• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.07.2022

15:03

NIKŠIĆANIN UZ POMOĆ MOLITVI GURA ĐOKOVIĆA KA SVETSKOM VRHU: Svevišnji mi je podario energiju koju sam kanalisao prema Novaku...

informer

Tenis

NIKŠIĆANIN UZ POMOĆ MOLITVI GURA ĐOKOVIĆA KA SVETSKOM VRHU: Svevišnji mi je podario energiju koju sam kanalisao prema Novaku...

Podeli vest

Vise od decenije uz pomoć Svetog Vasilija Ostroškog usmeravam Novaka Đokovića ka tronu svetskog tenisa, kaže Miladin Baćović iz Nikšića

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je u Visokom u blizini bosanskih piramida, a u sredu će otvariti teniske terene koji nose ime po njemu. U Visokom je i Miladin Baćović iz Nikšića, jedan od najvećih fanova našeg asa,  koji kaže da pomoću molitve  pomaže najboljeg teniseru Srbije ikada - Novaku Đokoviću. Ističe 

Ne mogu ništa Novaku

Rezultati su više nego vidljivi, zbog čega se raduje cela nacija. Molitve je uslišio Čudotvorac i pomogao da naš as godinama bude planetarna sportska veličina koja svet zadivljuje ne samo na terenu i reketom u ruci, nego i ponašanjem, verom u Boga, patriotizmom, britkim mislima i porukama. Svevišnji mi je podario energiju koju sam kanalisao prema Novaku što je dovelo do njegovih uspeha. Hiljadama kilometara daleko, sa crnogorskih vrleti slao sam energetske vibracije i motivacione poruke, kao i vizije, koje su dopirale do njega i na kraj sveta. Budile su ga kada je bio "uspavan", a u najkriticnijim  trenucima karijere održavale na nogama. Gazio je trnje dok nije snažno nogama stao na travnate i pod šljunkom otvorene i zatvorene terene teniskih arena. Imao sam dosta neprospavanih noći, nemira, a više puta i brige kako da ga izbavim sa ivice ponora i usmerim ka Olimpu - kaže Miladin Baćović.

Foto: Peđa Milosavljević

Novak Đoković u Visokom

- Priznajem, imao sam viziju dok drugi nisu, pa čak i oni najbliži iz njegovog okruženja. Taktika je bila dobro postavljena, kao i organizaciona struktura, i rezultat nije mogao izostati. U svakom trenutku bio sam Novakov servis, informativni centar, logistička podrška. Moja misija pokazala je zašto neko poput Novaka treba još da traje, postiže uspehe, obara do sada neoborive rekorde. Bio sam kreativan kao i moj prijatelj, bili smo i ostali tim, vodeći računa da cio proces bude potvrđen strategijom dejstva, pokretačkim polugama i standardima ponašanja. Nije bilo lako. Ali, vredelo se žrtvovati. Moja žrtva je neuporediva sa onom njegovom, koja ga je dovela  do trona. Više puta smo se sretali, pričali. I kad mu je bilo najteže okrepljivao sam ga optimističkim savetima. Padali su redom mastersi, gren slemovi i svetske metropole. Sve ovo što je do sada postigao samo je deo njegovih mogućnosti od onoga što tek predstoji. Na meni je sada da prikupim novu energiju, pođem kod Ostroškog svetitelja i u novim izazovima pomognem Noletu da ostane u trendu. Neće biti lako, ali kao da je do sada njegov put do vrha bio posut cvećem. Nije, jer kao najbolji, mnogi ga pokušavaju spotaći, podmetnuti mu nogu, obeshrabriti ga, iznervirati, izbaciti iz takta. Ali to neće biti moguće.

Biće Novak broj 1 za sva vremena

Miladin Baćović pričao je sa Novakom Đoković pred Vimbldon 2019. godine.

- Molitve koje upućujem Čudotvorcu jače su od svih zala! Svestan je Novak toga, a to mi je i lično potvrdio u više naših susreta i prijateljskih  ćaskanja.Posebno pred  Vimbldon 20. juna 2019  godine, gde se iskreno obradovao kada me je ugledao. Čvrst zagrljaj i stisak ruke sa bratom u Hristu, ulilo mu je ogromnu energiju, snagu, motivaciju. Rekao sam mu po ko zna koji put da nije sam, da sam tu uz njega i njegovu porodicu i uz sjajni i slozni tim koji ga vodi, da je cela nacija uz njega. Glavna suština našeg zajedničkog i mukotrpnog rada je da ostvarimo ono što želimo, ali najprije to mora da prihvati njegov um, pa tek onda telo. Podsećam, naša vizija je da budemo sinonim za uspehe, koji stalno postavljaju više standarde kako na treninzima, tako i samim turnirima. Tek tada Novaku dajem slobodu da sve naše dogovore sam kreira. Biti vodeći u "belom sportu" je podvig, ali i obaveza. Ciljevi su najznačajniji pokretači ukupne naše aktivnosti i sredstvo kontrole efikasnog rada. Podelili smo ih na kratkoročne koji se odnose na period od jedne godine, srednjoročne koji obuhvataju vremenski period od jedne do pet godina, i dugoročne na period duži od pet godina. Ciljevi su nam i kvalitet Noletovog života, opstanak na surovom sportskom tržištu vraški jake konkurencije, ostvarivanje uslova za izgradnju imidža koji je, Bogu hvala, davno postigao. Svaki ispravno iskazani cilj mora da sadrži odgovore na pitanja: Šta je željeni ishod? Koji se uslovi moraju ispuniti za njegovu realizaciju? Po kojim standardima se određuje uspešnost realizacije cilja? Iz svega ovoga dolazimo do zaključka da ciljevi moraju biti merljivi i da opisuju rezultat koji je i te kako vidljiv.

Foto: Tanjug/AP Photo

Šampion Vimbldona - Novak Đoković

Kaže da je pomagao Novaku kada mu nije išlo

- Uvek kada bi se Novak Đoković našao u rezultatskom škripcu imao sam motivacioni pristup prema našem asu. Čak i u onim trenucima kada nam je izgledalo sve beznadežno i besmisleno. Tada se u meni rađala inspiracija koju sam sjajno prenosio na Đokovića. Najinspirativnije misli dizale su Novaka iz pepela! Poput Njegoševih - Sve su sile mrtve i ništavne za onoga koji pravo misli. Shvatio je moj prijatelj da je život ili izazvana avantura ili ništa, pa tako i sport. Govorio sam mu da radi ono što može, gde god bio, i da svoj život uzme u svoje ruke, poput reketa. Veliki Abraham Linkoln rekao je da godine nisu sve u našim životima već ono što vredi u godinama. Kada je Novak Đoković shvatio da su dva najvažnija dana u njegovom životu onaj kada je rođen i dan kada je shvatio za šta je rođen - krenulo je. Nole je razumeo da ceo svet treba da drži u šaci. Što, zapravo, godinama i čini. Potrajaće njegova dominacija još dugo. Shvatio je da nije sve u pobedi  već da je sve u želji za pobedom! Upravo prikupljam novu energiju koju cu usmeriti ka junaku novog doba . Radimo na tome da ostane Broj 1 za sva vremena. Zato će ga svet pamtiti.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija