• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.07.2022

16:54

IPAK NIJE MOGLA VIŠE! Zamalo senzacija! Tatjana Marija zaustavljena u Londonu!

Tanjug

Tenis

IPAK NIJE MOGLA VIŠE! Zamalo senzacija! Tatjana Marija zaustavljena u Londonu!

Podeli vest

Ons Džaber je pobedila Tatjanu Mariju (6:2, 3:6, 6:1) i u finalu čeka pobednicu meča između Simone Halep i Elene Ribakine

I plasman u četiri najbolje na ovogodišnjem Vimbldonu, polufinale Vimbldona je fantastičan uspeh Tatjane Marije(34), ali nije uspela Nemica da napravi još jedan korak i stigne do  finala što bi bila jedna od većih senzacija poslednjih godina u Londonu.

Foto: REUTERS/Matthew Childs

Tatjana Marija kada se plasirala u polufinale

Učinila je koliko je mogla, osvojila set protiv pete teniserke sveta, Ons Džaber, ali je sedam godina mlađa Marokanka potom bila silovita i dozvolila joj samo jedan gem u odlučujućem setu. 

Nemačka teniserka koja je bila 98. na WTA listi pre turnira na "Old Ingland Klubu", napredovbaće dosta na listi, a ovo joj je možda i najbolja sekvenca u karijeri, upravo u Londonu. 

Ovo je jedini put u karijeri da je stigla dalje od druge runde na nekom od četiri najjača turnira na svetu. Međutim, kada  se lomio meč, Marija nie postojala na terenu, što je Džaber to maksimalno iskoristila, dozvolivši u poslednjem setu samo jedan gem Nemici. U jednom trenutku je bilo 5:0 za Džaber.

I za nju je ovo najbolji rezultat u karijeri. Do ovog momenta, najbolje je prošla u Australiji, gde je ispala u 1/4 finalu.

Prvi favorit za titulu u Londonu je Simona Halep, iako se još uvek nije plasirala u finale.  Halep je osvojila trojej pre tri godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17