• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.07.2022

18:02

RADIKALNA MERA RUSKOG TENISERA! Rubljov menja NACIONALNOST zbog Vimbldona!?

AP/Photo

Tenis

RADIKALNA MERA RUSKOG TENISERA! Rubljov menja NACIONALNOST zbog Vimbldona!?

Podeli vest

Ruski teniser Andrej Rubljov najavio je da bi mogao da promeni državljanstvo u budućnosti

Odluka Britanaca da zabrane učešće ruskim i beloruskim sportistima učešće na Vimbldonu zakomolikovala je situaciju u tenisu. Novak Đoković je, uprkos tituli u Londonu, ostao bez 2000 bodova, a samim tim i prvog mesta na ATP listi, a po svemu sudeći Andrej Rubljov razmišlja o korenitim promenama u svom životu. 

Naime, Rubljov je bio jedan od tenisera koji nije imao pravo nastupa na Vimbldonu. Ruski teniser je nedavno u intervjuu otkrio da bi u budućnosti mogao da promeni državljanstvo kako ne bi dospevao u slične probleme. 

- Kada već pričamo o Vimbldonu, verovatno je trebalo da promenim državljanstvo da bi me pustili tamo. To bi njima bilo prihvatljivo! Ako budemo dobili potpunu zabranu, sa svih turnira, i s obzirom na to da hoću da mi traje karijera, to bi mogao da bude jedan od načina - rekao je Andrej Rubljov. 

Ruski teniser ima osnova da traži pasoš Austrije budući da je njegova baka rođena tamo. Zanimljivo je da je Rubljov sa očevom majkom proveo i većinu vremena do 15 godine, te da je ispunio i pravne uslove za austrijske papire. 

Foto: AP/Photo

Ipak, pitanje je kako će Britanci reagovati na to budući da je Rubljov bio jedan od sportista koji je kontinuirano slao poruke mira. Ni pored toga zabrana mu nije bila ukinuta, a Rus ističe da je zbog toga bio posebno besan. 

- Naravno da sam frustriran. Sve što sam zaradio, uložio sam u svoju karijeru, a onda mi je zabranjeno da se bavim svojim poslom. Sigurnio da je sve to uznemirujuće, ako pričamo o tenisu. Ponudili smo neka rešenja koja bi zaista mogla da pomognu u smislu diplomatije, da igramo u miks-dublovima sa Ukrajincima, na primer. Hteli smo da iskoristimo taj turnir da pokažemo da se mi ne borimo u ratu, da u tenisu nema rata. To je sada najvažnije - dodao je Rus. 

Podsećamo, Vimbldon u ženskoj konkurenciji je osvojila Elena Ribakina. Teniserka rođena u Moskvi, ali sa pasošem Kazahstana što je izazvalo velike polemike kako u Londonu tako i širom sveta. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija