• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.07.2022

21:37

OSVOJIM SET, A ONDA SE OSEĆAM KAO DA MORAM DA SE POPNEM NA MONT EVEREST Kirjos otvorio dušu nakon poraza u finalu!

Tanjug/AP

Tenis

OSVOJIM SET, A ONDA SE OSEĆAM KAO DA MORAM DA SE POPNEM NA MONT EVEREST Kirjos otvorio dušu nakon poraza u finalu!

Podeli vest

Novak Đoković u finalu Vimbldona je pobedio Nika Kirjosa rezultatom 4:6, 6:3, 6:4, 7:6

Nik Kirjos je nakon meč iskreno progovorio o meču na pres konferenciji.

- Veoma sam razočaran, kada stigneš do finala uvek postoji malo anksioznosti kako će to da se odigra, ako se osećate dostojnim da budete tamo. Osećao sam se kao da je trofej danas defintitivno dostižan. Odigrao sam paklen prvi set i doveo sebe u situaciju da zapalim šibicu. On je stvarno pribran, čudno je, osećao sam se kao da nije uradio ništa neverovatno danas, očigledno se vratio na način na koji se vraća. Bio je tako staložen. To sam mislio u sebi. U velikim trenucima osećalo se kao da nikada nije zadrhtao. Osećam da je to njegova najveća snaga, nije izgledalo da igra preagresivno, iako se oseća da igra veliku igru. Kapa dole za njega. To je bio paklen meč. Mislim da sam servirao dobro, stavio sam sebe u poziciju da pobedim, ali nisam bio spreman da igram te ključne poene dobro danas - rekao je on.

Foto: Tanjug/AP

Nik Kirjos

Australijanac je u prva dva međusobna meča slavio protiv Đokovića, oba puta po 2:0, ali sada je situacije znatno drugačija.

- Ovde se igra na tri dobijena seta, na prethodna naša dva meča bilo je u tri. Osvojio sam prvi set, on je očigledno osećao pritisak, ali kada igrate na tri dobijena seta, imate prostor da dišete. Mislim da je imao pritisak zbog rezultata u prva dva meča. Kada igrate protiv ovakvih igrača poput Novaka, Nadala, čak i Federera, osećate da iako osvojite prvi set, morate da se penjete na Mont Everest da biste završili posao. Kada je na dva dobijena seta, osvojio sam oba puta prvi set, bio sam iznad njega i nastavio da ga pritiskam i pritiskma. Mislim da sam u četvrtom mogao da odigram malo bolje tajbrejk i da odvedem meč u pet setova. Tada je iskreno sve moguće. Počeo sam da se osećam bolje fizički kako se meč bližio kraju. Ali, on je tako smiren. Ne možete da ga uzdrmate. Trudio sam se da igram agresivno na njegov drugi servis. Servirao sam neverovatno danas, ali on je bio spreman da vrati toliko lopti nazad u igru.

Foto: REUTERS/Hannah McKay

Nik Kirjos

Upitan je Kirjos i o ženi sa kojom je upao u raspravu tokom meča, on je odgvorio u svom stilu.

- Ne bih rekao da me je ona koštala gema. Igram Vimbldon protiv verovatno najvećeg svih vremena. Ne treba mi neko ko je potpuno razbijen da priča sa mnom. Razumete li šta mislim. Pričala mi je između prvog i drigog servisa. Mislim, imao sam nekoliko noći kada sam izlazio u životu, a znam da je ona imala baš mnogo. Rekao sam sudiji da mi se obraća i da je pijana. Onda je nastavila. Osetio sam da treba da joj daju vodu i da je odvedu napolje - istako je on.

Ponovo je pričao o preokretu u odnosu između njega i Novaka.

- Novak i ja smo zapravo često trenirali zajedno, u Rimu, Torontu Onda smo udarili glavom o glavu malo. Ali kao tenisera sam ga uvek poštovao, šta je sve u stanju da uradi. Onda osećam da je bio iznenađen kada sam se zauzeo za njega. Nekako sam išao protiv cele svoje nacije i govorio o tome. Bez obzira na to koliko nekoga ne vole ili koliko ste različiti, ako ste suprotno njima, u javnosti će vam zabiti strele u leđa, onda morate da imate krajnje poštovanje prema takvima - rekao je Kirjos.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17