• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.07.2022

14:05

FEDERER SPREMA VELIKI POVRATAK! Švajcarac se OPORAVLJA od POVREDE i želi TITULU na Vimbldonu!

Tanjug

Tenis

FEDERER SPREMA VELIKI POVRATAK! Švajcarac se OPORAVLJA od POVREDE i želi TITULU na Vimbldonu!

Podeli vest

Švajcarski teniser Rodžer Federer danas je izgubio mesto na ATP listi, ali on planira veliki povratak

Gotov je i treći ovosezonski grend slem! Novak Đoković sedmi put je osvojio Vimbldon i tako pretekao Rodžera Federera po broju titula u Londonu, te došao na korak od Rafaela Nadala koji ima 22. trofeja na grend slemovima. 

Švajcarski teniser Rodžer Federer osam puta je bio šampion na Vimbldonu, ali ove sezone se nije takmičio u Londonu. Danas je objavljenja nova ATP lista, a jednog od najboljih tenisera sveta nema na njoj budući da Federer sada ima nula poena. 

Federer ove sezone nije igrao, polako se oporavlja od povrede kolena, a nedavno se pojavio u Londonu na proslavi stogodišnjice postojanja Centralnog terena. Tom prilikom dao je intervju za "Het Partool" i poručio da je maksimalno fokusiran na povratak. 

- Vreme će pokazati kako ću se nositi sa time. Ponekad zaista mislim na to (povlačenje), ali to srećom nije često. Moj glavni fokus je kako da se vratim tenisu. Radim naporno na tom planu i mislim svakodnevno o tome - rekao je Federer. 

Foto: Tanjug

Švajcarac se osvrnuo na to što je pre nekoliko dana izašao na Centralni teren i ponovo se pojavio pred publikom u Londonu. Poznato je da je Federer jedan od omiljenih "likova" na Vimbldonu što se videlo i gromoglasnim ovacijama koje je dobio. 

- Bitno je šta osećate, kako ćete reagovati na aplauze i ovacije, iskreno, i dalje ne znam unapred šta će biti. Novak Đoković je isto to rekao, mnogi od nas su nervozni pred svečanost. To nije svaki dan, nikad se na to ne naviknemo. Sve je neizvesno iako se od vas traži da napravite samo nekoliko koraka i kažete par reči. I ja sam bio emotivan, iako to nisu mogli svi da vide. Nikada se ne umorite od tolike pažnje. Zato je mnogim sportistima teško da prekinu da igraju. Ili, zato vole da igraju mečeve, vole da zabavljaju. Jer na kraju, mi nismo samo teniseri, već i zabavljači - zaključio je Federer. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17