• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.08.2022

19:47 >> 20:07

ŠOKANTNO PRIZNANJE AMERIKANACA... Nisu tražili IZUZEĆE za NOVAKA!?

AP Photo/John Minchillo

Tenis

ŠOKANTNO PRIZNANJE AMERIKANACA... Nisu tražili IZUZEĆE za NOVAKA!?

Podeli vest

Teniska asocijacija SAD (USTA) saopštila je danas da nije mogla da traži izuzeće od Vlade SAD za najboljeg srpskog tenisera Novaka Ðokovića

Osvajač 21 grend slem trofeja juče je saopštio da neće nastupiti na Ju-Es openu, a odranije je bilo poznato da neće moći da uđe na teritoriju Amerike, kao ni bilo koji drugi nevakcinisani strani državljanin.

- USTA je bila u regularnom kontaktu sa nekoliko odseka federalne vlade, uključujući i Odsek za bezbednost, Carinsku i pograničnu kontrolu i Stejt department. U svim slučajevima, informisani smo da Vlada SAD vise nije razmatrala aplikacije za izuzeća od nacionalnog značaja. Samo izuzeće koje bi bilo zatraženo na individualnoj bazi od strane zainteresovanog lica bi bilo razmotreno od strane odgovarajućeg odseka ili vlasti, a što se tiče ulaska u zemlju nevakcinisanih ljudi koji nisu državljani SAD. Ova politika, koja je na snazi od oktobra 2021, razlikovala se od politike koja je bila na snazi tokom Ju-Es opena 2020. i 2021 - navela je USTA u saopštenju koje je poslala portalu Tenis Mejdžors.

Foto: Starsportphoto

Ju-Es open počinje u ponedeljak 29. avgusta i završava se 11. septembra. Titulu u Njujorku brani najbolji teniser sveta Danil Medvedev, koji je prošle godine u finalu savladao Novaka Ðokovića sa 6:4, 6:4, 6:4.

Ukupan nagradni fond Ju-Es opena iznosi 60.102.000 dolara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija