• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.09.2022

08:53

SKANDALOZNE OPTUŽBE! Francuz opleo po Nadalu: Ako nemate ČAROBNI NAPITAK...

USA Today, Beta / Daniel Kasap

Tenis

SKANDALOZNE OPTUŽBE! Francuz opleo po Nadalu: Ako nemate ČAROBNI NAPITAK...

Podeli vest

Bivši teniser Francuske legendarni Janik Noa optužio je Rafaela Nadala i španske sportiste da koriste nedozvoljena sredstva, što mu nije prvi put

Rafael Nadal, vlasnik 22 grend slema poražen je u osmini finala Ju Es opena od Frensisa Tijafoa. Ove sezone trijumfovao je na Australijan openu i Rolan Garosu, dok je Vimbldon osvojio Novak Đoković, a u Njujorku je slavio Karlos Alkaraz.

Nadal je jurio kalendarski grend slem, ali je imao problem sa povredom pa je morao da odustane od polufinala Vimbldona zbog problema sa stomakom. Nije igrao u Monteralu, dok je rano eliminisan u Sinsinatiju i tada je bilo vidljivo da ima problem sa kondicijom.  Nakon Rolan Garosa je priznao da je primao injekcije kako bi ostao na terenu.

Janik Noa optužuje Nadala i ostale sportiste iz Španije da koriste doping, što će bez sumnje podići prašinu.

Foto: AP PHOTO

Janik Noa opleo po Rafaelu Nadalu

Posebno je apostrofirao vlasnika 22 grend slema koji već određeno vreme ima problem sa kondicijom, ali nije imao dokaze kojima bi potkrepio tvrdnje. 

- Kako Španija može da dominira u sportu iz dana u dan? Da li otkrili tehnike i metode koje niko drugi ne zna. Ako nemate magični napitak teško je pobeđivati. Nismo testirani na isti način kao većina naših protivnika iz drugih zemalja. Najbolji način je prihatanje dopinga, tada će svi imati magični napitak. 

Pre nekoliko meseci buru je podigao nemački doktor Fric Zergel koji takođe sumnja u Rafaela Nadala zbog dopinga, o čemu se godinama spekuliše. Nadal mesecima priča da ima ozbiljne probleme sa povredom stopala zbog kojih je bio podvrgnut specijalnom tretmanu. Kako je otkrio pred svaki meč dobijao je injekciju u nerv u stopalu da bi se ono "umrtvilo".

Spekuliše se da li je taj tretman uopšte dozvoljen, a među prvima koji već godinama sumnja u Nadala je nemački doktor Fric Zergel sa Instituta za biomedicinska i farmaceutska istraživanja u Nirnbergu.

- Nadal je pokazao neke abnormalnosti. Imam trajnu sumnju u to što radi i što se tiče regeneracije i cele njegove atletizacije. Takođe, Nadal dolazi iz Španije, iz zemlje koja nije baš poznata po tome što posebno pažljivo prati svoje heroje - kazao je Fric Zergel za "Sport1".

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija