• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.06.2022

14:36

DA LI NADAL LAŽE CEO SVET? DOKTORI GA RASKRINKALI? Nema nekrozu, ni Miler-Vajsov sindrom...

reuters

Tenis

DA LI NADAL LAŽE CEO SVET? DOKTORI GA RASKRINKALI? Nema nekrozu, ni Miler-Vajsov sindrom...

Podeli vest

Pre nekoliko dana nemački doktor Fric Zergel javno je rekao da sumnja u Rafaela Nadala zbog dopinga, a sada ortopedi ističu da nisu sigurni da Španac ima problem sa povredom stopala

"Zidojče cajtung" piše da su dva prtopeda iz Nemačke skeptična po pitanju povrede stopala koju ima Rafael Nadal priča da ima.

Nadal se mesecima žali na povredu, rekao je da je u teškom stanju stigao ne Rolan Garos, najavljivao čak da mu je to možda poslednje takmičenje u Parizu, a potom je osvoji 14. trofej. Kako je kasnije otkrio sa umrtvljenim živcem u stopalu leve noge je došao do 22. velike titule u karijeri.

Ortopedi ne veruju Nadalu

Španac je i pred početak Vimbldona išao na tretman koji bi mu trajno umrtvio živac. Posle drugog kola takmičenja u Londinu rekao je da se dobro oseća, da ga trenunto ništa ne boli. 

Novinar Zidojče cajtunga Verner Bartens je razgovarao sa nemačkim ortopedima koji su skeptični po pitanju dijagnoze Rafaela Nadala. On navodno ima Miler-Vajsov sindrom.

- Ta bolest i vrhunski sport ne mogu da idu jedno sa drugim. Ne mislim da ima nekrozu (umrtvljenje) kosti, jer ta bolest napreduje i teško je baviti se vrhunskim sportom više sati - kažu ortopedi.

 

 

Doktor Šiltenhof smatra da bi bila potrebna velika doza „pejnkilera“ kako bi u uzastopnim mečevima Rafa mogao da igra.

- Potrebna doza za toliki bol bi morala da bude ogromna i ne bi mogao da udara lopticu više i ne bi mogao da nastavi da igra duže od jednog seta. Teško mi je da verujem da ima strukturalnu štetu na nekoj kosti ako on stalno sebe izlaže neverovatnim naporima vrhunskog sportiste. Takođe Miler-Vajsov sindrom se dešava na obe strane stopala - dodao je lekar.

Foto: reuters

Da li Nadal laže

Miler-Vajsov sindrom  napada kosti stopala i izaziva jak bol pri svakom pokretu. U pitanju je degenerativna bolest koja predstavlja displaziju skafoidne kosti u stopalu, odnosno deformaciju kosti koja je locirana u središnjem delu stopala, navode oni. Bolest se teško otkriva u ranoj fazi, a sve dok pacijent hoda ili trči - situacija se samo pogoršava, pa može doći i do preloma kosti stopala. Miler-Vajsova bolest je Nadalu otkrivena još 2005. godine, kada je bio još tinejdžer, ali je zahvaljujući doktorima uspeo da se oporavi iako se tada pričalo da mu preti i kraj karijere.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rale

pre 1 godinu

Ma jok, on laže samo samog sebe, jer mu niko ništa ne veruje!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija