• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.09.2022

06:12

KRAJ VELIČANSTVENE KARIJERE! Suze, smeh, aplauzi i odlazak u penziju brilijantne Serene! DA NIJE BILO VENUS... (FOTO) (VIDEO)

Tanjug

Tenis

KRAJ VELIČANSTVENE KARIJERE! Suze, smeh, aplauzi i odlazak u penziju brilijantne Serene! DA NIJE BILO VENUS... (FOTO) (VIDEO)

Podeli vest

Fenomenalna karijera Serene Vilijams završena je porazom u trećem kolu US Opena od Ajle Tomljanović

Američka teniserka koja je odavno svoje ime ispisala zlatnim slovima u istoriju tenisa, najavila je pre US opena da će joj ovo biti najverovatnije poslednji turnir, a odigrala je dramatičan i epski meč za kraj, koji je na kraju izgubila od Ajle Tomljanović, 7:5, 6:7 (5), 6:1.

Smena emocija, preokreti, sjajan tenis, prepun stadion "Artur Eš", suze, smeh, sve je stalo u tri sata i pet minuta igre.

Sjajno se borila Serena (40), ali na kraju nije uspela da savlada Tomljanovićevu, iako je imala šansu!

 

 

 

U prvom setu viđena je razmena brejkova na početku, da bi Serena u osmom gemu stigla do novog brejka i 5:3. Ipak, neočekivano je stala kada je trebalo da odservira za set. Izgubila je četiri gema u nizu i Tomljanović je stigla do vođstva u meču, 7:5.

 

 

 

U drugom Amerikanka je nošena podrškom sa tribina uspela da lako da dođe do dva brejka prednosti i velikih 4:0. Ipak, Ajla je napravila brejk za 1:4, a potom dobila i naredni.

 

 

Serena je povela sa 5:2, a onda je osmi gem trajao skoro 16 minuta. Atmosfera je dostigla vrhunac!Četiri set lopte nije iskoristila Serena na servis protivnice, koja je ubrzo stigla i do 5:5. Povela je Serena, a Tomljanović je izborila taj-brejk. Bilo je 4:4, ali je Serena paralelom posle 20 razmenjenih udaraca stigla do 6:4 i nove dve set lopte. Uspela je da iskoristi prvu i meč uvede u treći set.

Poptom je Ajla stigla do brejka u četvrtom gemu i onda povela sa 4:1. Bilo je 5:1, a Tomljanović je posle skoro 15 minuta iskoristila šestu meč loptu!

To je bio kraj za osvajačicu 23 grend slem titule, koja posle blistave karijere ipak neće izjadnačiti rekord Margaret Kort po broju slemova u singlu. Kraljica "belog sporta" se obratila publici koja je bila na nogama i koja je u transu pozdravljala ovacijama, posle fantastične borbe koja je trajala tri sata i pet minuta.

- Pokušala sam, ali Ajla je bila za malo bolja. Hvala ti, tata. Znam da gledaš. Hvala ti mama. Želim da se zahvalim svima koji su ovde, onima koji su bili uz mene i bukvalno godinama, decenijama. Ipak, sve je počelo od mojih roditelja, oni su zaslužni za sve. Zahvalna sam im. Ovo su suze radosnice-, poručila je Serena.

U njenom boksu bila je i njena starija sestra Venus.

- Ne bih bila Serena da nije bilo Venus, tako da, hvala ti Venus. Ona je jedini razlog što postoji Serena Vilijams. Bila je ovo zabavna vožnja. Najneverovatnija vožnja i putovanje u mom životu. Zahvalna sam svima koji su makar jednom rekli, 'napred, Serena' u svom životu. Zahvalna sam, jer ste me vi doveli dovde", izjavila je boreći se sa suzama.

 

 

Na pitanje, da li bi mogla da razmotri da odloži odluku o povlačenju, kratko je rekla:

- Ne verujem! Ne znam, stvarno, mada nikad se ne zna-  poručila je ona i dala još tračak nade navijačima!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija