• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.06.2022

12:29

SRPSKI DERBI U TREĆEM KOLU!? Novaka ćeka PAKLEN posao na VIMBLDONU!

reuters

Tenis

SRPSKI DERBI U TREĆEM KOLU!? Novaka ćeka PAKLEN posao na VIMBLDONU!

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković saznao je potencijalne rivale na putu ka novoj grend slem titulu

Nije uspeo Novak Đoković posle turbulentnog početka sezone da stigne do trofeja na Rolan Garosu, ali budući da je pred njim novi izazov na grend slemu nema sumnje da će srpski teniser dati i poslednji atom snage kako bi stigao do pehara na Vimbldonu. Danas je u Londonu obavljen i žreb, a najbolji teniser svih vremena saznao je potencijalne rivale ka finalu i eventualnom duelu sa Rafaelom Nadalom. 

Novak Đoković startuje od prvog, a rival sprskom teniseru biće Sunvo Kvon. Koreanac je trenutno 85. reket sveta i do sada je sa Đokovićem igrao samo jednom. Njih dvojica su se sastali u Beogradu 2021. godine, a Srbin pred svojim navijačima nije imao problema da savlada Azijata. 

Foto: USA Today/Eric Bollte

Već u drugom kolu Đokovića čeka nešto teži posao budući da bi rival mogao da mu bude Tanasi Kokinakis ukoliko opravda očekivanja i savlada Majhčaka. Austarlijanac je prvi i jedni put igrao protiv Novaka na Rolan Garosu 2015. godine, a tada je srpski as slavio sa 3:0. Ipak, 82. teniser sveta poznat je po dobrom servisu što je veoma bitno oružje na Vimbldonu. 

Treće kolo moglo bi da nam donese srpski derbi u Londonu! Đokovićevi potencijalni rivali mogu da budu Miomir Kecmanović ili Laslo Đere budući da će dvojica članova naše Dejvis kup reprezentacije odmeriti snage u drugom kolu, ukoliko opravdaju uloge favorita. Nema sumnje da bi u ovom momentu Kecmanović bio "teži zalogaj" za Đokovića, ali je Miša pokazao određene slabosti na travi, kao i pad forme u odnosu na početak sezone. Sa druge strane Đere nema mnogo sreće na žrebu budući da je i na Rolan Garosu u ranoj fazi morao na megdan Danilu Medvedevu. 

Foto: Starsportphoto/ap photo

Rejli Opelka slovi za favorita u svom delu kostura i on je projektivan kao rival Novaku u četvrtfinalu. Američki bombarder do sada nije ostvario zapažene rezultate na Vimbldonu budući da mu je najbolji plasman treće kolo 2019. godine. Ipak, problem predstavlja činjenica da Đoković nikada nije ukrštao rekete sa Amerikancem te da je prava nepoznanica koliko će on odgovarati Srbinu. 

Prema projekcijama i očekivanjima Đoković bi u četvrtfinalu mogao da igra protiv Karlosa Alkaraza. Španac je briljirao od početka sezone, ali je njegov ritam pao posle poraza u četvrtfinalu od Rolan Garosa budući da se posle Pariza nije vraćao na teren. Njih dvojica odigrali su jedan meč i to nedavno u polufinalu mastersa u Madridu kada je španski tinejdžer slavio sa 2:1 posle prave drame. Alkaraz je prethodne sezone debitovao na Vimbldonu i stigao je tek do drugog kola.

Foto: REUTERS/Toby Melville

Kao potencijalni rivali za polufinale istakli su se Hubert Hurkač i Kasper Rud. Nema sumnje da će Poljak, ukoliko stigne do tog duela, biti favorit u odnosu na finalistu Rolan Garosa, ali je pravo pitanje da li će Norvežanin uopšte stići do same završnice trećeg ovosezonskog grend slema. Zanimljivo je da su se Novak i Hurkač već susreli na Vimbldonu, bilo je to 2019. godine i srpski teniser je tada slavio sa 3:1! 

O finalu i potencijalnom rivalu ne treba trošiti reči! Nema sumnje da navijačka javnost priželjkuje novi teniski klasik između Novaka i Rafaela, ali će Španac na putu ka trofeju morati dobrano da se pomuči i eliminiše Matea Beretinija koji je nedavno osvojio Kvins i potvrdio najviše ambicije uoči londonskog grend slema. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija