• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.07.2022

22:00

NADAL SE MUČI, ALI GRABI KA FINALU! Španac sprečio SENZACIJU na Vimbldonu!

Tanjug/AP

Tenis

NADAL SE MUČI, ALI GRABI KA FINALU! Španac sprečio SENZACIJU na Vimbldonu!

Podeli vest

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale Vimbldona

Očekivali su navijači Botika Van De Zandšulpa da bi Holanđanin mogao da namuči Rafaela Nadala i režira veliko iznenađenje na VImbldonu. Prvi deo mu je uspeo, ali će u četvrtfinale ipak Španac koji je posle nešto više od dva sata na terenu savladao 25. tenisera sveta i izborio plasman u narednu rundu - 3:0 (6:4, 6:2, 7:6). 

Prvi set doneo je najviše uzbuđenja budući da su oba tenisera bila sigurna na servisu. Nadal nije uspevao da napravi brejk, ali ni Botik nije pretio španskom majstoru. Igralo se u egalu sve do 5:4 za Španca kada je "Bik sa Majorke" stigao do prve brejk-šanse, iskoristio je i rešio prvi set u svoju korist. 

Foto: Tanjug/AP

Botik Van De Zandšulp potpuno je klonuo duhom nakon tog detalja, te je Nadal rutinski rešio drugi set. Španac je napravio rani brejk, a kasnije ga potvrdio te je sa 6:2 duplirao svoje vođstvo i došao na korak od četvrtfinala. Taman kada su se svi nadali da će Holanđanin doživeti "čišćenje" deslilo se suprotno. 

25. reket sveta je uspeo da se izdigne, napravi brejk na startu trećeg seta. Ipakm nije uspeo da zadrži nivo igre te je Nadal odmah uzvratio, a potom i preokrenuo na 4:2. Činilo se da je to kraj, ali nije bio budući da je na servis Nadala za plasman u četvrtfinale Botik uspeo da dođe do brejka i izbori taj-brejk u kom je propustio tri meč-lopte. Ipak, četvrtu je iskoristio! 

Foto: Tanjug/AP

Španac će u četvrtfinalu igrati protiv Tejlora Frica koji je sa 3:0 savladao Džejsona Kublera. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija