• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.07.2022

07:01

TENISKI NOMAD IZLAZI NA CRTU NOVAKU! Britanac često menjao mesta stanovanja, vožnja u pijanom stanju je mogla skupo da ga košta, JEDINI SUSRET S ĐOKOVIĆEM NE PAMTI PO DOBROM!

REUTERS/Paul Childs

Tenis

TENISKI NOMAD IZLAZI NA CRTU NOVAKU! Britanac često menjao mesta stanovanja, vožnja u pijanom stanju je mogla skupo da ga košta, JEDINI SUSRET S ĐOKOVIĆEM NE PAMTI PO DOBROM!

Podeli vest

Britanski teniser Kameron Nori rival je Novaka Đokovića u polufinalu Vimbldona

Britanac je pobedom nad belgijskim teniserom Davidom Gofanom rezultatom 3:6, 7:5, 6:2, 2:6, 7:5 izborio svoje prvo grend slem polufinale i megdan sa prvi nosiocem na turniru Novakom Đokovićem.

Trenutno 12. teniser sveta imaće priliku u petak da pred domaćom publikom izbori finale grend slema, ali na tom putu mu stoji najteža moguća prepreka - Novak Đoković.

NOMADSKI ŽIVOT

Kameron Nori je rođen 23. septembra 1995. godine u Johanezburgu. Otac Dejvid je Škotlanđanin iz Glazova, a majka Helen Velšanka iz Kardifa.

Njih dvoje su tada radili kao mikrobiolozi u Južnoj Africi, a ovu državu su napustili kada je Kameron imao tri godine zbog provale stana.

Foto: Tanjug/AP

Kameron Nori

Tada porodica putuje u Oukland gde je Nori živeo do 16. godine kada je zbog teniske karijere odlučio da promeni sredinu.

Prvo je živeo u Londonu, a zatim je upisao fakultet na Teksas univerzietu u Fort Vortu.

Nori je u Americi živeo do 21. godine, a zatim se vratio u London i započeo profesionalnu tenisku karijeru.

NESREĆA KOJA JE MOGLA SKUPO DA GA KOŠTA

Pre šest godina Nori je imao nesreću koja mogla skupo da ga košta. Nori je posle jedne žurke pod uticajem alkohola krenuo mopedom kod svoje devojke.

Malo je nedostajalo da se odlazak kod nje završi tragično. Doživeo nesreću,  koja je mogla da promeni sve u njegovom životu.

Foto: Tanjug/AP

Kameron Nori

Pao je i razbio bradu,  to mu je donelo "šest šavova i potres mozga, pa nije mogao da nastupi na jednom čelendžeru u Dalasu,

To je Norija nateralo, da promeni životne navike, te  da se ozbiljnije posveti sportu, a rezultati su vidljivi.

TAMAN KADA JE KRENUO USPON, STIGLA JE KORONA

Odlično je započeo 2019. godinu Kameron Nori. Stigao je do finala turnira u Oklandu, gde je poražen od Tenisa Sandgrena.

Tu godinu Britanac je završio na 57. mestu, a onda kada su teniski sladokusci pomislili da kreće proboj ovog igrača, usledila je pandemija koronavirusa i sezona je na neko vreme stopirana.

Nori je odlučio da promeni sredinu, otputovao iz Londona u Oukland kako bi bio uz svoju porodicu za vreme lokdauna.

MASTERS 1000 TROFEJ 

Prošle godine Kameron Nori je  zabeležio svoj najveći rezultat. Uspeo je da osvojio svoj za sada jedini Masters 1000.

U finalu Indijan Velsa Nori je savlada Nikoloza Basilašvilija i tako je podigao ovaj prestižni trofej.

Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

Kameron Nori

Iste godine osvojio je i turnir u Los Kabosu, a pored toga igrao je još četiri finala gde nije uspeo da se dočepa trofeja.

Ove godine osvojio je dva turnira. Slavio je na turnirima u Dilrej Biču i Lijonu, a poražen je finalu  Akapulka od Rafaela Nadala.

SAMO JEDNOM IGRAO PROTIV NOVAKA

Nori je 23 puta igrao protiv igrača iz Top 10. Zabeležio je samo četiri pobede i 19 poraza.

Uspeo je da pobedi Džona Ajznera, Dominika Tima, Andreja Rubljova i Stefanosa Cicipasa.

S Novakom je igrao samo jednom, a taj duel ne pamti po dobro. Oni su ukrstili rekete u grupnoj fazi zavšrnog Mastersa u Torinu prošle godine.

Tadašnji prvi teniser sveta slavio je bez problema rezultatom 6:2, 6:1.

Foto: REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Novak Đoković Kameron Nori

 

Što se tiče njihovog novog susreta, imaće Nori ogromnu podršku domaće publike, ali nije samo to dovoljno da se pobedi jedan od najboljih u istoriji "belog sporta".

Moraće Nori mnogo da se potrudi, ako želi da napravi najveći podvig u svojoj teniskoj karijeri.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija