• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.08.2022

19:00

NOVAK MOŽE DA ODAHNE! Đoković po JEDNOM SCENARIJU ispada iz Top 10! Ove tri stvari je nemoguće da se dogode!

Tanjug

Tenis

NOVAK MOŽE DA ODAHNE! Đoković po JEDNOM SCENARIJU ispada iz Top 10! Ove tri stvari je nemoguće da se dogode!

Podeli vest

Najbolji srpski teniser Novak Đoković ne učestvuje na US Openu zbog kovid protokola, pa će izgubiti veliki broj bodova zbog učešća u prošlogodišnjem finalu

Na Novakovu sreću, žreb je bio takav je sprečio eventualni Đokovićev pad iz Top 10. Razlog tome je što će rivali koji bi mogli da ga preteknu susresti pre rundi koje bi trebalo da dosegnu, kako bi prestigli srpskog asa.

To ipak ne znači da će Nole zadržati trenutnu sedmu poziciju, ali daleko od toga da će skliznuti na 11. mesto.

Kameron Nori ima najveće šanse da prestigne Novaka na ATP turu, pošto je tik iza njega sa 155 bodova manje.

Britancu će biti dovoljno da stigne do osmine finala kako bi uzeo 180 bodova i otišao ispred Srbina, ali da bi to ostvario, mora da pobedi Portugalca Žoaa Souzu u drugom kolu, a zatim i pobednika duela Holgera Runea i Džona Iznera.

Tu bi se sastao sa Andrejom Rubljovim, koji je takođe u grupi igrača da prestigne Đokovića. On će za tu priču morati da obezbedi najmanje polufinale, a da pritom izbaci i samog Norija koji mu je projektovan u osmini finala.

Dakle, ako Nori izbori plasman u osminu finala, a Rubljov dođe do polufinala, Novak bi pao na devetu poziciju.

Naredni sudar koji bi mogao da bude značajan za Đokovića je potencijalni okršaj Huberta Hurkača i Janika Sinera u osmini finala. Nije sigurno da će oni uopšte stići do te faze, ali ukoliko se to dogodi, jedan od njih će sačuvati šanse da prestigne Novaka.

Poljak mora do četvrtfiala, a Italijan do polufinala poslednjeg Grend slema. Ipak, lako može da se desi da nijedan ne dođe dotle, što bi išlo na ruku Novaku.

ČETIRI STVARI KOJE IZBACUJU NOVAKA IZ TOP 10

- Kameron Nori prolazi u osminu finala

- Andrej Rubljov mora da izbaci Norija u osmini i da stigne do polufinala

- Hubert Hurkač u četvrtfinalu i Janik Siner u polufinalu (po projekciji žreba sastaju se međusobno već u osmini finala)

- Feliks Ože Aliasim da uđe u polufinalu

Od ove dvojice koji imaju bodovnu mogućnost da idu ispred Noleta, jedan suštinski to može da učini zbog žreba. To bi značilo da bi Đoković stao na rub Top 10, na samu 10 poziciju.

U slučaju da se svi ovi uslovi ispune, Feliks Ože Aliasim bi bio taj koji bi mogao Novaka da izbaci iz Top 10. Kanađanin je, za razliku od svih pomenutih, u gornjem delu žrebu i moraće do polufinala da gura za obilaženje Đokovića.

Problem po njega je samo to što će do već četvrtfinala imati eventualno posla protiv Rusa Danila Medvedeva, Australijanca Nika Kirjosa i Španca Pabla Karenja Buste.

U životu je sve moguće, ali su ipak ova četiri scenarija malo verovatna, zbog čega će najbolji srpski teniser zadržati mesto u Top 10 na ATP listi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja
Saopštenje za medije

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja

Nakon što je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine u svojoj odbrani dobrovoljno opozvao lažan iskaz, Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljenim Ratkom Ivanovićem, predsednikom i odgovornim licem sportskog kluba "Partizan practical Shooting" prema kojem je on priznao da je lažno svedočio prilikom ispitivanja u tužilaštvu 14. jula 2023. godine u istrazi koja se pred ovim tužilaštvom vodila protiv okrivljenog Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti.

25.06.2024

12:55

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija