• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.08.2022

18:20

POČINJE US OPEN BEZ NOVAKA! Prvog dana na terenu Krajinović i Krunić! EVO KAD IGRAJU srpski predstavnici

Tanjug

Tenis

POČINJE US OPEN BEZ NOVAKA! Prvog dana na terenu Krajinović i Krunić! EVO KAD IGRAJU srpski predstavnici

Podeli vest

Srpski teniser Filip Krajinović igraće sutra meč prvog kola poslednjeg grend slem turnira sezone, Ju-Es opena protiv Australijanca Aleksa de Minora, saopštili su danas organizatori.

Ovaj duel je predviđen kao drugi meč dana na terenu broj Sedam, a ne bi trebalo da počne pre 19.30 časova. Krajinović je 45. igrač na ATP listi, dok je Minor 20. teniser sveta. Srpski i australijski teniser odigrali su samo jedan međusobni duel u karijeri i to prošle godine na Mastersu u Sinsinatiju, a slavio je De Minor 0:6, 6:4, 6:4.

Nagradni fond Ju-Es opena iznosi više od 60 miliona dolara, a titulu u muškoj konkurenciji brani Rus Danil Medvedev, koji će se sutra u prvom kolu sastati sa Amerikancem Stefanom Kozlovim.

Medvedev je prošle godine u finalu pobedio Novaka Ðokovića 6:4, 6:4, 6:4.

Foto: Reuters

Aleksandra Krunić

Najbolji srpski teniser je odustao od nastupa na Ju-Es openu, pošto kao nije bio u mogudnnosti da uđe u zemlju zbog pravila federalne vlade o obaveznoj vakcinaciji onih koji nisu državljani SAD.

Na teren će sutra i najbolja srpska teniserka Aleksandra Krunić. Ona će se oko 23 sata u prvom kolu sastati sa Ruskinjom Elinom Avanesijan, koji je na trenutno 138. teniserka sveta. Ovaj duel je planiran kao četvrti meč dana na terenu broj 14.

Na teren će sutra i legendarna američka teniserka Serena Vilijams, koja će za rivalku na startu takmičenja imati Crnogorku Danku Kovinić. Titulu u ženskoj konkurenciji brani Britanka Ema Radukanu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija