• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.06.2022

21:03

KIRJOS RAZOČARAN ZBOG RUSA! Progovorio o Vimbldonu, pa poručio: Preplašen sam!

Tanjug

Tenis

KIRJOS RAZOČARAN ZBOG RUSA! Progovorio o Vimbldonu, pa poručio: Preplašen sam!

Podeli vest

Australijski teniser Nik Kirjos izneo je mišljenje o aktuelnim temama, a najviše je govorio o odsustvu Rusa sa Vimbldona, ali i neka pravila na prestižnom turniru

Srpski as Novak Đoković poručio je da nije bila dobra odluka organizatora Vimbldona da zabrani Rusima i Belorusima da se takmiče, a njegovo mišljenje deli i Nik Kirjos.

- Moje iskreno mišljenje je da to nije bila dobra idea, zabraniti Rusima da igraju. Mislim da je Medvedev nešto najbolje što imamo u sportu sada. Rubljov, Hačanov, oni su važni, mladi igrači za naš sport. Kad god se kamere uključe, želite da vidite ono najbolje što ovaj sport ima, kako bi napredovao. Ja kao neko ko se sa njima takmiči i želi da ih pobeđuje, razočaran sam što nisu ovde. Čudno je videti turnir bez Medvedeva. Svi znamo za šta je sposoban- kaže Kirjos.

Zna i Kirjos da se ništa ne može uraditi za ovaj turnir.

- Sada je sve gotovo. Siguran sam da će oni pratiti šta se dešava, imaju svakako želju da su ovde. Želeli su da igraju, da budu deo svega. Razočaran sam što ih nema. A što se tiče poena, stvarno ne znam. Meni je sve to čudno. Ja na turnire ne dolazim zbog poena. Verovatno pitate pogrešnog čoveka kada je reč o tome. Kao dečak kad sam gledao Vimbldon i želeo da igram na njemu, to nije bilo zbog poena, već da igram na najprestižnijem turniru na svetu. Zato sam ovde-  ističe Nik.

Australijanac kaže da je svestan da ima i onih koji misle drugačije.

- Ima ljudi koji će reći, 'neću da igram na Vimbldonu zbog ranking poena, igraću na čelendžeru naredne nedelje'. Kada budem sedeo sa decom u budućnosti, neću biti ponosan da im kažem da sam igrao na čelendžeru umesto na Vimbldonu. Izabraću da igram ovde svakog dana u nedelji- jasan je Australijanac.

Foto: Reuters

 

Čudna je još jedna stvar Kirjosu u Londonu, a to je što će se i mečevi u dublu igrati u tri dobijena seta.

- Ne radujem se što se mečevi igraju u tri dobijena seta, mislim da je to najgluplja moguća stvar. Ne znam zašto je jedino tako ovde. Niko ne želi da igra dubl u pet setova, niko ne želi to da gleda. Uzbuđen sam, ali i preplašen od toga što na 1:1 u setovima mogu da igram još tri seta u dublu. Zato nisam igrao ranije u dublu ovde. Nema smisla, jer sam uvek dobro igrao u singlu i ne želim da na slobodan dan igram pet setova u dublu- zaključio je Australijanac.

Njegov protivnik na startu u singlu je Britanac Pol Džab, 219. igrač sveta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija