• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.06.2022

22:36

NEKA KIRJOS RADI ŠTA GOD MU PRIJA! Krajinović je SPREMAN za drugo kolo!

Tanjug

Tenis

NEKA KIRJOS RADI ŠTA GOD MU PRIJA! Krajinović je SPREMAN za drugo kolo!

Podeli vest

Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se danas u drugo kolo Vimbldona, pošto je pobedio Čeha Jiržija Lehečku 5:7, 6:4, 6:7, 7:6, 6:4

Foto: Tanjug

Ovo je prvi put da je Krajinović preskočio prvo kolo na Vimbldonu, a za to mu je bilo potrebno tri sata i 50 minuta igre.

- Laknulo mi je kada sam pobedio na Vimbldonu, ne znam još koliko ću igrati tenis. Idem iz godine u godinu, pa ću videti da li mi se igra. Nisam želeo da završim karijeru, a da nemam nijednu pobedu na Vimbldonu. Sa te strane mi je laknulo, ko zna da li ću ikada više doći ovde… Nisam od onih igrača koji će reći da će igrati do 40. godine, idem iz godine u godinu, da vidim kako mi je telo, da li imam motivaciju, da li mi se igra, nisam sebi zadao cilj da moram nešto da uradim. Ne moram ništa! Tako mi je lakše i tako se bolje osećam, verujem da ću igrati još nekoliko godina, ali ne znam šta će doneti - objasnio je Filip Krajinović.

Srpski teniser slavio je posle velike borbe i pet setova, a u dva navrata je Lehačka imao i šansu da reši pitanje pobednika. 

- Možda sam imao i malo sreće, mislim sreće… Treći set je trebalo da dobijem, imao sam mnogo više šansi, taj-brejk sam bezveze izgubio jer sam promašio nekoliko voleja, pa je on tu imao malo više šansi. U četvrtom setu je servirao za meč, taj gem sam ja odigrao dobro, svaki ritern sam mu vratio, a u petom setu sam bio u prednosti, imao sam brejk, pa onda je to vratio. Generalno je meč bio sa obe strane gore-dole, ali su uslovi jako teški za igru. Neverovatno duva vetar svaki dan, mnogo je teško kontrolisati loptu kada vetar toliko dugo, teško je snaći se. Nijedna lopta ti ne odskače dobro, vetar je nosi, pa je mnogo teško kontrolisati. Srećan sam što sam u drugom kolu jer nisam nikada imao pobedu na Vimbldonu - rekao je Krajinović.

 

Krajinović će u drugom kolu Vimbldona igrati protiv Australijanca Nika Kirjosa koji je ranije danas eliminisao Britanca Pola Džaba posle pet setova (3:6, 6:1, 7:5, 6:7, 7:5). Biće to drugi medjusobni duel Krajinovića i Kirjosa, a Australijanac slavio u prvom meču.

- Ne obraćam pažnju šta radi, to je njegov stil, njegov način jer voli pažnju. On je takav igrač, imam veliko poštovanje prema njemu kao igraču, opasan je i može da pobedi koga hoće. Osvrnuću se na sebe, a šta će on da radi i da li će da pljuje, da li će da se glupira… Neka radi šta mu prija, ja to ne volim da gledam na teren jer sam odgojen drugačije. Ja sam miran i povučen, ali svako ima neko svoje stvari koje voli da radi - objasnio je srpski teniser. 

Australijanac je protiv Krajinovića igrao samo jednom, 2015. godine u Eštorilu, tada je Kirjos slavio u dva seta, ali se od onda mnogo toga promenilo. 

- Pre sedam godina sam verovatno bio 200. igrač sveta, sada sam trideseti. Sigurno sam drugačiji igrač i iskusniji, imam iza sebe solidnu karijeru i imam mnogo dobrih i jakih pobeda. I on se tada probijao, kada ima dan može da pobedi svakog i to je dokazao, voli da igra na travi, to mu je omiljena podloga, servira neverovatno, ima neverovatan osećaj za poen. Staviću ga kao favorita, da vidim šta mogu da uradim. Protiv njega je snalaženje, ne znaš šta će da uradi, da li će igrati servis volej, da li će igrati slajs, da li će servirati iz ruku… Dobio sam jako težak žreb, niko ne želi da ima Kirjosa u svom delu žreb, verujem da je 90 odsto igrača molilo da ga ne dobije, kao i ja. Ceo taj deo je mnogo težak - podvukao je Krajinović. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija