe kao pobednik i spreči Beretinija da dođe do osetnije prednosti.

1:1 - Izjednačava odmah Mateo Beretini, prepustivši srpskom asu samo jedan poen u drugom gemu.

1:0 - Dobro je otvorio Filip duel, iako je dozvolio Italijanu da stekne tri vezane brejk lopte (0:40). I pored nezavidne situacije, Krajinović se "vratio u život" i stigao do "đusa", a potom divnim servisima i do prve gem lopte. Sa pet vezanih poena iščupao se Srbin iz očajne situacije.

Počeo je meč.

14:37 - Prvi će servirati Filip Krajinović, Beretini je odabrao da prima servis.

14:33 - Rivali su izašli na teren, kao slabije rangiran prvi je pred publiku izašao Filip Krajinović, odmah potom i Beretini. 

14:32 - Evo kako izgleda pehar turnira u Kvinsu.

 

 

14:29 - Za nekoliko trenutaka počinje meč u Londonu.

14:00 - Mateo Beretini je u dosadapnjoj karijeri osvojio turnire u Gštadu, Budimpešti, Štutgartu, Srbija open, Kvinsu i ponovo Štutgart. Pehar iz Nemačke mu je jedini u ovoj sezoni.

Sa druge strane, izgubio je finala u Minhenu, Madridu i Vimbldonu.

13:30 - Dobrodošli na naš blog posvećen meču Filipa Krajinovića i Matee Beretinija u finalu Kvinsa.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Zapad želi da amortizuje otpor Srbije ulasku tzv. Kosova u SE! Milivojević: Priština ništa nije uradila u vezi sa osnivanjem ZSO!
Politika

Zapad želi da amortizuje otpor Srbije ulasku tzv. Kosova u SE! Milivojević: Priština ništa nije uradila u vezi sa osnivanjem ZSO!

Kako se bliži 16. maj kada bi Komitet ministara u Strazburu trebalo da donese konačnu odluku da li će lažna država Kosovo ući u Savet Evrope, tako su sve glasnije najave da bi ovaj korak Prištine mogao da se odloži i uslovi formiranjem Zajednice srpskih opština. Takvu tezu zastupa i diplomata Zoran Milivojević, koji ocenjuje da bi to mogla da bude izlazna strategija Zapada kako bi se izbegle podele i rizik od kompromitovanja i neuspeha.

06.05.2024

09:40

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Nevena ostala bez šake, Adriana se pravila mrtva da je ne ubije: Potresna priča roditelja o pucnjavi u Duboni
Hronika

Nevena ostala bez šake, Adriana se pravila mrtva da je ne ubije: Potresna priča roditelja o pucnjavi u Duboni

Devet osoba je ubijeno, a 12 povređeno u masovnoj pucnjavi koju je u noći 4. maja 2023. godine počinio Uroš Blažić u selima Dubona i Malo Orašje. Tih 12 ljudi imalo je sreću da preživi, ali su posledice koje su ostale trajne. Nevena Vujić iz Dubone je u tom trenutku imala 19 godina. Pogođena je sa više hitaca, a zbog ozbiljnosti povreda joj je amputirana leva podlaktica. Andrijana Mitrović iz Malog Orašja ostala je živa jer se pravila da je mrtva, te joj Blažić nije prišao.

06.05.2024

09:07

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija