• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.06.2022

19:13

NOVAK SAZNAO RIVALA U 2. KOLU! Igrao je samo JEDNOM protiv NJEGA!

Tanjug

Tenis

NOVAK SAZNAO RIVALA U 2. KOLU! Igrao je samo JEDNOM protiv NJEGA!

Podeli vest

Australijski teniser Tanasi Kokinakis plasirao se u drugo kolo Vimbldona, pošto je savladao Kamila Majčžaka iz Poljske rezultatom 3:0 (7:6 (7:5), 6:2, 7:5)

Trenutno 79. igrač sveta je lakše nego što se očekivalo izbacio 12 mesta slabije rangiranog Poljaka i zakazao duel sa prvim reketom Srbije Novakom Đokovićem.

Podsetimo, Nole je u prvom kolu bio bolji od Sunvu Kvona posle četiri seta, iako je Korejac propisno namučio srpskog asa.

U prvom setu nije bilo iznenađenja, pa je pobednika rešavao taj-brejk. Poljak je napravio dve greške, naspram jedne Australijanca, što je Kokinakisu donelo 7:5 i vođstvo od 1:0.

Tanasi je nastavio nošen samopouzdanjem i u drugom setu još jače, pa je sa dva brejka, u šestom i osmom gemu, došao do ubedljivih 6:2.

Imao je u trećem setu Poljak brejk prednosti, jer je iznenadio Kokinakisa u trećem gemu, ali mu je australijski teniser uzvratio ribrejkom i izjednačio na 2:2.

Usledio je gem za gemom do 12. gema, kada je Kokinakis stigao do 40:15, a onda iskoristio drugu brejk loptu i slavio sa 7:5.

 

U dosadašnjim karijerama, Đoković i Kokinakis su se samo jednom sreli i to pre sedam godina. Srbin je slavio u 3. kolu Rolan Garosa 2015. kada je rutinski prošao sa 3:0 (6:4, 6:4, 6:4).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija