• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.07.2022

20:40

SENZACIJA! ALKARAZ DEKLASIRAN! Italijan isprašio Španca, a sada čeka Novaka!

Tanjug

Tenis

SENZACIJA! ALKARAZ DEKLASIRAN! Italijan isprašio Španca, a sada čeka Novaka!

Podeli vest

Sedmi teniser sveta Karlos Alkaraz uspeo je da dođe do osmine finala Vimbldona, ali da ne ode u narednu rundu postarao se Italijan Janik Siner, koji ga je savladao sa 3:1 (6:1, 6:4, 6:7, 6:3) i tako zakazao duel sa pobednikom meča Novak Đoković-Van Rijthoven

Alkaraz se nalazio u četvrtini žreba u kojoj je i najbolji srpski teniser Novak Đoković, tako da ih je obojicu od međusobnog duela delila po jedna „stepenica“. Mnogi su već videli duel Španca i Srbina u narednom kolu, iako poznavaoci tenisa nisu mnogo iznenađeni što je Siner pobedio Alkaraza, ali jesu što je deklasiran u prvom setu, a na kraju je uspeo teškom mukom da osvoji samo jedan!

No, krenimo redom...

Foto: Tanjug

 

Siner je bukvalno pregazio fenomenalnog mladog Španca sa 6:1 u prvom setu!

Foto: Tanjug

 

U drugom je Alkaraz pružio veći otpor, ali nedovoljno veliki, pa je Italijan slavio sa 6:4!

Bilo je uzbudljivo u trećem setu! Oba tenisera su bila sigurna na svoj servis, a onda je Alkaraz došao do 5:4 i prebacio pritisak na Sinera koji je servirao za opstanak u setu! Ovaj je bio na visini zadatka, pa je set ušao u taj-brejk!

Detalji su odlučivali, a kada je bilo najpotrebnije Siner je režirao dramu! Imao je Alkaraz tri set lopte, vodio je 6:3, a onda je Janik dodao gas i izjdnačio na 6:6! Poveo je Italijan 7:6, izjednačio Španac, ponovo poveo Siner sa 8:7, a onda je osledilo novo izjdnačenje!

Foto: Tanjug

 

Igra nerava i živaca pripala je Alkarazu koji je smanjio na 1:2 i najavio nastavak teniskog spektakla! 

U trećem setu je Siner zaigrao na sve ili ništa, nije dozvolio Špancu da se previše nada i samleo ga je 6:3! 

Dakle, Novak Đoković će, ukoliko savlada Holanđanina Tima van Rijthovena, odmeriti snage u narednoj rundi sa Janikom Sinerom!

Podsetimo, Španac je posle uvodnog meča na Vimbldonu, u kojem ga je dobro namučio Jan-Lenard Štruf, uspeo da pronađe formu i protiv Otea je izgledao fantastično, baš kao i u duelu sa Talonom Griksporom u prethodnom kolu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 2 godine

Није ми јасно, због чега сви тенисери зевају као нилски коњи. То је толико ружно да немам речи. Зар не постоји неки други начин да искажу своју радост, већ да зевају толико да им се чак и крајници виде. Мислим да их је тиме, све заразио Ђоковић, и сада га сви копирају. Зашто им неко не каже да је то много, али стварно много ружно ! ! ! ! ! !

EUFORIJA NA VIMBLDONU! Heroj Nori je u četvrtfinalu!
Tenis

EUFORIJA NA VIMBLDONU! Heroj Nori je u četvrtfinalu!

Britanski teniser Kameron Nori plasirao se u četvrtfinale Vimbldona pobedom nad Amerikancem Tomijem Polom rezultatom 3:0 i izazvao ovacije domeće publike u Londonu, dok je Belgijski teniser David Gofan dospeo u četvrtfinale pošto je pobedio 28. tenisera sveta Amerikanca Frensisa Tijafoa posle pet setova, 7:6, 5:7, 5:7, 6:4, 7:5.

03.07.2022

20:03

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija