• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.07.2022

14:30 >> 18:55

NOVAK POSLE PREOKRETA DEMOLIRAO BRITANCA! Sve je spremno za spektakl protiv Kirjosa u finalu Vimbldona!

Tanjug

Tenis

NOVAK POSLE PREOKRETA DEMOLIRAO BRITANCA! Sve je spremno za spektakl protiv Kirjosa u finalu Vimbldona!

Podeli vest

Novak Đoković je posle preokreta savladao britanskog tenisera Kamerona Norija sa 3:1 i zakazao finale Vimbldona sa Nikom Kirjosom u nedelju

Prvi nosilac na Vimbldonu, prestižnom grend slem turniru, prikazao je sjajne igre, a iako je anemično krenuo polufinalni meč, probudio je zver u sebi, preokrenuo i zasluženo slavio! 

Prvi set za zaborav imao je Novak Đoković, a nema sumnje da Kameron Nori nikada neće zaboraviti kako je "oduvao" jednog od najboljih tenisera svih vremena!

"Razneo" je Britanac pred 15.000 navijača srpskog asa, tri puta mu oduzeo servis, jednom mu i prepustio i slavio je sa 6:2!

Foto: Tanjug

 

Ipak Novak ne bi bio Novak da nije munjevito dao gas i anulirao prednost u setovima! Đoković je u drugom setu pri rezultatu 4:3 brejknuo domaćeg tenisera i ispostavilo se da mu je to bilo dovoljno da vrati meč na početak i izjednači rezultat!

Treći set je samo Đoković postojao na terenu! Igrao je Srbin svoju igru i nije dopuštao ni promil šanse Noriju da se ponada da može da ga ugrozi! Rešio ga je sa 6:2 u svoju korist naš as! 

U četvrtom setu Novak je odmah dao do znanja Noriju da nema čemu da se nada! Lagani brejk za 1:0 potvrdio je bez izgubljenog poena u narednom gemu! Uspeo je Nori da osvoji sledeći, potom  je Đoković povisio na 3:1, da bi Kameron osvojio najduži gem na meču spasivši čak četiri brejk lopte za Novaka - 3:2! Osvojio je svako svoj naredni gem, a onda je Nole stigao do 5:3 odserviravši 12. as! Smanjio je na 5:4 Nori, ali to je bilo sve! Đoković je servirao uspešno za pobedu i sada mu samo jedan korak fali do 21. Grend slem titule! 

 

Podsetimo, ovo je bio jedini polufinalni susret, jer Nik Kirjos direktno prošao u finale pošto mu je Rafael Nadal predao meč zbog problema sa stomačnim mišićem.

NOVAK ĐOKOVIĆ-KAMERON NORI 3:1(2:6, 6:3, 6:2, 6:4)

 

TOK MEČA:

Četvrti set:

6:4 - Kraj! Novak je u finalu Vimbldona!

5:4- Dobro je igrao sada Kameron i smanjuje vođstvo trećeg tenisera sveta koji sada servira za finale prestižnog turnira! 

5:3- Odserviravši 12. as Novak je došao na korak do finala! 

4:3- Publika je na nogama! Osvojio je ovaj gem Nori i pokušava da uhvati poslednji voz za preokret na ovom meču! 

4:2 - Bez izgubljenog poena Nole je povisio prednost i sve je bliži konačnom cilju!

3:2- Upravo je odigran osmi gem u kojem je Đoković imao brejk loptu! Ipak, Nori je spasio, ali je Novak došao do nove, koju ponovo ne koristi! Ni treću nije treći teniser sveta realizovao, a četvrtu asom spašava Kameron! Iz najdužeg gema na meču kao pobednik izašao je Britanac spasivši četiri brejk lopte!

3:1 - Sjajno je servirao sada Đoković i lagano dolazi na tri gema od prolaska u finale! Zabrinuo je Srbin navijače širom sveta u prvom setu, ali je po ko zna koji put pokazao od kakvog materijala je satkan! Pobedničnog, šampionskog...

2:1- Smanjuje sada Nori, publika je u transu, a Britanac se nada da će uneti rezultatsku neizvesnost i napraviti iznenađenje!

2:0 - Potvrđuje fenomelani Đoković gem bez izgubljenog poena! 

Foto: Tanjug/AP

 

1:0 - Odmah na startu da se zna šta Nori može da očekuje u ovom setu! Brejk za Novaka,a publika sada pruža podršku domaćem igraču!

Treći set:

6:2 - Đoković je na set od osmog finala Vimbldona! Definitivno je Novak pronašao ritam i svoju igru i biće pravo čudo da ne uspe da se domogne finala! Imao je dve set lopte Srbin, a iskoristio je prvu...

5:2- Nori je osvojio ovaj gem, stegnuo pesnicu, ali Đoković ima veliku prednost od čak dva brejka...

5:1 - U celom drugom i skoro celom trećem setu, Novak je izgubio samo pet poena na svoj servis! Sada je totalna dominacija Srbina...

4:1 - E sada je đavolski teško igrati protiv Novaka! Iskoristio je prvu brejk loptu i sada ima dva brejka prednosti Srbin!

3:1- Dobija Nole sada lagano gem! Ako nastavi ovim tempom, smeši mu se finale sa Kirjosom!

2:1 - Smanjuje sada Nori i zove publiku u pomoć! Prekinuo je seriju od pet gemova zaredom koje nije osvojio!

Foto: Tanjug/AP

 

2:0-  Sada je viđen Novakov furiozni gem bez izgubljenog poena, kojim je potvrdio  brejk.
 

1:0- Dugo već traje dominacija Novaka u razmenama, osvojio je brejknuo je sada Norija i napokon deluje da ima sve u svojim rukama Đoković! Stigao je Nole do brejk šanse, a u jednom momentu završio je i na travi, ali je Nori odigrao siguran smeč. Ipak, Novak je stigao do nove prilike za brejk.
Vratio je servis, ali onda se okliznuo i pao na travu. Norijev bekhend je opet završio u mreži, a Novak je konačno iskoristio brejk loptu, nakon nekontrolisanog udarca Britanca...

Drugi set:

6:3- Viđena je sada prva dupla greška na meču, a nažalost napravio je Novak! 0:30 je imao Nori, ali Srbin daje gas i poravnava rezultat!

5:3 - BREJK ZA NOVAKA! Dve vezane brejk šanse je imao Đoković u ovom gemu, iskoristio je prvu i napokon došao u situaciju da sa novim loptama reši set u svoju korist! 

4:3- Ponovo vodi jedan od najboljih tenisera svih vremena, ali još uvek se "taži" naš as na ovom meču...

3:3- Imao je Nole 2 brejk lopte, propala je još jedna lepa šansa za brejk, pa je rezultat ponovo izjednačen! 

3:2- Napokon vodi Đoković! Deluje da se budi naš as... Bio je ovo još jedan lagani gem za srpskog tenisera, ali je sada izgubio jedan poen na svom servisu.

2:2 – Novak je propustio brejk loptu! Na 30:30 na servis Norija loptica je ostala na mreži, pa je Novak posle duže vremena stigao do brejk lopte. Nori je prvo napravio as, a onda je usledio servis viner.

Foto: Tanjug/AP

 

2:1- Bolje deluje Đoković na početku drugog seta, ali i dalje daleko od svog nivoa! Dva servis gema bez izgubljenog poena su svakako ohrabrujuća.

1:1 – Ne predaje se Nori!  Ništa od šansi za Novaka u ovom gemu. Odlična igra na mreži Norija, a onda i dosta sreće za domaćeg igrača na gem lopti.

 

 

1:0 – Lak gem, bez izgubljenog poena za Novaka na startu drugog seta.

 

 


Stavio je i kačket.

 

 

Prvi set:

2:6 - As, vineri... odličan je Nori, dok Novak liči sada na sparnig partnera Britancu! Ne znamo šta se dešava našem asu, ali definitivno ne liči na sebe!

2:5 - Još jednom Nori oduzima servis Đokoviću! Kameron Nori igra odlino, a Novak anemično! Neprepoznatljiv je Srbin! 

2:4- Potvrđuje brejk Britanac! Mora Nole što pre da se "probudi"...

 

 

2:3- NOVI BREJK ZA NORIJA! Još nije Novak u potpunosti na visini zadatka! Ponovo je izgubio gem na svoj servis!

Foto: Tanjug

 

2:2 –  Fantastičan poen viđen je na startu četvrtog gema, u kojem je Novak stigao da odigra i popularni "tviner". Po jedna greška na obe strane, a onda i dobar napad Norija iz bekhenda.
Na 30:30, Novak nije odigrao ritern kakav je želeo i on je završio iza osnovne linije. Servis viner za Norija i novo izjednačenje u gemovima na opšte oduševljenje prisutnih.

2:1- Sjajno! Nakon ribrejka, Novak je stigao do još jednog gema, prvog na svoj servis. Početni udarac je bio izuzrtno dobar, pa je gem rutinski rešio u svoju korist!

Foto: Tanjug

 

1:1- Novak je odmah uzvratio brejk! Ponovo smo na početku!

0:1 – BREJK ZA NORIJA! Neočekivan i loš početak Đokovića! Dve greške Srbina, uzvratio je Nori jednom, ali je srpski as napravio novu, iz bekhenda, pravo u mrežu! Nori je kod prve brejk lopte poslao malo jaču, ali je kod druge nadigrao jednog od najboljih tenisera sveta i oduzeo mu servis.

 

 

16:15- Zagrevaju se Srbin i Britanac, koji će sigurno pamtiti ovaj dan do kraja života! Novak će šesti put u Londonu započeti meč na svoj servis!

16:10- Napokon su igrači na terenu! Očekuje se početak uskoro...

14.30 - Doborodošli na naš blog posvećen polufinalnom meču Vimbldona između Novaka Đokovića i Kamerona Norija


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja
Saopštenje za medije

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja

Nakon što je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine u svojoj odbrani dobrovoljno opozvao lažan iskaz, Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljenim Ratkom Ivanovićem, predsednikom i odgovornim licem sportskog kluba "Partizan practical Shooting" prema kojem je on priznao da je lažno svedočio prilikom ispitivanja u tužilaštvu 14. jula 2023. godine u istrazi koja se pred ovim tužilaštvom vodila protiv okrivljenog Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti.

25.06.2024

12:55

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija