• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.07.2022

18:30

SRAMITE SE! OVAKVU BRUKU TENIS NE PAMTI! Strmoglav pad Novaka, ovako će ATP lista u ponedeljak izgledati!

reuters

Tenis

SRAMITE SE! OVAKVU BRUKU TENIS NE PAMTI! Strmoglav pad Novaka, ovako će ATP lista u ponedeljak izgledati!

Podeli vest

Novak Đoković je ispisao istoriju, osvojio je sedmu titulu na Vimbldonu, 21. grend slem u karijeri, a sledi mu strmoglav pad na ATP listi, od ponedeljak će biti sedmi na svetu

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Nika Kirjosa i osvojio Vimbldon po sedmi put u karijeri. Prvi nosilac na turniru je Australijanca savladao posle četiri seta - 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 i više od tri časa igre.

Ali, ne pamti tenis ovakvu sramotu. Šampion najprestižnijeg teniskog turnira, nezvaničnog prvenstva sveta, zbog politike će pasti na AT listi.

U ponedeljak će biti sedmi teniser sveta bez obzira što je pobedio Australijanca Nika Kirjosa. Đoković je tako praktično kažnjen za osvajanje titule prošle godine, jer gubi 2000 bodova. 

Novak sedmi na svetu

Razlog za to je odluka ATP-a koji je kaznio Vimbldon oduzimanjem poena. Tačnije kaznio je tenisere, Novak nije mogao da brani poene, a Nik da osvoji. Organizatori turnira odlučili su da zabrane učešće ruskim i beloruskim teniserima. 

Da stvari budu gore za srpskog tenisera, vlasti u Americi još uvek nisu promenile stav oko ulaska u zemlju za nevakcinisane osobe, pa prema trenutnim propozicijama ne može da igra na US openu. 

Foto: reuters

Novak Đoković će pasti na ATP listi

Poslednji put je bio ovako nisko rangiran Novak 13. avgusta 2018. godine kada je bio na 10. poziciji. Podsećamo, već 8. oktobra 2018 se vratio na treće mesto, pošto je nakon problema sa povredom lakta te godine bio šesti, pa deseti na ATP listi, čak i ispao iz TOP 10. U jednom momentu je bio 22, 28.maja 2018. Međutim, posle osvajanja Vimbldona, Sinsinatija, Ju Es opena i Šangaja, Nole se 5. novembra vratio na tron.  

Pobedom protiv Nika Kirjosa Novak Đoković nastavio je niz nepobedivosti u Londonu. Nije izgubio meč na Centralnom terenu u od 2013. godine. Poslednji poraz na Vimbldonu treći teniser sveta doživeo je 2017. godine. Zbog povrede lakta je početkom drugog seta predao meč Tomašu Berdihu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija